Skocz do zawartości
Daimonion

Poznawanie ludzi z poza klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Mr.K pisze:

Ale ciężko z czym? Z poznawaniem ludzi, z którymi można np. godzinami gadać o motocyklach ale o orgiach już nie?

No zdarza się i tak ale czy to już powód do odsiewu? Czy wszyscy nasi znajomi MUSZĄ być zgodni co do joty z naszymi przekonaniami pod każdym względem?

U mnie istnieją dwa światy znajomości, które słabo się wzajemnie przenikają ale nie wyobrażam sobie by któryś z nich odpuszczać z tego powodu.

7 minut temu, maniurka pisze:

Mam takie samo przeświadczenie. Mam mnóstwo znajomych i paczkę przyjaciół, z którymi nie zamierzam dzielić się doświadczeniami seksualnymi - nie mam takiej potrzeby, a mogę godzinami z nimi gadać na masę innych tematów.

Mam dokładnie tak samo. Mam bardzo szerokie grono znajomych którzy są "z różnych źródeł" i nie mam z tym problemu. Nie każdemu muszę na prawo i lewo opowiadać o swoim życiu seksualnym i nie odczuwam z tego powodu żadnego dyskomfortu. Zasadniczo jednak obracam się w gronie osób otwartych, liberalnych i świadomych więc nawet jeżeli sami żyją w monogamicznych związkach to pogadać można o wielu rzeczach - co nie znaczy, że trzeba. Fakt faktem jednak grono znajomych "klimatycznych" jest coraz liczniejsze ;) 

Grono osób które nazwę przyjaciółmi jest natomiast hermetyczne i wąskie. Są to praktycznie same osoby "spoza klimatu" i mniej lub więcej wiedzą o tym "jak się prowadzam". Nie mają z tym problemu.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, maniurka pisze:

tak samo jak nie z każdym można wszystko...

Ojtam ;)

• Haha 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.09.2020 o 16:49, Mr.K pisze:

bo fajnie by było żeby można było z każdym o wszystkim.

I muszę się na każdym kroku zastanawiać gdzie się moja rozmówczyni/rozmówca kończy a gdzie zaczyna.

I tu kolosalną przewagę ma środowisko naszego Forum. Można rozmawiać np o wakacjach czy motocyklach i zupelnie bez spiny przejść na tematy seksualne. Zero koniecznej samokontroli :))) 

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Mr.K pisze:

Ojtam ;)

No dobrze, Ty możesz :)

2 minuty temu, TomekAdv pisze:

I tu kolosalną przewagę ma środowisko naszego Forum. Można rozmawiać np o wakacjach czy motocyklach i zupelnie bez spiny przyjść na tematy seksualne. Zero koniecznej samokontroli :))) 

Tak, to jest super!

• Lubię 1
  • Haha 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Wichura pisze:

Nie każdemu muszę na prawo i lewo opowiadać o swoim życiu seksualnym i nie odczuwam z tego powodu żadnego dyskomfortu.

Wiesz, ja też nie muszę na prawo i lewo opowiadać o swym życiu seksualnym. Mało tego, mam wiele "stref sacrum" i w przeciwieństwie do @Daimonion nie podzielę się z koleżankami zdjęciami ze spotkania z kochankiem.

Chodzi o komfort swobody. Nietraktowanie jako całkowity temat tabu strefy związanej z moim otwartym związkiem.

26 minut temu, Wichura pisze:

Grono osób które nazwę przyjaciółmi jest natomiast hermetyczne i wąskie. Są to praktycznie same osoby "spoza klimatu" i mniej lub więcej wiedzą o tym "jak się prowadzam". Nie mają z tym problemu.

Już raz się sparzyłam będąc w naturalny sposób zbyt szczerą z bliską osobą spoza klimatu. Długo mi się wydawało, że nie ma z moimi preferencjami problemu - ostatecznie okazało się, że ma i to duży. Rana będzie jeszcze długo się goić i przez ten czas na pewno nie pozwolę sobie nawiązać bliższej więzi z człowiekiem, który nie kuma czaczy.

Nie mam wielkiego grona znajomych, więc ta decyzja jest dla mnie w miarę prosta.

Lula.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Sailor&Lula pisze:

Wiesz, ja też nie muszę na prawo i lewo opowiadać o swym życiu seksualnym. Mało tego, mam wiele "stref sacrum" i w przeciwieństwie do @Daimonion nie podzielę się z koleżankami zdjęciami ze spotkania z kochankiem.

Nie nie, nie zdjęciami, mam jedną fwb którą to podnieca ale nawet jej pytam się za każdym razem!

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, maniurka pisze:

No dobrze, Ty możesz :)

A ja, a ja? Też chcę dyspensę Maniurki. Mogę się zgłosić po odpowiedni glejt na zlocie ;)

• Lubię 1
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Wichura pisze:

A ja, a ja? Też chcę dyspensę Maniurki. Mogę się zgłosić po odpowiedni glejt na zlocie ;)

Zapraszam

• Lubię 1
  • Haha 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tylko znajomych spoza klimatu. Oczywiście prócz osób, które poznałem tutaj na forum. Nigdy na swojej drodze nie spotkałem osoby, która byłaby otwarta na swing, ZK, GB itd. W każdej sytuacji, gdy rozmowa schodzi na "te" tematy  spotkałem się poglądami zgoła odmiennymi niż moje. A znajomych mam sporo...

• Lubię 1
  • Smutny 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...