Skocz do zawartości
Elem

Gry, giereczki, gierunie.

Na czym gracie?  

104 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na czym gracie najwięcej?

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, pushek pisze:

Podziwiam za granie w cos powyzej homm3 ;)

W 4 grałem jakiś czas temu z przyjacielem ale się szybko przerzuciliśmy na... Uwaga... Na 3 ; -)

Piątkę polubiłem z dodatkami. Jak się w nią pogra i zrozumie wprowadzone nowe elementy to gra jest wporzo.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno tutaj nie pisałem. Do listy gier, które chciałbym zagrać, oczywiście dochodzi Cyberpunk 2077. Prawdopodobnie, najszybciej w ten tytuł zagram na Google Stadia, bo jak widzę, ile kosztuje jedna z najnowszych kart Geforce RTX 3090, no to... rzeczywiście, to dla no-life'ów albo ludzi, którzy nie wiedzą co z kasą zrobić ;)

A teraz poznaję meandry wiedźmińskiej gry karcianej "Gwint" na smartfonie. Zważywszy, że do tej pory grałem w Hearthstone'a, to porównuje te gry do siebie ;) Są różnice i podobieństwo, co kto lubi ;) 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.01.2021 o 02:18, Yuuki pisze:

Prawdopodobnie, najszybciej w ten tytuł zagram na Google Stadia

A masz już Stadię? GeForce Now wydaje mi się ciekawszym rozwiązaniem bo korzysta z twojej biblioteki gier jak Steam czy EPIC, a na Stadii musisz ponownie kupować grę, którą być może już masz w bibliotece. Zaznaczam, że póki co nie korzystam z żadnego z tych rozwiązań, więc i moje informacje mogą nie być dokładne.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.12.2020 o 20:31, Wichura pisze:

Podobno dużo osób zamówiło ostatnio jakąś grę i narzekało że nie działa na starszych konsolach. Dziwne. Zamówiłem i ja a wszystko działa :D

"Nowy", chiński Pegasus z klasykami jak Contra, Mario, Czołgi itd. Będzie na imprezy

20201229_201434.jpg

20201229_201421.jpg

20201229_201408.jpg

Ach ten klimat gier retro!!! Aż chce się do nich wrócić i to bardziej jak do nowocześniejszych tytułów.

Kris

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.01.2021 o 10:40, pushek pisze:

A masz już Stadię? GeForce Now wydaje mi się ciekawszym rozwiązaniem bo korzysta z twojej biblioteki gier jak Steam czy EPIC, a na Stadii musisz ponownie kupować grę, którą być może już masz w bibliotece. Zaznaczam, że póki co nie korzystam z żadnego z tych rozwiązań, więc i moje informacje mogą nie być dokładne.

Mówiąc szczerze, nie słyszałem o GeForce Now, ale już nadrabiam zaległości. O Stadii słyszałem, stąd mój wpis. Tak to w sumie warto rozważyć, na czym lepiej zagrać, zważywszy że na swoim dotychczasowym sprzęcie gra nie zadziała. Ja tak mam, a na razie pieniędzy na kupno nowego komputera raczej nie mam, są inne wydatki. Stąd Stadia czy GeForce Now wydają się kuszącą alternatywą. Byle tylko jeszcze znaleźć czas ;) 

Tutaj 3 linki, które nieco rozjaśnią sytuację:

https://spidersweb.pl/2020/12/cyberpunk-2077-stadia.html

https://spidersweb.pl/2020/12/cyberpunk-2077-na-geforce-now.html

https://www.speedtest.pl/wiadomosci/gry/cyberpunk-2077-google-stadia-vs-geforce-now/

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie podepnę się pod temat, bo dużo siedzę w tym temacie. ❤️ Sam zaczynałem przygodę jeszcze na PSX (czy jak kto wolał, nazywano go szarakiem). Niestety utraciłem go bezpowrotnie, z całkiem niezłą kolekcją (nad czym strasznie ubolewam  ). W ankiecie zabrakło mi jednej opcji (ogrywam konsole i PC)... chyba, że nie dopatrzyłem dobrze, to przepraszam.

Aktualnie posiadam Switcha, XONE, Wii, SNES, Xboxa i PC. Najwięcej czasu spędzam obecnie na Switchu i PC. Do blaszaka w ostatnim czasie dokupiłem nawet kierownicę G923 i pociskam najwięcej w Dirt 2.0 Rally.  Od bardzo dawna mi się to marzyło... no i udało się spełnić marzenie. Po za rajdówkami najlepiej czuje się w platformówkach - obecnie wysiaduję jajko i czekam na Oddworld: Soulstorm. Połowę życia przesiedziałem nad Tibia i League of Legends - z czego to pierwsze lepiej wspominam, przez to że "gaming" zupełnie inaczej postrzegany i miało się swoje osiedlowe grono do grania w takie gierki. Dzisiaj unikam online... Z powodu takiego, że wole się rozwijać zawodowo.

A propos chmur, całkiem ciekawą alternatywą jest jeszcze strumieniowanie obrazu z konsoli Xbox na smartfonie albo całkowite granie z chmury. Przypinamy smartphone do pada na uchwycie za 20-30 zł i granie w pufie - nie ma nic lepszego. W ten sposób ograłem całego Crasha Bandicoota 4: It's about time. Wiadomo... do takich zabaw trzeba mieć jedynie całkiem dobry Internet, bo inaczej nici z płynnej rozgrywki.  

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

U nas obecnie najczęściej używaną konsolą jest Switch - nie mamy warunków na wielogodzinne granie, więc mobilność i możliwość wstrzymania w każdej chwili to jest to, co tygrysy lubią najbardziej.

Poza tym jesteśmy raczej team PS, okresowo miewamy jakieś Xboxy, a na PC tylko czasami najdzie nas na jakąś starszą grę, np. AoE.

Ja w dzieciństwie właściwie nie miałam dostępu do konsoli, czasami tylko grałam na gameboyu lub nintendo64 u koleżanki. Nauczyłam się obsługiwać pada na ps3 Dali’ego (Uncharted ❤️), jak zaczęliśmy być parą i przez kilka lat grałam trochę częściej na PS3 i 4. Bardzo mi się podobają gry na perkusję i mikrofon, więc PS3 ze sporą kolekcją czekają na dobre warunki.

Chcąc się upewnić, że powiem „tak” Dali przyniósł mi pierścionek i 3DSa - ślicznego, ale był bardzo krótkim epizodem.

Ostatnią dłuższą grą, jaką przeszłam, był Wiedźmin, w którego grałam w ciąży, a potem jakoś zmamiałam chyba  Teraz głównie przyglądam się, jak mąż w coś gra. Czasami gramy razem w Overcooked lub Don’t Starve.

Hidi

• Lubię 1
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy „router” w końcu dotarł ;) teraz tylko czekać na weekend 

38EBDB3F-2BF7-42B2-85E3-AFAAF97F88F6.jpeg

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, FreyX pisze:

Jestem szczęśliwym posiadaczem od 3 tygodni... Warto było czekać i kupić

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, FreyX pisze:

Gratki, widzę tam na kupce Demon's Souls, ja w sumie dla tej gry kupiłem konsolę. ;) Nie zawiodłem się, o czym świadczy wbita platyna :)

Dali

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...