Skocz do zawartości
TomekAdv

Oprawa muzyczna Zlotów

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyslalem o tej kwestii w zwiazku z właśnie zakończonym kolejnym Zlotem i kolejnymi narzekaniami na DJ-a. Mam w domu przyzwoite nagłośnienie ktore wejdzie do auta. Do tego wystarczy ktos z laptopem pelnym fajnej muzy i mamy szanse na następnym Zlocie uniknąć fochów DJ-a, który chce realizować sie "artystycznie" i nie akceptuje koncertu życzen uczestników zabawy, a do tego bierze za to kasę.  Propozycja do rozważenia:))

• Lubię 4
  • Dziękuję 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@TomekAdv, wszystko fajnie. Tylko kto będzie chciał spędzić cały wieczór na zlocie jako DJ ? 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Propozycja rozważona pozytywnie. Zwłaszcza, że na Łódzkich Koloniach bawiliśmy się przednio przy jednym głośniku BT oraz zanikającym Spotifaju i było git ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Osób z takim przenośnym i przyzwoitym nagłośnieniem jest u nas więcej ale to nie tu jest pies pogrzebany. Poza tym tak jak napisała Dragonfly jeżeli miałaby to być jedna osoba która poświęci zlot na puszczanie muzyki to jest to średnia sprawa. Opcja "otwartego" laptopa z którego każdy sobie puszcza czy kolejkuje to co chce spisuje się natomiast bardziej na mniej licznych imprezach - było to zresztą z tego co wiem i u nas testowane. Jednym słowem - opcja idealna nie istnieje. 

Osobiście uważam, że dobrze jest przekazać DJowi mniej lub bardziej ogólne wytyczne dotyczące tego do czego "nasi" lubią się bawić. Do tego ważne, żeby miał odpowiednio duże zbiory i faktycznie "nie próbował się realizować" a bardziej spełniać oczekiwania uczestników. Jako osoba siedząca w temacie od wielu, wielu lat mogę jedynie powiedzieć, że żadna opcja nie sprawi 100% zadowolenia. Co oczywiście nie znaczy, że o zadowolenie nie warto nieco powalczyć ;) 

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu, chyba przy okazji zlotu w Warszawie podrzuciłem podobny pomysł. Był temat gdzie każdy uczestnik mógł zaproponować chyba 5 ulubionych utworów, które chciałby usłyszeć. Potem zrobiłem z tego listę na YT i podobno była słuchana na zlocie (niestety finalnie nie dałem rady przyjechać). Chyba było ok, ale o opinie trzeba by zapytać uczestników ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam, że dwa czy trzy lata temu do Łodzi nawet wspólnie układaliśmy playlistę tu na forum. A jeśli chodzi o jej realizację,  to i tak co jakiś ktoś podszedł i wrzucił coś od siebie, z YT lub Spotifaja

Także jestem za propozycją Tomka

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, napisano:

Jakiś czas temu, chyba przy okazji zlotu w Warszawie podrzuciłem podobny pomysł. Był temat gdzie każdy uczestnik mógł zaproponować chyba 5 ulubionych utworów, które chciałby usłyszeć. Potem zrobiłem z tego listę na YT i podobno była słuchana na zlocie (niestety finalnie nie dałem rady przyjechać). Chyba było ok, ale o opinie trzeba by zapytać uczestników ;)

Lemoondzik Ty masz rację,  tę playlistę robiliśmy pod kątem zlotu w Wawie

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, napisano:

Osobiście uważam, że dobrze jest przekazać DJowi mniej lub bardziej ogólne wytyczne dotyczące tego do czego "nasi" lubią się bawić. Do tego ważne, żeby miał odpowiednio duże zbiory i faktycznie "nie próbował się realizować" a bardziej spełniać oczekiwania uczestników.

Skończyło się to tak, iż z tego co wiem, DJ chciał zakończyć imprezę, bo mu ktoś wlazł za didżejkę. Nie było mnie przy tym, bo o północy poszliśmy z Mel spać, byłem absolutnie chory i wykończony, ale takie mnie doszły słuchy. Pomijam już fakt, że to co wydobywało się z głośników zanim ja poszedłem spać, to nie były klimaty z "Wasze Oczekiwania Muzyczne". Fakt że imprezy zlotowe, nawet opisane są w poradniku zlotowym jako "to tak jak byś przyjechał na wesele tylko w innym towarzystwie", ale muzyka, to nie sądzę by ktokolwiek z nas chciał, aby była jak na weselu.

31 minut temu, napisano:

Pamiętam, że dwa czy trzy lata temu do Łodzi nawet wspólnie układaliśmy playlistę tu na forum. A jeśli chodzi o jej realizację,  to i tak co jakiś ktoś podszedł i wrzucił coś od siebie, z YT lub Spotifaja

W Warszawie, organizowanej przez IKO (i w zasadzie przeze mnie też i przez Comę przecież też) było podobnie. Była Playlista. Każdy, prędzej czy później usłyszał to co chciał. A ja, chciałbym aby wreszcie było tak, że z muzyki nie słyną tylko biforki i afterki gdzie jest gitara TomkaADV, i głośniki Bluetooth, tylko aby normą się stało, że jest dobra muzyka na tej głównej, sztandarowej imprezie. Muzyka, to pięta achillesowa imprez.

31 minut temu, napisano:

i podobno była słuchana na zlocie

Nie podobno, tylko na pewno. Osobiście dodałem do tej listy "Low Roar" i przed północą zagrał. Więc teraz pytanie, czy zostawiamy DJ takim jakim był, ale zmuszamy go do aktualizacji listy badziewia weselnego o naszą muzykę, czy też, podpinamy laptopy do dużych Bluetooth i każdy sobie jest DJem przez chwilę na zlocie.

56 minut temu, napisano:

Tylko kto będzie chciał spędzić cały wieczór na zlocie jako DJ ?

A kto powiedział, że DJ ma być jeden, jak jakiś wodzirej? :) Mogę być ja? Na przykład przez pół godziny, godzinę grać swoją muzykę? Mogę. Ty nie chciałabyś puścić coś swojego? A Rrr, któremu to naprawdę, zajebiście wychodzi? A Druh? Który tak samo potrafi i już prowadził konferansjerkę? Reszta jest kwestią muzycznych gustów.

• Lubię 6
  • Dziękuję 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

PS - Oczywiście, całkowita zgoda na ten temat, pomimo że tyczy on kwestii Organizacyjnych, w których "umocowani" są Organizatorzy. Trzeba słuchać ludu i wychodzić na przeciw potrzebom. Wiele na temat muzyki było dyskusji, to nie mogło pozostać bez echa. Proszę więc śmiało, walić propozycje jak ten muzyczny problem rozwiązać.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, a ja powiem tak... Za dobrą usługę trzeba dobrze zapłacić. Na większości zlotów krakowskich, na których DJ był osobno zamawiany, i opłacany według stawek komercynych, to i impreza była prowadzona jak należy. Jak DJ był "w pakiecie" a przez to również i na bank stawkę miał dużo niższą, to i jakość jego pracy pozostawiała wiele do życzenia.

Jak to zawsze... jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.

Dzięki temu, że przy okazji tego zlotu, bardzo dużo osób które były zapisane ostatecznie się wykruszyły, to i budżet był mocno ograniczony. I tego DJ nie opłacałem dodatkowo, tylko dostaliśmy go za free od właściciela lokalu.

Ja osobiście nie mam ochoty bawić się w DJowanie, opcja "przechodniego" DJ też nie wiem czy jest dobra... kwestia rozważenia.

• Lubię 5
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...