Skocz do zawartości
Daimonion

Poznawanie ludzi z poza klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wam idzie poznawanie ludzi z poza klimatu? Ja mam jakiś dziwny problem z tym, że traktuje klimat jako coś oczywistego i nie cenzuruje się pod tym względem. Nowo poznanej osobie z równym prawdopodobieństwem opowiem o tym jakie zdjęcia fajne porobiłem albo jak się bawiłem na ostatniej orgii. Oczywiście to dużo ludzi odstrasza, z drugiej strony robi też przesiew. Boję się też trochę ze kiedyś ktoś mi zareaguje agresywnie, poczuje się zagrożony, że komuś zrobię mniejsza lub większą krzywdę taka otwartością. 

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Daimonion pisze:

Jak wam idzie poznawanie ludzi z poza klimatu? 

Chyba nie do końca rozumiem pytanie a to jedyne jakie zadałeś w temacie. Rozwiniesz ?

Co do dalszej części Twojej wypowiedzi czyli tego co, komu i na ile mówimy to nie tak dawno był podobny temat założony przez Letę: 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiew sam w sobie nie jest złą zagrywką towarzyską ale w tym przypadku może doprowadzić do nagłego niedoboru rozmówców. O ile oczywiście nie siedzisz akurat szczęśliwie na którymś z naszych zlotów. Mam nieodparte wrażenie, że otwartość w tej akurat kwestii, zwłaszcza w naszym kosmopolitycznym kraju, jest sportem wysokiego ryzyka. 

W razie niepokojącego rozwoju konwersacji zawsze możesz nawiązać do staropolskiej rubaszności. Albo nadmiaru alkoholu. 

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Wichura pisze:

Chyba nie do końca rozumiem pytanie a to jedyne jakie zadałeś w temacie. Rozwiniesz ?

A ja dobrze rozumiem i tym tematem @Daimonion świetnie się wpasował w moje całkiem świeże przemyślenia i wnioski. 

52 minuty temu, Daimonion pisze:

Jak wam idzie poznawanie ludzi z poza klimatu?

Beznadziejnie mi idzie. 

I szczerze powiedziawszy, wcale nie mam ostatnimi czasy na to ochoty.

Wiadomo, znajomości na polu służbowym to zupełnie inny temat. Prywatnie zaś nie wyobrażam już sobie zaprzyjaźnić się z osobą, z którą nie będę mogła się w naturalny sposób podzielić radością czy rozterkami życia w otwartym związku. 

Mam dosyć ukrywania się, ściemniania. Robię to przed rodziną i w pracy. Wystarczy. Wśród przyjaciół chcę czuć się wolna i prawdziwa.

Lula.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Wichura pisze:

Wygląda to tak, że większość moich nowych znajomych poznaje przez portale i imprezy swingerskie, różnego rodzaju grupy seks pozytywne i znajomych istniejących znajomych. Wszyscy siedzą w jakiś sposób w temacie związanym z seksualnoscia, czy to w swingu, czy otwarte związki albo poli; nawet jeżeli że sobą nie sypiamy to wiemy o sobie ze sypiamy z wieloma ludźmi. Natomiast poza tym klimatem jest ciężko. 

• Lubię 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Daimonion pisze:

Natomiast poza tym klimatem jest ciężko. 

Ale ciężko z czym? Z poznawaniem ludzi, z którymi można np. godzinami gadać o motocyklach ale o orgiach już nie?

No zdarza się i tak ale czy to już powód do odsiewu? Czy wszyscy nasi znajomi MUSZĄ być zgodni co do joty z naszymi przekonaniami pod każdym względem?

U mnie istnieją dwa światy znajomości, które słabo się wzajemnie przenikają ale nie wyobrażam sobie by któryś z nich odpuszczać z tego powodu.

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Mr.K pisze:

Ale ciężko z czym? Z poznawaniem ludzi, z którymi można np. godzinami gadać o motocyklach ale o orgiach już nie?

No zdarza się i tak ale czy to już powód do odsiewu? Czy wszyscy nasi znajomi MUSZĄ być zgodni co do joty z naszymi przekonaniami pod każdym względem?

U mnie istnieją dwa światy znajomości, które słabo się wzajemnie przenikają ale nie wyobrażam sobie by któryś z nich odpuszczać z tego powodu.

No to nie masz problemu 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Mr.K pisze:

Mam takie samo przeświadczenie. Mam mnóstwo znajomych i paczkę przyjaciół, z którymi nie zamierzam dzielić się doświadczeniami seksualnymi - nie mam takiej potrzeby, a mogę godzinami z nimi gadać na masę innych tematów.

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Daimonion pisze:

No to nie masz problemu 

Oczywiście, że mam problem bo fajnie by było żeby można było z każdym o wszystkim.

I muszę się na każdym kroku zastanawiać gdzie się moja rozmówczyni/rozmówca kończy a gdzie zaczyna.

Ale w obrębie tematów nieseksualnych też jest całkiem spora przestrzeń życiowa.

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Mr.K pisze:

Oczywiście, że mam problem bo fajnie by było żeby można było z każdym o wszystkim.

tak samo jak nie z każdym można wszystko...

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...