Skocz do zawartości
Lili.an

O cuckold w mediach

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Dzisiaj wpadliśmy na pewien świeży film o tematyce cuckold na YT. W skrócie, autor ogólnikowo wyjaśnia widzowi co to jest, z czego wynika itp.

Lili: Szczerze mówiąc mam mieszane uczucia po jego obejrzeniu. Z jednej strony, samemu autorowi nie można zarzucić braku profesjonalizmu, merytorycznie materiał jest ok (przynajmniej mnie nic nie poraziło - jestem bardzo ciekawa jakie są Wasze opinie!), ale z drugiej mam pewien niesmak odnośnie samego pojawienia się materiału w "mediach głównego nurtu". Po komentarzach widać, że nawet pomimo w miarę neutralnego przedstawienia tematu, reakcje są głównie negatywne a publiczność nie postarała się o zrozumienie tematu. Wiem, że nie ma co się spodziewać niczego mądrego po sekcji komentarzy na YT, ale jednak ta negatywność trochę kłuje w oczy. Zastanawia mnie sens omawiania tematów związanych z seksualnością, wzbudzających wiele kontrowersji, szczególnie jeśli chodzi o fetysze, przy użyciu takich platform.

Jakie są wasze odczucia?

An (on): Wydaje mi się że pojawienie się tego materiału akurat teraz nie jest przypadkowe. Ostatnio w mediach społecznościowych pewne kręgi użytkowników upodobały sobie stosowanie pejoratywnie nacechowanego zwrotu "kukold" do określania mężczyzn, którzy według nich obdzierają się z godności dla kobiet na przeróżne sposoby (w większości przypadków, które widziałem, ZK nie ma nawet na horyzoncie). Tak więc ma to na pewno udział w prześmiewczym podejściu widzów widocznym w komentarzach. I na pewno zwiększona popularność słowa skłoniła autora do opublikowania materiału. 

Napiszcie proszę jakie są wasze odczucia odnośnie poniższego filmu, co myślicie na temat przedstawienia cuckold w mediach masowego przekazu?

* Z góry przepraszam jeśli temat został zamieszczony w niewłaściwym miejscu i jeśli tak jest to proszę o przeniesienie.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Lili.an pisze:

Cześć!

Dzisiaj wpadliśmy na pewien świeży film o tematyce cuckold na YT. W skrócie, autor ogólnikowo wyjaśnia widzowi co to jest, z czego wynika itp.

Lili: Szczerze mówiąc mam mieszane uczucia po jego obejrzeniu. Z jednej strony, samemu autorowi nie można zarzucić braku profesjonalizmu, merytorycznie materiał jest ok (przynajmniej mnie nic nie poraziło - jestem bardzo ciekawa jakie są Wasze opinie!), ale z drugiej mam pewien niesmak odnośnie samego pojawienia się materiału w "mediach głównego nurtu". Po komentarzach widać, że nawet pomimo w miarę neutralnego przedstawienia tematu, reakcje są głównie negatywne a publiczność nie postarała się o zrozumienie tematu. Wiem, że nie ma co się spodziewać niczego mądrego po sekcji komentarzy na YT, ale jednak ta negatywność trochę kłuje w oczy. Zastanawia mnie sens omawiania tematów związanych z seksualnością, wzbudzających wiele kontrowersji, szczególnie jeśli chodzi o fetysze, przy użyciu takich platform.

Jakie są wasze odczucia?

An (on): Wydaje mi się że pojawienie się tego materiału akurat teraz nie jest przypadkowe. Ostatnio w mediach społecznościowych pewne kręgi użytkowników upodobały sobie stosowanie pejoratywnie nacechowanego zwrotu "kukold" do określania mężczyzn, którzy według nich obdzierają się z godności dla kobiet na przeróżne sposoby (w większości przypadków, które widziałem, ZK nie ma nawet na horyzoncie). Tak więc ma to na pewno udział w prześmiewczym podejściu widzów widocznym w komentarzach. I na pewno zwiększona popularność słowa skłoniła autora do opublikowania materiału. 

Napiszcie proszę jakie są wasze odczucia odnośnie poniższego filmu, co myślicie na temat przedstawienia cuckold w mediach masowego przekazu?

* Z góry przepraszam jeśli temat został zamieszczony w niewłaściwym miejscu i jeśli tak jest to proszę o przeniesienie.

Filmu/materiału nie mam teraz czasu obejrzeć ale co do samego pojawiania się tematyki w mediach to ja problemu nie widzę o ile jest to przedstawiane w merytorycznej i sensownej formie, a to niestety wciąż jest rzadkością. Komentarze będą w większości zgodnie z przewidywaniami tak jak sami wspomnieliście ale niech ludzie wiedzą, że są osoby które tworzą nienormatywne związki i nie pali się już ich na stosie.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem to. 

