Skocz do zawartości
PoznańskaPara

Co Was najbardziej irytuje w wiadomościach i konwersacji z kandydatem na kochanka ?

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Zouza pisze:

A dla mnie pierwszą rzeczą, którą robię po otrzymaniu wiadomości, jeszcze przed jej odczytaniem, jest przejrzenie profilu. Jak są tam pustki to nawet nie chce mi się z delikwentem rozmawiać.

Niestety w dzisiejszym świecie co raz trudniej odstawać od powszechnie uznanych "standardów moralności". Czasami zbyt dużo wiadomości o sobie zdradza zbyt wiele osobom, które przenoszą pretensje z tego świata do codziennego. Ja już miałem trudności w pracy bo jestem obecny w "takich" miejscach. Chociaż wydaję się, że krzywdy nikomu nie uczyniłem. Dlatego niestety niezbędne minimum. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Motorfan pisze:

Nigdy nie zaczynałem rozmowy, wcześniej nie zapoznając się z informacjami o drugiej stronie, a jednak strasznie ciężko jest otrzymać jakąkolwiek odpowiedź.

No to może w ten sposób napiszę... Jeżeli jest kilka, kilkadziesiąt wiadomości w skrzynce pocztowej, to myślisz że tak łatwo i szybko można wychwycić ciekawą wiadomość ?? Nie wspomnę o odpowiedzi na nią... 

Godzinę temu, Motorfan pisze:

Nie oczekuję nie wiadomo jakiego elaboratu. Jednak jak człowiek się natrudzi by stworzyć ciekawą i spersonalizowaną wiadomość, miło, tak miło jest otrzymać chociażby "dziękujemy, nie jesteśmy zainteresowani". 

To może z naszej strony... Jeżeli jak już wspomniałem w którymś poście wcześniej, mamy napisane że : "zastrzegamy sobie prawo do odpowiedzi na interesujące nas wiadomości i profile osób spełniające kryteria", to czy mamy obowiązek odpisywać na każdą wiadomość ? Poza tym odpowiedź z naszej strony nawet negatywna wiąże się z dalszą dyskusją: a "dlaczego nie", "a może jednak", "jak mam Was przekonać" itp

24 minuty temu, Zouza pisze:

Chociaż... jest jeszcze coś. 

Dość często zdarza się, że na moje uprzejme "dziękuję, nie jestem zainteresowana" dostaję serię odpowiedzi: "a dlaczego?", "a co mogłoby sprawić, że zmienię zdanie?, "a za kogo ty się masz?", "jesteś nierealna", o bluzgach nie wspomnę :D 

No to wiesz, czasem może się nie chcieć odpowiadać. ;) 

ZAZNACZĘ, że powyższe w niewielkim stopniu dotyczy forum. W moim odczuciu i na podstawie moich doświadczeń, ofc. 

Dokładnie, to jest tez jeden z niuansów zniechęcający nas do jakiejkolwiek odpowiedzi. @Zouza ubrała to bardzo delikatnie w słowa, bo nieraz epitety panów z urażonym ego potrafią być bardzo niewybredne i niecenzuralne... 

(On)

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Motorfan pisze:

Niestety w dzisiejszym świecie co raz trudniej odstawać od powszechnie uznanych "standardów moralności". Czasami zbyt dużo wiadomości o sobie zdradza zbyt wiele osobom, które przenoszą pretensje z tego świata do codziennego. Ja już miałem trudności w pracy bo jestem obecny w "takich" miejscach. Chociaż wydaję się, że krzywdy nikomu nie uczyniłem. Dlatego niestety niezbędne minimum. 

Niektórzy, a nawet większość z nas zwraca uwagę na szczegóły, na informacje w profilu itd. Wchodząc na profil danej osoby i widzimy, że z 10 zdjęć 9 przedstawia ornitologiczne widoki, no to raczej zachęcające nie jest. Niestety ponad połowa profili ma tylko takie fotki. Nie wiem czy w ten sposób panowie chcą się dowartościować, czy pokazują po prostu na fotkach jedyne co mają da zaoferowania, a może pokazują "organ decyzyjny" co mówi jasno i wyraźnie na co są ukierunkowani... 

(On)

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, PoznańskaPara pisze:

Wchodząc na profil danej osoby i widzimy, że z 10 zdjęć 9 przedstawia ornitologiczne widoki, ... Nie wiem czy w ten sposób panowie chcą się dowartościować, czy pokazują po prostu na fotkach jedyne co mają da zaoferowania, a może pokazują "organ decyzyjny" co mówi jasno i wyraźnie na co są ukierunkowani...

