Skocz do zawartości
Coma

Prozdrowotne patrzenie na piersi

Rekomendowane odpowiedzi

Przy poniedziałku pragnę przypomnieć pewną ciekawostkę, a być może niektórym tę prawdę dopiero uświadomić - otóż badania dowiodły, że patrzenie na kobiece piersi przyczynia się do poprawy zdrowia i przedłużenia życia mężczyzn. Artykułów jest na ten temat bardzo dużo, celowo wybrałam portal „dobre wiadomości”, aby wzmocnić pozytywny przekaz

https://dobrewiadomosci.net.pl/23499-patrzenie-na-kobiece-piersi-sposobem-na-dlugowiecznosc-mezczyzn/

A zatem Panowie pamiętajcie o codziennym rytuale (jeśli nie macie możliwości podziwiania piersi na żywo to od czego są nasze galerie). Panie dbajcie o swoich mężczyzn! 

• Lubię 7
  • Przytulam 1
  • Dziękuję 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, maniurka pisze:

A zatem Panowie pamiętajcie o codziennym rytuale (jeśli nie macie możliwości podziwiania piersi na żywo to od czego są nasze galerie). Panie dbajcie o swoich mężczyzn

Domyślam się że na pewno powstały też już badania że oglądanie piersi na żywo jest zdecydowane bardziej prozdrowotne niż tylko same zdjęcia :)  

Muszę się zapisać na jakąś terapię  

• Lubię 3
  • Haha 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A o ile efektywniejsze jest oglądanie z elementami dotykania?

• Lubię 3
  • Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Coma pisze:

Może przeprowadzisz badanie i podzielisz się spostrzeżeniami?

Jestem jednak przekonana, że przy elementach dotykania strona pokazująca także odniesie korzyści.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A oglądanie piersi przez kobiety tez przyczynia się poprawy ich zdrowia i przedłużenia życia ? :P 

P.  

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Coma pisze:

Jest efektywne w drugą stronę- facet prozdrowotnie powinien miętosić kobiece piersi bardzo dokładnie i skrupulatnie jak najczęściej, pozwoli to wtedy i jemu się napatrzeć (korzyść zdrowotna faceta) i wymacać ewentualne niepokojące zmiany w piersi (np guzki), co pozwala włączyć wczesną diagnostykę i potencjalnie uratować zdrowie i życie (niewątpliwa korzyść zdrowotna kobiety). 

39 minut temu, PennyLeonard pisze:

A oglądanie piersi przez kobiety tez przyczynia się poprawy ich zdrowia i przedłużenia życia ? :P 

P.  

Oczywiście, że tak jest. Nawet wg zaleceń Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego kazda kobieta w tym celu powinna oglądać sobie piersi i przeprowadzać ich samobadanie co miesiąc. ;)

Dali

• Lubię 4
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Hidi_&_Dali pisze:

Oczywiście, że tak jest. Nawet wg zaleceń Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego kazda kobieta w tym celu powinna oglądać sobie piersi i przeprowadzać ich samobadanie co miesiąc. ;)

Tyle, że w przypadku mężczyzn oglądanie kobiecych piersi zgodnie z artykułem zwiększało ich aktywność fizyczną, poprawiało ciśnienie krwi oraz poprawiło funkcjonowanie organów wewnętrznych. I o takie działanie na kobiety zadałam pytanie. Skoro u nich oglądanie piersi zostało porównane do wykonania treningu na siłowni... No to ja tez tak chce. Mogę je oglądać przez większość dnia ;) 

P. 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nad tym ubolewam, ale obawiam się, że to fake news albo raczej tzw. urban legend. Z pobieżnego researchu wynika mi, że żadne poważne czasopismo medyczne nie opublikowało takiego badania   A przynajmniej ja w szybkim wyszukiwaniu nic nie znalazłem, co by udowadniało, że Pani Weatherby coś gdzieś opublikowała na ten temat (piszą o tym co nieco  tu  https://www.snopes.com/fact-check/breast-gazing-healthy/). Raczej więc ktoś coś kiedyś wymyślił a pismaki powielają od lat, żeby wierszówka leciała...

Jeśli jednak ktoś znajdzie owo badanie, bardzo chętnie wycofam się a nawet odszczekam 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, PennyLeonard pisze:

Tyle, że w przypadku mężczyzn oglądanie kobiecych piersi zgodnie z artykułem zwiększało ich aktywność fizyczną, poprawiało ciśnienie krwi oraz poprawiło funkcjonowanie organów wewnętrznych. I o takie działanie na kobiety zadałam pytanie

P. 

Wiem, chciałem tylko w ten sposób zwrócić uwagę  na drugi prozdrowotny aspekt zwiazany z piersiami.

19 minut temu, PennyLeonard pisze:

Skoro u nich oglądanie piersi zostało porównane do wykonania treningu na siłowni... No to ja tez tak chce. Mogę je oglądać przez większość dnia ;) 

P. 

Niby próba badawcza była tylko męska, ale z całą pewnością i kobietom takie działanie nie ma prawa zaszkodzić :)

Dali

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Maniurka patrzenie na Twoje piersi wydłuża życie o 50 lat... ;)

• Lubię 2
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...