Skocz do zawartości
Roman_K.

Duży wibrator dla żony - czy potrzebne dodatkowe nawilżenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, moze głupie, ale nie mam doświadczenia z takimi zabawkami. Kupilem żonce duży wibrator , dużo wiekszy od mojego kutasa, bo wiele razy mi mowiła że potrzebuje być mocno zerżnięta a mojego kutaska nie czuje jak jest podniecona. Zastanawiam sie teraz czy przy takim sprzęcie i jej cipce nie przyzwyczajonej do takiego rozmiaru, powinienem zadbać o jakis dodatkowy poślizg żeby odczuwała większą przyjemność, czy też sama ślina i stopniowe rozgrzewanie jej powinno wystarczyc? A jeśli przyda sie jakies dodatkowe nawilżenie to jakiego rodzaju - jakas oliwka czy żel nawilżający czy coś jeszcze innego?

Uprzejmie prosze panie ktore mają doświadczenie z takimi wiekszymi zabawkami o poradę

naturalny(1).JPG

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to istotne ale wibrator ma powłokę z silikonu medycznego

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Roman_K. pisze:

Uprzejmie prosze panie ktore mają doświadczenie z takimi wiekszymi zabawkami o poradę

Panią nie jestem, ale się wypowiem.

Jeśli Twój żona nie ma problemów z naturalną wilgotnością to nie będzie potrzebować dodatkowego nawilżenia. Jeśli jednak ma takie problemy to nawilżenie się przyda. A to jak to u niej działa to wiedz Ty najlepiej.

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak napisał @Druh.. Przy odpowiednim naturalnym nawilżeniu i przygotowaniu się dodatkowe lubrykaty nie są niezbędne. W innym przypadku bywają pomocne. Tak czy inaczej dla mnie lubrykat jest podstawowym wyposażeniem szafki w sypialni a czy w tym konkretnym przypadku będziecie musieli go użyć to już sami zobaczycie

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Roman_K. pisze:

A jeśli przyda sie jakies dodatkowe nawilżenie to jakiego rodzaju - jakas oliwka czy żel nawilżający czy coś jeszcze innego?

Oliwka jest dobra do masażu ciała ale do nawilżania wibratora lepiej sprawdzi się specjalistyczny lubrykant, w tym przypadku odpowiedni do silikonowych powłok. W odróżnieniu od oliwki powinien zapewnić dłuższy czas nawilżenia odpowiednich części ciała.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To czy będzie potrzebny "nawilżacz" może ocenić tylko i wyłącznie Twoja żona.

Nie polecam na pierwsze testy śliny, oliwki, żeli durex czy innych z sex shopów (mogą uczulać).

Osobiście polecam apteczne nawilżające żele intymne. Ja stosuję Provag lub FEMINUM.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Dragonfly pisze:

czy innych z sex shopów (mogą uczulać).

Przyczepię się tylko do tego fragmentu. Praktycznie wszystkie oferowane wobec w sklepach lubrykaty są już na bazie wody, bezpieczne dla silikonu, cyberskóry lub lateksu i są bardzo neutralne. Ryzyko uczulenia przez nie jest bardzo małe. Niemniej jednak Twój wybór też jest dobry ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Wichura to ja w takim razie jestem dziwnym okazem, bo do tej pory nie trafiłam na nieuczulający mnie żel w sexhopie. A uwierz, że zawsze patrzę na skład i nie kupuję byle czego. W sexhopie mogę kupić tylko żel analny, ale już i z tego zrezygnowałam, bo używam albo żelu do USG, albo do cewnikowania.  

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Dragonfly pisze:

@Wichura to ja w takim razie jestem dziwnym okazem, bo do tej pory nie trafiłam na nie uczulający mnie żel w sexhopie. A uwierz, że zawsze patrzę na skład i nie kupuję byle czego. A sexshopie mogę kupić tylko żel analny, ale już i z tego zrezygnowałam, bo używam albo żelu do USG, albo do cewnikowania.  

Mam podobnie w kwestii uczuleń, nawet prezerwatywy potrafiły mnie uczulić.

Co do dużych zabawek to mam doświadczenie jedynie ze sporych rozmiarów strap-onem, który jest bardzo twardy i nieelastyczny. Pomimo przygotowań bywało dość boleśnie, dopiero w momencie mojego bardzo dużego podniecenia i własnego nawilżenia robiło się przyjemnie.

• Lubię 5
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Wichura pisze:

bezpieczne dla silikonu, cyberskóry lub lateksu

Niestety coraz więcej osób jest uczulonych także na lateks, dlatego m.in. przeszedłem na prezerwatywy typu durex gold. Wtedy kiedy ich używam.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...