Skocz do zawartości
Fleur

Świadek na ślubie

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, MP2020 pisze:

Nie jest tylko, ale raczej w większości. 

Bo żyjemy w społeczeństwie, gdzie przeważają związki monogamiczne. Bycie poli czy mono raczej nie ma nic do rzeczy wedle samego mechanizmu stanu hormonalnego zakochania. 

9 godzin temu, MP2020 pisze:

Rozumiem do czego zmierzałeś, w ogromnym skrócie myślowym, powołując się na oksytocyne. Ze kobieta spotykająca się z jednym Kochankiem rychło się w nim zakocha, bo tylko z nim wydzielana jest oksytocyna podczas stosunku? Tak? 

Ale rozumiem, że ta sama oksytocyna nie jest już wydzielana podczas seksu z Mężem/Partnerem?! No więc jest

Wiesz, jeśli kobieta uprawia więcej seksu z kochankiem niż z mężem, to idąc tym torem można by stwierdzić, że wkrótce odejdzie do swojego pierwszorzędnego dawcy hormonów szczęścia. Zadziała silny mechanizm przywiązania i pozamiatane. 

Na szczęście tym się różnimy od zwierząt, że nie rządzą nami same instynkty. Usilne ustrzeganie żony przed zakochaniem kojarzy mi się z traktowaniem jej podejścia do małżeństwa totalnie niepoważnie. Jakby ludzie brali ze sobą ślub tylko dlatego, że im buzują hormony. To jest dla mnie o wiele  bardziej niepoważne niż propozycja kochanka jako świadka na ślubie. 

9 godzin temu, LadyA&psina pisze:

najważniejsze są FUNDAMENTY związku, u mnie miłość, zaufanie, rozmowa są najważniejsze

To wszystko tłumaczy i nic zarazem, ale stanowi niepodważalny klucz. Zarówno do "profilaktyki zakochania", jak i dysputy na temat kontrowersyjnych propozycji typu kochanek jak świadek.

Lula.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spodziewałam się aż takiego odzewu, choć sporo tu moralnego offtopu od zbuntowanych samców.

Drodzy Moderatorzy, może powinniśmy założyć na forum kącik dla lubujących się w osądzaniu i wyznaczaniu tego co można, a co już nie? Łatwiej by mi było wtedy funkcjonować w moim związku, bo wiecie... jak już coś przegadam z moim Narzeczonym, a potem też Kochankiem, to przecież zanim to wcielimy w życie, musimy się dowiedzieć czy aby nie przekraczamy czyichś granic i nie pora się wyspowiadać lub poddać leczeniu.

• Lubię 5
  • Zmieszany 1
  • Haha 1
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Fleur pisze:

jak już coś przegadam z moim Narzeczonym, a potem też Kochankiem, to przecież zanim to wcielimy w życie, musimy się dowiedzieć czy aby nie przekraczamy czyichś granic i nie pora się wyspowiadać lub poddać leczeniu.

W jakim celu zatem zakładasz temat na forum skoro masz już wszystko przegadane a czyjeś opinie Cię nie interesują ?

Ps. To nie jest miejsce na uwagi do moderatorów

• Lubię 4
  • Facepalm 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Wichura pisze:

W jakim celu zatem zakładasz temat na forum skoro masz już wszystko przegadane a czyjeś opinie Cię nie interesują ?

Jest wszak różnica między uwagą, opinią czy wskazówką; nawet sugestią - a osądem, oceną i wyznaczaniem jedynie słusznej drogi.

Lula.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Sailor&Lula pisze:

Jest wszak różnica między uwagą, opinią czy wskazówką; nawet sugestią - a osądem, oceną i wyznaczaniem jedynie słusznej drogi.

Lula.

Dziękuję, Lula za wyręczenie mnie :)

40 minut temu, Wichura pisze:

Ps. To nie jest miejsce na uwagi do moderatorów

Poważnie nie dostrzegłeś w mojej „sugestii” dla Moderatorów żartu i ironii skierowanych w stronę wspomnianych forumowiczów dyktujących nam co jest dobre, co złe?

• Lubię 5
  • Facepalm 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Fleur pisze:

Nie spodziewałam się aż takiego odzewu, choć sporo tu moralnego offtopu od zbuntowanych samców.

Drodzy Moderatorzy, może powinniśmy założyć na forum kącik dla lubujących się w osądzaniu i wyznaczaniu tego co można, a co już nie? Łatwiej by mi było wtedy funkcjonować w moim związku, bo wiecie... jak już coś przegadam z moim Narzeczonym, a potem też Kochankiem, to przecież zanim to wcielimy w życie, musimy się dowiedzieć czy aby nie przekraczamy czyichś granic i nie pora się wyspowiadać lub poddać leczeniu.

