Skocz do zawartości
Dragonfly

Depilacja laserowa

Rekomendowane odpowiedzi

Moje drogie koleżanki.

Szukam na prezent depilatora laserowego. Od miesiąca przeglądam oferty i zgłupiałam. Tych Philipsa jest kilka modeli, a bardzo różnią się cenowo. Czy różnica pomiędzy nimi, to tylko ilość wymiennych nasadek ?

Braun również ma kilka modeli, które dla mnie różnią się tylko kształtem oraz ceną. Funkcje w większości te same.

Mam do Was pytania.

Czy któraś z Was posiada lub posiadała w domu depilator laserowy i jakie ma z tym doświadczenia?  Który model by poleciła?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ważko, zwróć uwagę na żywotność urządzenia, to ważne! 

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Zouza na to też patrzę i w danych firmach sprzęty żywotniścią-ilością naświetlań raczej się nie różnią. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Może już nie, kiedyś to były duże różnice. 

Znalazłam jednak np. taką, że zasilanie może być sieciowe, bądź akumulatorowo-sieciowe. 

Dawno się tym nie interesowałam, bo po kilku zabiegach depilatorem siostry nie widziałam jakiejś różnicy, ale jak tak przeglądam, to fajne są opcje automatycznego "dostrajania się" do konkretnej karnacji, czy usuwanie także blond włosków, większe nakładki (czyt. nie siedzisz godzinami, żeby łydkę wydepilować), czy prędkość impulsów. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Opcje automatycznego dostrajania się do karnacji też większości ma. Tak jak zasilanie akomulatotowo-sieciowe. Zauważyłam, że ceny są większe w zależności od ilości nakładek i roku wydania modelu.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to zazwyczaj bywa - nowsze modele są droższe (nie znaczy, że lepsze, czy warte te kilka stów więcej). ;)

Ja sobie poszukałam w rankingach, porównaniach cech produktów i ocenach użytkowniczek, stąd moje uwagi. 

Mnie działanie Philipsa nie powaliło, ale użyłam tylko kilka(naście?) razy. Szkoda by mi było tych 2 tysi na prawie niezauważalny efekt. Ale może po prostu u mnie nie zadziałało tak, jak powinno. ;) 

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam model Depilator PHILIPS Lumea Prestige BRI956/00 - czyli jeden z droższych i NIE polecam... prawie 2 tys złotych wywalone w błoto...

Na mnie nie zadziałał, nie widziałam żadnego efektu, skończyło się na depilacji laserowej w sprawdzonych gabinecie kosmetycznym z której jestem mega zadowolona... a efekt mnie zachwycił...

depilator mam do dnia dzisiejszego, pożyczam go koleżanką, które depilują siebie i plecy swoich mężów- jedne są bardziej zadowolone inne mniej...

obecnie używa go moja mama które mówi, że po 2 sesjach widzi  już różnicę- ma bardzo skąpe, jasne owłosienie...

dużo zależy od włosa poddawanego pod laser .. ja mam ciemne mocne owłosienie- tzn... miałam...

dla mnie taser Depilator PHILIPS Lumea Prestige BRI956/00 był 

po prostu za słaby

z tego do pamietam @maniurka też ma laser- ale nie wiem jaki model, może jej jest

skuteczniejszy 

• Lubię 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Mia , gdy czytam polecenia depilacji laserowej, to wszędzie głoszą, że najlepsze jest dla osób z ciemnym i mocnym owłosieniem + jasna karnacja. Tak ma osoba, której chcę taki sprzęt sprezentować. Chociaż myślę też o karnecie do salonu na kilka sesji takiej depilacji. Możesz w przybliżeniu powiedzieć jaki koszt jest takiej depilacji w salonie i polecić jakiś salon w Poznaniu? 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Dragonfly ja mam jasna karnacja i ciemne i jasne włosy i na mnie nie działa...

co do cen to zależy od partii ciała... 

ja robiłam- nogi całe, bikini głębokie łącznie ze szpara pośladkową, oraz pachy... 

mną bikini miałam 6 sesji w odstępach 6 tygodniowych i teraz chodzie co rok na sesje przypominająca... jedna sesja chyba 300 zł a sesje przypominające 150zl

polecam Studio Laser ul. Strzeleckiej w Poznaniu 
cennik znajdziesz na ich stronie... 

do bikini używałam kremu znieczulającego na 1,5 godz przed zabiegiem, na nogi i pachy nie

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Remington IPL6750  i jestem bardzo zadowolona z efektów , przy czym mam ciemne i mocne włoski więc tak zalecają. Cenowo był dość atrakcyjny.  Wady to przegrzewanie się po kilkunastu minutach pracy i trzeba zrobić kilka minut przerwy. Zasilanie tylko z kablem. Po kilku sesjach efekt bardzo wyraźny. Dla mnie to był strzał w dziesiątkę. 

• Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...