Skocz do zawartości
Wichura

Koronawirus - wątek zbiorczy, merytoryczny

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Ona_i_On_z_pieprzem napisał:

Powinni tak zadecydować juz 2 tyg temu.. 

/Ona. 

Dokładnie, tak powinno być żeby w miare możliwości wszyscy się dostosowali a nie tak jak było. Taka trochę musztarda po obiedzie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Sailor&Lula napisał:

Oglądałam część konferencji prasowej, i to wszystko takie ecie pecie, zamiast pierdolnąć konkretami... :splashface:

Czy to oznacza też, że #zostańwlesie już nie? Że mi ktoś będzie mógł wlepić mandat, że łażę z kijkami po pustkowiu?

Lula.

Co do #zostańwlesie to wiesz.... na początku faktycznie było mówione, że spacery w lasach i na terenach zielonych są zalecane ale wypowiadający się zapomnieli chyba jaka jest ludzka mentalność. Wobec tego jak się nagle wszyscy masowo rzucili i zaczęli gromadzić na tych samych terenach zielonych/rekreacyjnych to musieli się z tego wycofać.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Wichura napisał:

Co do #zostańwlesie to wiesz... na początku faktycznie było mówione, że spacery w lasach i na terenach zielonych są zalecane ale wypowiadający się zapomnieli chyba jaka jest ludzka mentalność. Wobec tego jak się nagle wszyscy masowo rzucili i zaczęli gromadzić na tych samych terenach zielonych/rekreacyjnych to musieli się z tego wycofać.

Bo ludzie, którym nagle zabrali galerię handlową pojechali do lasu, idąc po najmniejszej linii oporu - w najłatwiej dostępne lokalizacje. Ja uciekam w takie miejsca, że spotykam mniej osób niż na zakupach... No ale cóż...

Lula.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

"Obostrzenie nie dotyczy: (...) załatwiania spraw niezbędnych do życia codziennego. Będziesz mógł się przemieszczać, aby zrobić niezbędne zakupy, wykupić lekarstwa, udać się do lekarza, opiekować się bliskimi, wyprowadzić psa."  Źródło: gov.pl

Znaczy się, gdybym miała psa, to mogę z nim wyjść na spacer, ale siebie samej już nie mogę wyprowadzić na spacer :facepalm:.

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Sailor&Lula napisał:

Znaczy się, gdybym miała psa, to mogę z nim wyjść na spacer, ale siebie samej już nie mogę wyprowadzić na spacer :facepalm:.

Ale może Twój Pan może Ciebie wyprowadzić za to na spacer?

• Lubię 1
  • Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dozwolone jest wyjście raz dziennie na spacer lub sport na powietrzu, ale bez grupowania się. Max 2 osoby razem. Czyli mogę wyjść ze @skrzatem lub młodszą na mały spacer i nie powinnam mieć z tego względu żadnego problemu. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co do spacerów to jest mocno niedoprecyzowane i w wielu miejscach sami sobie przeczą. Trzeba poczekać na pełną treść rozporządzenia i tyle

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Dragonfly napisał:

Dozwolone jest wyjście raz dziennie na spacer lub sport na powietrzu, ale bez grupowania się. Max 2 osoby razem. Czyli mogę wyjść ze @skrzatem lub młodszą na mały spacer i nie powinnam mieć z tego względu żadnego problemu. 

no właśnie to jest takie mocno uznaniowe. Jak nie przeczytam rozporządzenia to nie wiem do końca czego nie wolno... Pewnie za aktywność na powietrzu (czyt. bieganie, jazda na rowerze) można dostać mandat... ale z drugiej strony możesz zawsze udowodnić że ty w ten sposób tylko przemieszczasz się w celu załatwienia spraw niezbędnych...

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

"Czy złamaniem obostrzeń jest samodzielne uprawianie sportu na zewnątrz, w tym rekreacyjna jazda na rowerze?

Przepisy pozwalają wychodzić z domu m.in. w celu realizacji niezbędnych codziennych potrzeb. Do takiej kategorii można zaliczyć np. jednorazowe wyjście w celach sportowych. Należy jednak pamiętać o zachowaniu odpowiedniej odległości od innych oraz o tym, że powinniśmy uprawiać sport w grupie maksymalnie dwuosobowej (nie dotyczy to jednak rodzin)."

Źródło: https://www.gov.pl/web/koronawirus/wprowadzamy-nowe-zasady-bezpieczenstwa-w-zwiazku-z-koronawirusem

No, Lulka doczytała i już się nie martwi, że musi obrożę na nordic walking przyodziewać ;).

Lula.

• Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...