Nie rozumiem w takim razie po co zakładałaś temat jak już wszystko masz przegadane i ustalone? Chciałaś rad to je dostałaś, różne, bo różnie każdy z nas do tego podchodzi. Poza tym uważam, że należy szanować wszystkie opinie i nie należy z nich drwić. Z jednymi opiniami się zgadzam, z drugimi nie, praktycznie u każdego z Was znalazłam pozytywy i negatywy. To tak krotko z mojej strony. Pozdrawiam wszystkich serdecznie LA 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, LadyA&psina pisze:

Nie rozumiem w takim razie po co zakładałaś temat jak już wszystko masz przegadane i ustalone?

A od kiedy dyskusję na forum to jest studium tylko jednego przypadku? i od kiedy każdy zakładający temat ma być traktowany jako ten który potrzebuje rady w tym zakresie? Z tego co znam regulamin i zasady to dyskutować można na każdy temat który nie jest zabroniony prawem. Proszę administratorsko więc bez tego typu komentarzy. 

Temat jest kontrowersyjny, ale to dobrze. 

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, LadyA&psina pisze:

Nie rozumiem w takim razie po co zakładałaś temat jak już wszystko masz przegadane i ustalone? Chciałaś rad to je dostałaś, różne, bo różnie każdy z nas do tego podchodzi. 

Cytat z mojego pierwszego posta w temacie: Realizował ktoś z Was coś podobnego u siebie? Jestem ciekawa Waszych wrażeń. 

Czy piszę tu cokolwiek o prośbie w podjęciu decyzji, doradzeniu? Nie.
Proszę jedynie o podzielenie się wrażeniami osób, które są w temacie realizacji takiego planu. To, że temat jest kontrowersyjny i ma zapewne wiele minusów - wiem to przecież. Napisałam o tym także w pierwszym poście, nie trzeba mi o tym przypominać.

Cuckold jest niebezpieczny. TAKŻE w najbardziej soft wersji, jesteśmy jednak dorośli i jesteśmy w kręgu zainteresowanych. Chcę powiedzieć, że równie dobrze, w KAŻDYM temacie na tym forum, możnaby pisać o tym, że komuś dana praktyka zniszczyła związek i się przed nią ostrzega.

• Lubię 3
  • Zmieszany 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Fleur pisze:

nie trzeba mi o tym przypominać.

Pragnę Ci przypomnieć że jesteś na forum dyskusyjnym a temat rozwija się tak JAK CHCE się rozwijać a nie tak jak chcesz by sie rozwijał. Gdy się pojawi ktoś, kto realizował podobny scenariusz z pewnością się z Tobą podzieli swoimi doświadczeniami, tymczasem trwa (i będzie trwać) dyskusja.

• Lubię 7
  • Przytulam 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Fleur pisze:

Cytat z mojego pierwszego posta w temacie: Realizował ktoś z Was coś podobnego u siebie? Jestem ciekawa Waszych wrażeń. 

Czy piszę tu cokolwiek o prośbie w podjęciu decyzji, doradzeniu? Nie.
Proszę jedynie o podzielenie się wrażeniami osób, które są w temacie realizacji takiego planu. To, że temat jest kontrowersyjny i ma zapewne wiele minusów - wiem to przecież. Napisałam o tym także w pierwszym poście, nie trzeba mi o tym przypominać.

Cuckold jest niebezpieczny. TAKŻE w najbardziej soft wersji, jesteśmy jednak dorośli i jesteśmy w kręgu zainteresowanych. Chcę powiedzieć, że równie dobrze, w KAŻDYM temacie na tym forum, możnaby pisać o tym, że komuś dana praktyka zniszczyła związek i się przed nią ostrzega.

Zauważ, że wątek założyłaś w Dziale „Dyskusje tematyczne” - jest zatem dyskusja. Nikt personalnej wycieczki do Ciebie nie zrobił.

Mi osobiście podoba się, ze ktoś ma odwagę napisać, ze coś poszło nie tak, zamiast jedynie spijać sobie z dzióbków, ze wszystko jest wspaniałe. Może i napisałaś konkretnie o świadku, ale to temat znacznie szerszy - małżeństwa, wartości i uczuć, to są rzeczy niemierzalne. Nie ma jednej recepty. Mnie osobiście nieco razi swego rodzaju poniżenie przez Ciebie męża w dniu ślubu, bo tak odbieram ten cały pomysł, ale już pisałam ostatnio, że chyba niewiele wiem o miłości, a jeszcze mniej o klimacie ultimate, nie mnie więc oceniać, czy dobrze się bawicie.

• Lubię 4
  • Wow! 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...