Skocz do zawartości
Elem

Wifesharer - dominujący rogacz?

Który typ pasuje do Ciebie?  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który typ pasuje najbardziej do Ciebie?

• WIFESHARER A
    • WIFESHARER B
    • WIFESHARER C
    • Typowy Rogacz - tak jak było

Rekomendowane odpowiedzi

Przyznam, że trochę jestem zdumiony, że na tym forum rozumienie terminu Rogacz w kontekście cuckoldu bywa tak niejednoznaczne i rozmyte. A nawet sam cuckold bywa rozumiany bardzo szeroko jako synonim swingersów!

Tymczasem na różnych portalach w Internecie bardzo powszechnym jest rozumienie w kontekście cuckoldu pojęcia Rogacz jako mężczyzny wiernego swej partnerce, który akceptuje i wspiera seks swej partnerki z innymi mężczyznami. Gdyby partnerka rogacza odwzajemniła swe uprawnienia względem męża i on też miałby prawo uprawiać seks z osobami spoza związku, to mielibyśmy swingersów. Czyli grupę, która skupia partnerów, gdzie oboje mają prawo uprawiać seks również poza związkiem.

Jeśli jednak zdarzy się tak, że w grupie swingersów mężczyzna zachowuje wierność partnerce, a partnerka nadal ma prawo uprawiać seks z innymi mężczyznami, to mamy wtedy podgrupę - zwaną cuckold. Jeśli jest odwrotnie, czyli to kobieta zachowuje wierność partnerowi, a mężczyzna ma nadal prawo uprawiać seks z innymi kobietami, to mamy wtedy podgrupę - cuckqueen.

Krzysiek.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Sailor&Lula napisał:

Nie mniej jednak, moim zdaniem Bull, czyli mężczyzna odnajdujący się dobrze zarówno w roli rogacza, jak i kochanka - w różnych sytuacjach może czuć się bardziej rogaczem lub bardziej kochankiem... Piszesz tak, jakby Bull nie miał prawa w ogóle się wypowiadać o rogatych odczuciach, no bo przecież "ma prawo do innych kobiet". 

Ale jeśli sam określa siebie bullem, to sprawa jest jasna, niezależnie od tego, czy bardziej odpowiada mu rola rogacza, czy kochanka. Korzysta z obu opcji. 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Zouza napisał:

Korzysta z obu opcji. 

Dokładnie - od lat powtarzam moje motto, że kot przy jednej dziurze zdycha.

• Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, KrzysiekMagda napisał:

Przyznam, że trochę jestem zdumiony, że na tym forum rozumienie terminu Rogacz w kontekście cuckoldu bywa tak niejednoznaczne i rozmyte.

Nie jest rozmyte -> patrz "grupy preferencji".

Jednak użytkownicy często mylą grupy i niepoprawnie określają preferencje. 

Ech, pamiętam początki forum, gdy rogacz to był rogacz i nie komentował zdjęć np. "chętnie bym polizał tę cipkę" pod zdjęciem kobiety innej niż jego piękniejsza połowa. 

Teraz często mam wrażenie, że użytkownicy wybierają grupę preferencji "na pałę", kompletnie bez zrozumienia. 

• Lubię 2
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Zouza napisał:

Po co?

Ano np. po to, żeby wiedzieć, czy z danym panem mogę sobie li tylko uciąć pogawędkę, czyli "patrz na mnie, nie rusz mnie" ;) czy też jego małżonka nie da mi wałkiem po łbie, gdy znajomość przejdzie na wyższy stopień "zażyłości". ;) 

No ok ale czy potrzebujesz do tego klasyfikacji i określenia "którą wersją wifesharer'a jesteś" czy może wystarczy normalna rozmowa na zasadzie "A jak to wygląda u Was?" która jest w mojej opinii dużo bardziej wartościowa i da pełniejszy obraz sytuacji ?

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, KrzysiekMagda napisał:

Gdyby partnerka rogacza odwzajemniła swe uprawnienia względem męża i on też miałby prawo uprawiać seks z osobami spoza związku, to mielibyśmy

...nie swingerów a właśnie osobę o podwójnych preferencjach. W tym wypadku rogacza i kochanka co u nas na forum jest przyjęte jako preferencja "bull". Typowych swingersów w pełnej definicji tego słowa mielibyśmy gdyby oboje uprawiali seks RAZEM z innymi osobami (ona + on + inna osoba(y)). Gdy któreś z nich zostaje w domu a drugie ma spotkanie to wykracza poza samą definicję swingersów.

• Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Więc jak nazwałbyś taką parę? Ty zapewne dalej dążyłbyś do komplikowania definicji i relacji. Jednak sądzę, że sama para i ich otoczenie nadal nazywałoby ich swingersami.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, KrzysiekMagda napisał:

Więc jak nazwałbyś taką parę? Ty zapewne dalej dążyłbyś do komplikowania definicji i relacji. Jednak sądzę, że sama para i ich otoczenie nadal nazywałoby ich swingersami.

Dla mnie to jest Para Cuckold. Po prostu. W tym pojęciu mogą się zawierać połączenia różnych preferencji.

Ja się zupełnie nie czuję osobą "w subkulturze" swingers.

EDYCJA: Uściślę, bo może zbyt niewyraźnie skonstruowałam swą wypowiedź - Parą Cuckold określiłam ten przykład @Wichura: "Gdy któreś z nich zostaje w domu a drugie ma spotkanie to wykracza poza samą definicję swingersów."

Lula.

• Lubię 1
  • Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja wifesharer'a mnie nie interesuje, ale ogólny kierunek już tak (zdeklarowanych rogaczy "nie tykam" i z przyjemnością mogę porozmawiać, ale tylko porozmawiać). 

Ale...

Jeśli szukałabym kochanka, a tu zjawia się pan, z którym przyjemnie się rozmawia, także o seksie, pan proponuje spotkanie, a na nim okazuje się, że pan jest rogaczem... No byłabym wkurzona. 

W mojej opinii ważne jest doprecyzowanie ogólnego kierunku. Niuanse można wyjaśnić sobie wzajemnie w rozmowie.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Sailor&Lula napisał:

Dla mnie to jest Para Cuckold. Po prostu. W tym pojęciu mogą się zawierać połączenia różnych preferencji.

Ja się zupełnie nie czuję osobą "w subkulturze" swingers.

Lula.

Czyli Cuckold = Swingers? Ech, a tak reklamowłem to forum jako bardzo rzeczowe w temacie cuckoldu... Aż teraz mi trochę wstyd. Może już się więcej nie oś... ten tego więcej.

• Facepalm 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...