W tej kwestii to chyba trafiliście w 10 Wielokrotnie mnie to śmieszyło, czasami obrzydzało, chociaż jako facet trafiam na takie "okazy" raczej przypadkiem. Zdecydowanie wolę płeć piękną

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A jak już przy profilach jesteśmy - co przecież często ma ścisły związek z wymianą korespondencji (bądź jej  brakiem) to od tego: 

10 minut temu, PoznańskaPara pisze:

Wchodząc na profil danej osoby i widzimy, że z 10 zdjęć 9 przedstawia ornitologiczne widoki, no to raczej zachęcające nie jest.

jeszcze bardziej mnie zniechęca cipa, z bardzo bliska, czasem jeszcze ospermiona, na MĘSKIM profilu. 

A zdjęć pana nie uświadczysz. 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Zouza pisze:

A jak już przy profilach jesteśmy - co przecież często ma ścisły związek z wymianą korespondencji (bądź jej  brakiem) to od tego: 

jeszcze bardziej mnie zniechęca cipa, z bardzo bliska, czasem jeszcze ospermiona, na MĘSKIM profilu. 

A zdjęć pana nie uświadczysz. 

Tego to już zupełnie nie potrafię zrozumieć... zdjęcia kobiety na męskim profilu. Jednakże wymówki czy tez opowieści panów (podczas gdy profil należy ponoć do pary) chcących osiągnąć cel to już inna bajka... Inwencja twórcza tych panów jest nawet godna podziwu. "Pani ciągle pod prysznicem...", "Właśnie się rozstaliśmy i jestem sam...", "Partnerka chciała, ale się rozmyśliła. Chętnie się spotkam sam z Wami...". Długo by jeszcze przytaczać cytatów... 

(On)

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nas najbardziej wkurza nie zrozumienie kilu słów takich jak " Przepraszam nie jesteś w moim typie " i kilkanaście kolejnych PW od tej osoby.Nie chodzi o te forum bo tu wyczuwa się ( bez podlizywania oczywiście ) inny klimat innych ludzi.Wiadomo to co na teraz nie  jara za chwilę może być nie aktualne bo kto wie co w danej sytuacji przyjdzie nam do głowy więc nie stawiamy jakiś twardych wytycznych

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Motorfan pisze:

Myślę, że Zouzie nie chodziło o Twoje dane z dowodu osobistego, ale kilka podstawowych informacji o sobie. Tutaj mamy te podstawowe - wiek, wzrost, waga itp, ale gdyby jeszcze był krótki opis choćby zainteresowań, oczekiwań, gdzie chociaż z ich tonu można wywnioskować czy dana osoba jest interesująca lub zwyczajnie potrafi sklecić jakieś poprawne zdanie. Co do zdjęć to ze świeczką szukać tych w fajny sposób przedstawiających sylwetkę, choć zdarzają się perełki. Jest jeszcze jedna rzecz tutaj na forum - jeśli jedyna aktywność to komentarze do galerii, a brak jest wypowiedzi w jakimkolwiek innym temacie to też o czymś świadczy.

• Lubię 5
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Zouza pisze:

Dość często zdarza się, że na moje uprzejme "dziękuję, nie jestem zainteresowana" dostaję serię odpowiedzi: "a dlaczego?", "a co mogłoby sprawić, że zmienię zdanie?, "a za kogo ty się masz?", "jesteś nierealna", o bluzgach nie wspomnę :D 

10 godzin temu, PoznańskaPara pisze:

To może z naszej strony... Jeżeli jak już wspomniałem w którymś poście wcześniej, mamy napisane że : "zastrzegamy sobie prawo do odpowiedzi na interesujące nas wiadomości i profile osób spełniające kryteria", to czy mamy obowiązek odpisywać na każdą wiadomość ? Poza tym odpowiedź z naszej strony nawet negatywna wiąże się z dalszą dyskusją: a "dlaczego nie", "a może jednak", "jak mam Was przekonać" itp

9 godzin temu, Normalni pisze:

Nas najbardziej wkurza nie zrozumienie kilu słów takich jak " Przepraszam nie jesteś w moim typie " i kilkanaście kolejnych PW od tej osoby.

To faktycznie zdarza się dosyć często ale z tym akurat osobiście problemów nie mam. Otrzymując wiadomość od kogoś ktoś chociaż odrobinę wysilił się przy pisaniu spersonalizowanej treści i składa się ona z kilku poprawnie napisanych zdań obejmujących to co napisałem w profilu to odpisuję. Jeżeli natomiast ktoś traktuje "Dzięki ale nie jesteśmy zainteresowani" jako zaproszenie do dalszej rozmowy lub negocjacji to po prostu taką osobę blokuję a wiadomość usuwam. Średnio mnie też interesuje co taka osoba o mnie pomyśli bo sama sobie już właściwą opinię wystawiła.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu jesteśmy wszyscy zmanierowani ?‍♀️ zMANIUROwani

• Lubię 4
  • Haha 3
  • Przytulam 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...