Generalnie każdy wyśmiewa, ale nie każdy wie, że też ma ten hmmm fetysz mechanizm wyparcia

• Zmieszany 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewnym forum "bracia samcy" szczególnie wyśmiewają od "cucków" przykre trochę. Nie rozumieją tego świata i fantazji ludzkich. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.01.2021 o 20:06, Wichura pisze:

ale niech ludzie wiedzą, że są osoby które tworzą nienormatywne związki i nie pali się już ich na stosie.

Problem w tym, że wszyscy wiedzą że są i znają takie zwiazki, zwiazki niemonogamiczne.  Mowa tu oczywiście o zdradach niekontrolowanych. Są one dla nich tak normalne, tak oczywiste i powszechne, że stają się tylko małymi sensacjami. Drugą oczywistością jest to, że zawsze dotyczą innych, nigdy ich samych, (dopóki rzecz jasna sprawa się nie wyda). 

Już dawno zrozumiałem że nie ma co liczyć na zrozumienie ogółu, nawet tych otwartych, "tolerancyjnych" osób. Tolerancja nie toleruje nietolerancji. 

Ostatnio dość modne jest hasło -"wybor nie zakaz" 

Te same osoby zabraniają innym kobietom być hostesami na targach motoryzacyjnych, czy zawodach, bo to uwłacza im jako kobietom. 

Jest w tym oczywista sprzeczność, tak jak w odbiorze naszych upodobań. Za plecami - ok

Za zgodą - nie ok.

Im szybciej dotrze to do nas, nie do "nich", tym lepiej dla nas. 

Róbmy swoje, nie szukajmy zrozumienia, poklasku, przyzwolenia. Nie jest to nam do niczego potrzebne. 

Nam udało się zachować nasz sekret przez 14 lat i dobrze nam z tym. 

Na tego rodzaju artykuły czy filmy, patrzymy z uśmiechem, na rozmowy z rozbawieniem. Ot, nasz sposób na życie w tym smutnym zaszufladkowanym świecie. 

On.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Sensualny pisze:

Na pewnym forum "bracia samcy" szczególnie wyśmiewają od "cucków" przykre trochę. Nie rozumieją tego świata i fantazji ludzkich. 

A niech sobie wyśmiewają. Co to kogo obchodzi? Na nich też by się wiele znalazło jakby tam pogrzebać żeby się z co poniektórych pośmiać. Sam przyznam że od zawsze mnie bawi taka scena z filmu Policja zastępcza. Bawiła mnie zarówno jak nie miałem fantazji oraz doświadczeń związanych z tematyką forum jak i bawi mnie teraz :D Ale fakt faktem że użytkownicy tamtego forum oraz nie tylko jego nie rozumieją, nie chcę zrozumieć bądź pewnie niektórzy sami by chcieli różnych mniej powszechnych form zabaw erotycznych nic tak naprawdę nie zmienia. A i przypomniało mi się że był tu kiedyś dość podobny temat.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba zwrócić uwagę, że obecnie słowo cuck w slangu młodzieżowym jest synonimem mężczyzny totalnie uległego wobec kobiet, takiej fajtłapy.  Przyczynił się do tego youtube'owy kanał Szarpanki z życiem.  Niestety ale obecne znaczenie słowa totalnie oderwało się od pierwotnego znaczenia w przestrzeni internetowej. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Hedonistyczny91 pisze:

Trzeba zwrócić uwagę, że obecnie słowo cuck w slangu młodzieżowym jest synonimem mężczyzny totalnie uległego wobec kobiet, takiej fajtłapy.  Przyczynił się do tego youtube'owy kanał Szarpanki z życiem.  Niestety ale obecne znaczenie słowa totalnie oderwało się od pierwotnego znaczenia w przestrzeni internetowej. 

Ewidentnie nie jestem młodzieżą już, bo aż musiałem sprawdzić co to jest za kanał. Pierwszy raz o nim słyszę.

@Hedonistyczny91 my tu się nie przejmujemy tym że gdzieś tam cuckold ma jakieś tam znaczenie. Ogólnie stereotypowo jest to właśnie uległy ciapek, natomiast gdy przyjdzie do nas taki adept cuckoldu żeby powiedzieć jak on sobie to wyobraża, to szybko zderza się z naszym podejściem do tematu. I wtedy albo zaczyna widzieć temat bardziej szeroko, albo sobie idzie w cholere.   

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...