Skocz do zawartości
para_ldz

Czy to masochizm?

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę z innej beczki.

@para_ldz masochizm psychiczny nie od razu oznacza uległość psychiczną. Tak jak masochizm  fizyczny nie oznacza, że osoba lubująca się w bólu fizycznym jest uległa.  Zrozumienie tego jest podstawą Twoich rozterek.

Nie jesteś uległym mężczyzną i jasno to podkreślasz. Jadnak myślisz stereotypami.

Lubisz być w tym stanie niepewności i pewnego bólu psychicznego , który  potem  przechodzi w stan uniesienia (bo ona już z Tobą jest). To czyż przed tym, gdy czekasz nie odczuwasz bólu, który niby jest zły, ale wcześnie oczekiwany i w końcu upragniony ?

Zastanów się, jak to jest z Tobą.

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, para_ldz pisze:

Jakie zatem emocje tobie dostarcza - jej spotykanie się z kimś innym? Nie czujesz nic? czy może czujesz coś zupełnie innego?

Głównie podniecenie (zazwyczaj - przy niektórych kochankach nie występuje ale jest to sporadyczne), radość, spełnienie, kompersję (współradość- szczęście wynikające ze szczęścia bliskiej osoby), wdzięczność.

Jeżeli pojawiają się jakieś negatywne emocje jest to temat rozmów z żoną

• Lubię 2
  • Przytulam 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.10.2020 o 17:40, para_ldz pisze:

innych

Ja rekomenduję Ci abyś zwolnił i z chłodną głową dobrze przygladnął się reakcji swojej żony. Uważaj, abyś w pewnym momencie gdy będzie już za późno zobaczył, że ta zabawa coś Ci bezpowrotnie odebrała. Życzę oczywiście aby tak się nie skończyło...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.10.2020 o 01:13, Dragonfly pisze:

Zacznę z innej beczki.

@para_ldzTak jak masochizm  fizyczny nie oznacza, że osoba lubująca się w bólu fizycznym jest uległa. 

Eecchhh...chciałoby się ☺️

• Haha 1
  • Przytulam 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, rita pisze:

Eecchhh...chciałoby się ☺️

@rita nieulegych masochistów nie jest tak mało jakby się wydawało. Fakt, że trzeba mieć fart, by takiego spotkać, bo oni często udają uległych. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Dragonfly pisze:

@rita nieulegych masochistów nie jest tak mało jakby się wydawało. Fakt, że trzeba mieć fart, by takiego spotkać, bo oni często udają uległych. 

Skoro podobno ja się trafiłam mojemu crossowi jak jedna na milion, to może i mnie kiedyś się taki wydarzy...

• Lubię 1
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@rita skoro mnie się trafiło i to aż dwa razy, to Tobie również będzie dane. 

Trzymam kciuki 

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Dragonfly pisze:

@Dragonfly ciekawą kwestię poruszyłaś. Dlaczego tak się dzieje? Czy nieuległym masochistom wydaje się, że jak poudają uległych, to łatwiej odnajdą osobę, z którą mogą odnaleźć spełnienie? Bo mają wrażenie, że zwykle sadystki szukają "pakietu" pod postacią uległego masochisty?

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba miej jaja aby w mordę dostać

Trzeba mieć łeb, kiedy w jaja siedostaje

Krótka definicja uległości i masochizmu - wg mua

• Zmieszany 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Sailor&Lula pisze:

Czy nieuległym masochistom wydaje się, że jak poudają uległych, to łatwiej odnajdą osobę, z którą mogą odnaleźć spełnienie?

@Luala, tak.

Nieulegli masochiści zauważyli, że najłatwiej jest szukać zaspokojenia własnych potrzeb u Kobiet Dominujących. Dlatego spora grupa takich panów udaje uległych.

Podobnie jest z fetyszystami stóp. Ubzdurali sobie, że fetysz stóp, to podstawa Kobiecej Dominacja, bo tak pokazują filmiki dla dorosłych. Podczas, gdy fetysz stóp jest tylko jedną z praktyk z klimatu femdom i to nie przez każdą Dominującą praktykowany. 

27 minut temu, Sailor&Lula pisze:

Bo mają wrażenie, że zwykle sadystki szukają "pakietu" pod postacią uległego masochisty?

Ludzie nieorientujący się w klimacie D/s często nierozerwalnie łączą sadyzm z Dominacją, tak jak masochizm z uległością. Nie mieści im się w głowach, że może być inaczej. Ileż razy słyszałam, że skoro  ja jestem Dominującą sadystką, to tylko uległy masochista może mnie interesować. A to bzdura. Spotkałam na swojej drodze dwóch masochistów nieuległych i dostarczyli mi (a jeden nadal dostarcza) ogrom emocji, których uległy nie byłby mi w stanie dać. To moim zdaniem inny wymiar masochizmu. Nie gorszy  ani nie lepszy. Ot, inny.

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...