Skocz do zawartości
skrzat

Koniec wsparcia dla Windows 7

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli to "zwykły" Debian w mało zasobożernej wersji z doinstalowanymi skórkami.

Bezpieczeństwo tego systemu jest więc porównywalne do innych dystrybucji Linuxa (czyli według mnie spore).

Fajnie, że są ludzie, którym chce się bawić w takie rzeczy. Wymagania rzeczywiście są porażające :D , dopóki nie zdamy sobie sprawy, że tyle zje goły system. Szkoda, że nie pokazali co się dzieje po odpaleniu YT (na przeglądarce IE :D ) przy konfiguracji 1GHz/300MB.

Wygląd Windowsa XP nie wywołuje u mnie "ciar". I choć funkcjonalność tamtego systemu oceniam bardzo wysoko, to zdecydowanie wolę Windows 7.

Nadal korzystamy z W7 na PC. Na laptopie mam Linux Mint, który jest windowsopodobny w wystarczający sposób, bym jako laik mógł go obsługiwać bez poradników.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam że "IE" to też tylko ikona :) Ja mimo wszystko spróbuję tej dystrybucji na takim graciarskim laptopie, gdy będę miał czas na zabawę. Bo w wirtualnej maszynie i dużym zasobnym pececie, to żaden test możliwości.

Inicjatywa jest ciekawa. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu niejaki MalcolmX "robił" swoje odchudzone wersje Windowsów. Miałem ongiś przyjemność korzystać z Windowsa MX (odchudzony XP) na stareńkim laptopie (jakiś jednordzeniowy procesor i 500 MB RAM). Pamiętam, że chodził jak żyleta. Ciekawe czy pan MalcolmX jeszcze się tym zajmuje. Widziałem na jego stronie jakieś wersje W7.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Sem. pisze:

Przecież to będzie działało na najstarszych starowinkach

Zapewne poszło by i na "Smartwatch'u" xD jak by się uparł ;)

Kris

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

O tyle problem z Windows 7 jest taki, że jest to dobry i w miarę stabilny system. Wiec jak masz płyty CD ze sterownikami swoich urządzeń to ich nie wyrzucaj, Niektórzy producenci już wyłączyli możliwość pobierania sterowników w wersji Win 7 i starszych.
Sporo wtyczek i darmowych silników na którym działało oprogramowanie współpracujące z Win7 tez zostaje wyłączanych. Ponoć ich funkcjonalność przechwytuje Win 10. Ale Win10 to się tak rozrósł a ilość aktualizacji powala.
Mogli nawet nie ruszać XP-ka, tylko trochę biblioteki odnowić i wesprzeć rozwiązania 64 bitowe. Ale jak się coś nie krzaczy to nie ma serwisów, speców itp a przez to nie kupuje się nowych rozwiązań bo po co skoro stare są dobre, ekonomia, ekonomia itp.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy do czego się używa. Bo jak do gier (tych nowych), no to powoli zostaje wypierana 7. Pamiętam fajne czasy Windows XP, potem przeszedłem na 7 i jestem zadowolony, Na służbowym mam Windows 8.1, ale jego używam do spraw firmowych, więc ciężko mi się tutaj wypowiadać. Szkoda, że 7 nie jest wspierana. Pamiętam jeszcze bodajże Service Pack 3 dla Windows XP na otarcie łez ;)

U mnie w firmie też raczono wiadomością, że mam Windows 7, że nie jest wspierany, jeśli chodzi o bezpieczeństwo i szybciutko muszę przejść na Windows 10 i kropka.

A ja gdzieś słyszałem, że 10 mocno inwigiluje, dużo rzeczy wysyła do "firmy". Ktoś może rozwiać wątpliwości? Czy są jakieś duże plusy względem "siódemki"? A jakie są minusy, jeśli takowe są.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, Win 10 pcha, Google pchają, a FB to leje wężem. Ludzie się bawią w te rożne quizy, a to jest im potrzebne do zbierania informacji o "Nowaku" i jego preferencjach oraz optymalizacji kodów programistycznych. Zabawy jak wyglądałeś kiedyś, a jak będziesz za jakiś czas. Biometria wchodzi w dowody osobiste, niedługo wejdzie w w PJ.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...