Skocz do zawartości
Elem

Cuckold jako profilaktyka.

Rekomendowane odpowiedzi

"Mąż nakrył żonę w łóżku z kochankiem. Polała się krew"

Kliknij tutaj by przeczytać.

Zdaje sobie sprawę, że gdyby jakiś Rogacz nakrył swoją żonę z kochankiem to polało by się coś innego niż krew, jednak prawda jest taka, że cuckold to zabawa dla procenta par. Na necie czytałem już opinie o tym, "to chore" ; "nienormalne" ; "zboczone" ( to ostatnie przeczytałem na zbiorniku - napisał to koleś z prąciem w profilowym) , jednak bardziej chore wydaje mi się zabicie innego człowieka za zdradę seksualną niż przyzwolenie na kochanka. Odpowiada mi swoista "elitarność" w liczbie par w klimacie cuckold (wydaje się mi że jest nas mniej niż par homoseksualnych), jednak czy temat nie powinien być proponowany przez seksuologów, mediatorów jako próba odratowania czy urozmaicenia związku i w przyszłości niedoprowadzenia do takich tragicznych zdarzeń?

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mówimy o zalecaniu zdrady (kontrolowanej) jako profilaktyki, czy nawet terapii w związku z problemami,  to moim zdaniem nie w TEJ szerokości geograficznej, z TYM społeczeństwem i za kadencji TYCH rządzących. Weźmy pod uwagę,  że spora część problemów w polskich związkach spowodowana jest (o ironio) zdradą, niewiernością, znudzeniem czy wreszcie brakiem wzajemnego zaufania. Przyzwolenie na to co zakazane rozwiązałoby, jak się wydaje, większość tych nieporozumień,  ale u nas jeszcze długo nie będzie na to społecznego przyzwolenia. Zresztą w kolejce przed nami są jeszcze geje, lesbijki, pary homoseksualne wychowujące dzieci i karanie złodziei od kwoty 2 tys. zł wzwyż Tym samym na jakieś wysłuchanie w parlamencie możemy liczyć nie wcześniej niż za 50 lat.

Możemy co najwyżej zacząć oddolną agitację na poziomie np. kół gospodyń wiejskich, ale i tam średnia wieku raczej nie napawa optymizmem

• Lubię 3
  • Haha 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Coma napisał:

Tym samym na jakieś wysłuchanie w parlamencie możemy liczyć nie wcześniej niż za 50 lat

Nie no aż na taką skalę bym się nie nastawiał. Bardziej chodzi mi o fakt, że wiele związków rozpada się przez brak komunikacji między partnerami, unikania tematów również w sferze tego czego wymagamy seksualnie, po prostu braku rozmowy na tematu wykraczające ile pyr kupić jutro na obiad i czy ogórki czy buraki. Dużo par podchodzi do sprawy "jesteś mój/moja i nie oddam Cię innej/innemu", ale jak ciało zostanie puszczone mimowolnie, to już koniec, mogiła, next please. Sami z @MaryRose nie dopuszczamy kochanków (czy też kochanki) do stref, które są poza naszą strefą komfortu, ale być może dla par które nie znają pojęcia cuckoldingu - taki kontrolowany skok w bok mógłby wprowadzić dużo świeżości do ich związku?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Elem napisał:

jednak czy temat nie powinien być proponowany przez seksuologów, mediatorów jako próba odratowania czy urozmaicenia związku i w przyszłości niedoprowadzenia do takich tragicznych zdarzeń?

Jak w domu sypią Ci się fundamenty, to nie dostawiasz nowego pokoju obok, bo to nic nie da. Nie kleisz też na popękaną ścianę gk bo i tak za chwilę popęka. Ze związkiem i jego otwieraniem jest tak samo. Jeśli w związku są problemy, to wprowadzeniem nowej osoby do tego związku, nie naprawisz tego związku. Nie jeden już próbował, i nie jeden się mocno na tym przejechał. Nowa osoba to czas i zaangażowanie zabrane z pola "odbudowywanie i naprawianie relacji".

• Lubię 8
  • Dziękuję 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaczynając się interesować tematem zdrady kontrolowanej czytałam artykuły i oglądałam filmiki na ten temat i właściwie żaden psycholog czy seksuolog tego nie polecał ?‍♀️

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Druh. napisał:

Ze związkiem i jego otwieraniem jest tak samo. Jeśli w związku są problemy, to wprowadzeniem nowej osoby do tego związku, nie naprawisz tego związku.

Niedoprecyzowałem - chodzi mi o kwestie łóżkowe. Czasem związek jest udany - a w łóżku pajęczynka.

4 minuty temu, maniurka napisał:

Ja zaczynając się interesować tematem zdrady kontrolowanej czytałam artykuły i oglądałam filmiki na ten temat i właściwie żaden psycholog czy seksuolog tego nie polecał ?‍♀️

No właśnie, Ty tak. Inni zainteresują się tym jak inni ich tym zainteresują.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Elem napisał:

Czasem związek jest udany - a w łóżku pajęczynka.

Śmiem twierdzić, że związek nie jest udany, jeśli w łóżku jest pajęczynka... Chyba że taka decyzja obojga...

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, maniurka napisał:

...żaden psycholog czy seksuolog tego nie polecał ?‍♀️

Ale w kontekście "profilaktyki" czy terapii? Bo jeśli w tym drugim przypadku, to jestem skłonny zgodzić się z Druhem - zdecydowanie za późno. Jednak jako profilaktyka,  a więc jeszcze na etapie gdy wszystko w związku trybi jak należy, mogłaby to być naprawdę niezła porada (za 200zł/h)

• Lubię 1
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Druh. napisał:

Śmiem twierdzić, że związek nie jest udany, jeśli w łóżku jest pajęczynka... Chyba że taka decyzja obojga...

Ale ową pajęczynką może być i stagnacja. Czasem dopiero seksuolog pomaga, czasem własna inicjatywa, czasem szukanie kogoś na boku.

2 minuty temu, Coma napisał:

Jednak jako profilaktyka,  a więc jeszcze na etapie gdy wszystko w związku tryb i jak należy, mogłaby to być naprawdę niezła porada (za 200zł/h)

"Halinka, otwieramy bizsnesa!"

• Lubię 1
  • Haha 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Elem napisał:

Ale ową pajęczynką może być i stagnacja.

Czyli nie do końca udany... "ogólnie jest ok... ale wieje nudą... i tak właściwie czasem się zastanawiamy, po co my ze sobą jesteśmy... chyba tak z przyzwyczajenia..."

• Lubię 5
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...