Skocz do zawartości
Dragonfly

Depilacja laserowa

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, Mia pisze:

z tego do pamietam @maniurka też ma laser- ale nie wiem jaki model, może jej jest

skuteczniejszy 

Co ciekawe ja mam dość ciemną karnację (łatwo się opalam na brąz) i jasne owłosienie i u mnie efekty są naprawdę zadowalające przy regularnym stosowaniu. Też mam Philips Lumea, ale chyba najtańszy model za około 750 zł, bo z tego co porównywałam różnica polega głównie na tym, że droższe modele są bezprzewodowe, a mój nie. Jest 5 stopni mocy, aplikacja dostępna dla wszystkich modeli, która pomaga dobrać odpowiednią moc. Początkowo używa się co 2 tyg pozniej przypominająco co 6. Uczucie to lekkie pstrykaniez

Pamietajmy jednak, że to depilacja światłem IPL, a to co innego niż laser. Ja jak policzyłam koszt kilku sesji depilacji na każdą „owłosioną” partię ciała to mnie zwyczajnie przerosło i postawiłam na to urządzenie. W stosunku jakości do ceny i wygody (bo bikini, pachy i nogi to max godzina raz na dluzszy czas) dla mnie rewelacja. I nie boli jak wosk!

• Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Ann też chce depilację laserową. I ja jako jej mąż (ten bardziej techniczny;p) doradzam jej by poszła do profesjonalnego studia. Sprzęt profesjonalny to nie to samo co dopuszczony do użytku dla "cywilów". Musi być słabszy i mniej wydajny by nie zrobić sobie nim krzywdy i by ludzie, nie pozywali firmy za to że poparzyli się w wyniku nieumiejętnego użytkowania.

A Wasze komentarze tylko mnie w tym utwierdzają, zwłaszcza że Ann ma naprawdę gruby i twardy włos. I taki marketowy sprzęt zapewne nie dał by rady. Lepiej wydać pieniądze jak @Mia raz a porządnie. 150 zł sesji przypominającej raz na rok to żaden koszt;) fryzjer tyle kosztuje i dwie sesje na paznokciach a robi się to praktycznie co miesiąc;p

Kris

(Powiedział co wiedział chłop o damskiej depilacji xDxDxD)

• Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.08.2020 o 08:26, Mia pisze:

mną bikini miałam 6 sesji w odstępach 6 tygodniowych i teraz chodzie co rok na sesje przypominająca... jedna sesja chyba 300 zł

Teraz jest 400 zł i pani zaleciła mi sesje w odstępach 8-tygodniowych. 

Wspomnę o ważnej rzeczy, która została tu jakby przemilczana. TO BOLI. ;) Pomimo kremu znieczulającego, wyszłam z salonu z lekka oszołomiona. (Choć przypuszczam, że nogi czy pachy zniosłabym duuużo łatwiej).

Wrażenia i gojenie się to na pewno kwestia osobnicza. Widać ja mam bardzo wrażliwą cipkę... :blush:

Lula.

• Przytulam 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Sailor&Lula pisze:

Wrażenia i gojenie się to na pewno kwestia osobnicza. Widać ja mam bardzo wrażliwą cipkę... :blush:

Co masz na myśli pisząc "gojenie się"? Przyznam szczerze, że komentarze Pań dotyczące bólu związanego z zabiegiem, skutecznie mnie do niego zniechęcają ale o procesie gojenia pierwsze słyszę.
Czy powstają jakieś ranki, strupki, oparzenia? Czy tylko jakaś nadwrażliwość? 
Ona

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, n00bs pisze:

Czy powstają jakieś ranki, strupki, oparzenia? Czy tylko jakaś nadwrażliwość? 

To jest jak oparzenie. Powstaje opuchlizna, podrażnienie, mogą robić się strupki. Po pierwszym razie pojawiają się małe czarne spalone kropki i w ogóle wali spalenizną. ;)

Lula.

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...