Skocz do zawartości
TomekAdv

Oprawa muzyczna Zlotów

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobić playlistę i dać didżejowi, którego zadaniem będzie jedynie odpowiedni dobór kolejności utworów do chwili, nastrojów bądź specjalnych życzeń uczestników

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, napisano:

Zrobić playlistę i dać didżejowi, którego zadaniem będzie jedynie odpowiedni dobór kolejności utworów do chwili, nastrojów bądź specjalnych życzeń uczestników

Ogólnie było by to zajebiste... ale zawsze musi być jakieś ale... Widzę w tym rozwiązaniu jeden zasadniczy problem. Żaden profesjonalny DJ nie skorzysta z takiej playlisty, bo na pewno nie za wszystkie z tych utworów ma zapłacone tantiemy.  Przepisy dotyczące prawa autorskiego i publicznego odtwarzania utworów dotyczą również imprez takich jak nasze...

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, napisano:

Żaden profesjonalny DJ nie skorzysta z takiej playlisty, bo na pewno nie za wszystkie z tych utworów ma zapłacone tantiemy.

To nie do końca prawda. Tantiemy można opłacać indywidualnie 'per utwór albo wykupić coś takiego jak "licencja dj" w ZAIKS i wtedy grać można wszystko. Większość profesjonalistów własnie z tego korzysta. Każdy dj taką listę od uczestników powinien przyjąć a dobry powinien ją uwzględnić. Zresztą kwestia ZAIKSU, tantiem, licencji, kontroli jest na tyle szeroka a dla większości nieistotna że nie będę się rozpisywał. 

Tak się jednak zastanawiam czy dyskusja nie toczy się w odniesieniu do ostatniego krakowskiego zlotu gdzie jak sam Druh przyznał dj nie był ten co zawsze a w drodze wyjątku musiał skorzystać z innego. Tak się zdarza (z różnych przyczyn) i wg mnie nie ma co roztrząsać wyjątków no chyba że wymienione zarzuty dotyczą także wcześniejszego dj'a czy djów z innych zlotów

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ta dyskusja może się nigdy nie skończyć :)) może zrobić tak że rozwiązanie z DJ zastosować na big Zlotach a wersję "amatorską" na mniejszych np. w lutym. Przy mniejszej frekwencji wynajęcie dobrego DJ jest zbyt kosztowne więc może warto dać sobie szansę? Spróbujmy a się dowiemy

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, napisano:

Ta dyskusja może się nigdy nie skończyć :)) może zrobić tak że rozwiązanie z DJ zastosować na big Zlotach a wersję "amatorską" na mniejszych np. w lutym. Przy mniejszej frekwencji wynajęcie dobrego DJ jest zbyt kosztowne więc może warto dać sobie szansę? Spróbujmy a się dowiemy

W sumie do tej pory podobnie to wyglądało. Ja DJa zamawiałem tylko do KRK. Na reszcie zlotów które robiłem muzyka leciała sobie, i albo włączał ja każdy jak leci, albo była playlista. Nie było tylko ustalonego zmiennego DJa który byłby z góry odpowiedzialny za jakiś czas grania;)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...