Skocz do zawartości
rita

Podryw w stylu vintage

Rekomendowane odpowiedzi

A jak podrywali nasi dziadkowie i pradziadkowie?

Miejsce na teksty, metody i anegdoty z klasą i pieprzykiem.

Zainspirował mnie cytat z książki, o metodzie jednego pułkownika na skuteczny i jednoznaczny podryw. Wysyłał kwiaty z bilecikiem o treści:

"Śniła mi się pani w sposób który sprawia, że czuję się zobowiązany".

• Lubię 8
  • Haha 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Szaleństwem przedwojennej Polski było picie szampana z pantofelków pań, tylko nie wiem czy to był podryw Mam wrażenie, że panie z towarzystwa raczej by pantofelków nie zdjęły, a dotyczy to raczej szansonistek. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnego ranka Pułkownik Wieniawa-Długoszowski (osobisty adiutant Józefa Piłsudskiego) przesłał znajomej Damie bukiet kwiatów. W załączonym liściku napisał:
„Szanowna Pani! Zeszłej nocy śniła mi się Pani w taki sposób, że poczułem się zobowiązany.”

Znam tę anegdotę Rita od wielu już lat i zawsze, gdy ją sobie przypominam, budzi we mnie niezmiennie zazdrość w stosunku do Pana Generała (zanim umarł,  zdążył jeszcze awansować).

Swoją drogą był jedną z najbarwniejszych postaci II Rzeczypospolitej. Znany z umiłowania kobiet, koni i hucznej zabawy, czym zyskiwał niecodzienną sympatię jednych i nieskrywaną złość innych, zwłaszcza przeciwników obozu sanacji. Poeta, lekarz medycyny oraz dziennikarz. Także zaplecze intelektualne miał zaiste bogate

Co nie mniej ciekawe, postać pułkownika Waredy grana przez Leonarda Pietraszaka w serialu "Kariera Nikodema Dyzmy" wzorowana była właśnie na Wieniawie-Długoszowskim. 

Czuwaj 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moją ulubioną opowiastką o płk. Wieniawie jest historia trzech dorożek- szanuje taki rozmach  :D:D 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, napisano:

Moją ulubioną opowiastką o płk. Wieniawie jest historia trzech dorożek- szanuje taki rozmach  :D:D 

To może opiszesz, bo na pewno nie wszyscy znają tę historię. 

Edit: a tam, to już ja napiszę.

W pierwszej dorożce wracał Wieniawa, w drugiej jego szabla, a w trzeciej rękawiczki. 

• Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, napisano:

W pierwszej dorożce wracał Wieniawa, w drugiej jego szabla, a w trzeciej rękawiczki. 

Prawie jak nocowanie na pewnym zlocie pewnej damy. W jednym pokoju spała ona, w drugiej jej... Zresztą.. Kto zna tą historię ten pamięta ;) 

A żeby nie było Offtopa to uważam, że to faktycznie była klasa, którą w dużej mierze gdzieś chyba z czasem zatraciliśmy. A szkoda

• Lubię 1
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, napisano:

To może opiszesz, bo na pewno nie wszyscy znają tę historię. 

Edit: a tam, to już ja napiszę.

W dobie googla osoba zainteresowana tematem znajdzie dokończenie historii  w ciągu 10 sec :D Chciałem zainteresować tematem i odesłać tym samym do szerszej lektury opowieści o "Hulace Wieniawie" :) 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No tyle, że temat nie dotyczy Wieniawy. ;)

A w ogóle to po co pisać na forum? Wystarczą hasła, które można wpisać w google. ;) 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...