Skocz do zawartości
Pani.iza

Czy dinozaury jeszcze mogą?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy wiek, w którym rozpoczyna się ZK jest istotny. Rozumiem, że związek musi być trwały i zaufany, ale to niekoniecznie przekłada się na wiek. Buszując w zasobach forum, czuję się trochę jak dinozaur. Jaka jest wasza opinia więcej lat ułatwia czy utrudnia zaczynanie ZK? Rozumiem, że ile ludzi, tyle historii, ale może jakaś średnia się wyłania. Jestem zdeterminowana i raczej dyskusja tego nie zmieni, ale przecież jestem kobietą, ciekawość mam w genach, czyż nie? Zresztą myślę, że gdyby nie kobieca ciekawość, to tematu ZK by nie było. Jeśli był taki temat, wybaczcie, jeszcze nie dotarłam wszędzie. 

• Lubię 9
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@ Pani.iza✩  na forum jest dość duży przedział wiekowy, a z tego co się orientuję są nawet bardzo młode osoby. My zaczęliśmy przygodę z ZK kilka lat temu, jako dojrzali ludzie z długoletnim stażem małżeńskim (lepiej później niż wcale ). Oczywiście jak wspomniałaś związek musi być trwały i zaufany. Ja bym określił, że powinien być, ale wiemy o co chodzi. Gdyby tak nie było nie wyszedłbym z inicjatywą. 

Reasumując, myślę, że wiek nie ma większego znaczenia, ale dojrzałość emocjonalna jak najbardziej tak -pewność, że wiemy co robimy, z czym się to wiąże, że damy radę z emocjami i nie jest to tylko czysta fantazja, która w zdzerzeniu z rzeczywistością okaże się zabójcza dla związku, bo rogaczowi się  coś wydawało.

• Lubię 13
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, napisano:

dojrzałość emocjonalna jak najbardziej tak -pewność, że wiemy co robimy, z czym się to wiąże, że damy radę z emocjami i nie jest to tylko czysta fantazja,

Rozumiem to, ale czy bagaż doświadczeń nie przeszkadza jednak? Bo widziałeś już różne sytuacje i to może potęgować obawy... 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pani Izo oczywiście że wiek jest istotny :) . To właśnie z wiekiem dojrzewamy do tych spraw,  stajemy się bardziej otwarci, znamy swoją wartość, rozumiemy swoje potrzeby i wiemy na co sobie możemy pozwolić.  Jak sięgam pamięcią temat zk zaczął mnie interesować w wieku tak przed 30 ale trochę trwało zanim się odważyłem.  Dojrzałość emocjonalna też przychodzi z czasem. Nie uważam że bardzo młodzi ludzie są już tacy dojrzali do jazdy bez trzymanki ale kto im zabroni...

I tak sobie myślę, że dinozaury nie tylko mogą ale właśnie oni powinni :)

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, napisano:

tak sobie myślę, że dinozaury nie tylko mogą ale właśnie oni powinni :)

Ufff, podnosisz mnie na duchu, bo już się ciut zaczęłam zastanawiać, że może jednak za późno, czas minął... 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, napisano:

Rozumiem to, ale czy bagaż doświadczeń nie przeszkadza jednak? Bo widziałeś już różne sytuacje i to może potęgować obawy... 

Właśnie nie, długoletni związek to przejście przez różne sytuacje, które się w życiu wydarzyły i ten związek "scementowały". Zaufanie i poleganie na sobie w każdej sytuacji to podstawa. Zatem nam bagaż doświadczenień raczej pomógł wejść w te klimaty. Takie jest moje i za żonę się wypowiem, czyli nasze podejście w tej kwestii. 

• Lubię 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I w pewnym wieku trzeba zadać sobie pytanie: Jak nie teraz, to kiedy? ;)

• Lubię 9
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, napisano:

Nie uważam że bardzo młodzi ludzie są już tacy dojrzali do jazdy bez trzymanki ale kto im zabroni...

Blablabla, znów generalizowanie. Zaczęłam jako studentka i związku mi to ani krztynę nie zniszczyło. Niektórzy są gotowi wcześnie, niektórzy nigdy - i to też jest ok, zależy od preferencji.

@ Pani.iza✩  absolutnie nie przejmuj się wiekiem, bo przecież skoro masz chęci, to jest to doskonały czas dla Ciebie! Powodzenia w spełnianiu się! :dobre:

Lula.

• Lubię 14

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy czas na rozpoczęcie zabaw z ZK i/lub otwarcia związku to ten gdy mamy stałego partnera z którym tworzymy silny i stabilny związek a obie strony są pewne tej decyzji. To czy będą mieli wtedy lat 20, 30, 40 czy 50 nie ma znaczenia

• Lubię 5
  • Dziękuję 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...