Skocz do zawartości
Wichura

Koronawirus - wątek zbiorczy, merytoryczny

Rekomendowane odpowiedzi

Chodziło mi o to, że cytat idealnie oddaje to co się teraz dzieje. No ale mogę się mylić

7 minut temu, Wichura pisze:

@optimusx - zwróć uwagę na ostatnie słowo w tytule tego wątku

• Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry chciałem tylko skromnie zauważyć po tym co ty przeczytałem że Dyrekcja i nauczyciele od kwietnia są w sytuacji bez wyjścia i są obciążani przez państwo a nie mogą spełnić wymogów które zostały narzucone co do odległości i wielu innych ... ale zawsze trzeba na kogoś zrzucić winę 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie każdy śledzi aż tak bardzo aktualną sytuację więc małe podsumowanie i jeden ciekawy model. 

Czy grozi nam twardy lockdown z ograniczeniami przemieszczania w najbliższych dniach ? Na tą chwilę nie. Oficjalne stanowisko rządu jest takie, że lockdown i ograniczanie przemieszczania nastąpi gdy średnia zachorowań z ostatnich 7 dni przekroczy 75 zakażonych na 100tyś mieszkańców. Aktualnie ta wartość zatrzymała się na poziomie ok 67-68 osób na 100 tyś. Aby "nas pozamykali" musielibyśmy przekraczać 26,5 tysiąca nowych zakażeń przez tydzień non stop. Sytuacja przedstawiona na wykresie 2.

Jeżeli chodzi o aktualny model i przewidywania to Centrum Modelowania Interdyscyplinarnego wspólnie z Uniwersytetem Warszawskim przedstawili właśnie zaktualizowany model który zamieszczam na wykresach 1. Więcej informacji: 

https://epoznan.pl/news-news-111794-icm_zaktualizowal_swoj_model_przebiegu_pandemii_jest_szansa_na_jej_szybsze_wygaszenie

w2.jpg

w1.JPG

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe obostrzenia od 28 grudnia do 17 stycznia:

1. zamknięte hotele również na ruch służbowy,

2. zamknięte stoki narciarskie,

3. zamknięte galerie handlowe z wyjątkiem sklepów spożywczych i drogierii,

4. ograniczanie w przemieszczaniu się od godz. 19.00 31 grudnia do godz. 6.00 1 stycznia.

5. dla wszystkich osób, które będą przyjeżdżały do Polski transportem zorganizowanym, będzie obowiązek odbycia 10-dniowej kwarantanny.

• Smutny 3
  • Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Może ze mnie zbytni lekkoduch ale wychodzi na to że w tym roku domówka do rana. Cytując siebie ;) Co?! Ja nie dam rady? ;) Ona

• Lubię 1
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...