Skocz do zawartości
Elem

Gry, giereczki, gierunie.

Na czym gracie?  

104 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na czym gracie najwięcej?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, napisano:

bo gier pudełkowych nie opłaca się kupować.

Ja (my) tylko takie kupujemy, kolekjonujemy. Poza tym można je sprzedać/wymienić.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, napisano:

Mnie wkurza polityka Microsoft, młody dostał Xbox-a, kupiliśmy mu gry i kutwa aby chciał pograć z kolegami trzeba Live dokupić.
Zapłać za konsole, zapłać za teoretycznie swoją grę, a jak chcesz na poważnie pograć to jeszcze wykup dostęp do sieci. W przyszłym roku pod gwiazdkę dostanie Xbox-Live bo gier pudełkowych nie opłaca się kupować.

Żeby oglądać TV wystarczy antena, ale żeby mieć dostęp do kilkuset kanałów trzeba już płacić i wykupić abonament. Działa to na podobnej zasadzie, tak już jest stworzona gospodarka by wypuszczając produkt zarobić nie tylko na jego sprzedarzy ale i eksploatacji. Salony samochodowe nie zarabiają wyłącznie na sprzedarzy nowych aut a lwią częścią ich dochodów przynosi serwis tych aut. 

Też mnie to kiedyś irytowało, póki nie zrozumiałem tych mechanizmów, a skoro jest popyt i to się sprzedaje...

Kris

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, napisano:

Też mnie to kiedyś irytowało, póki nie zrozumiałem tych mechanizmów, a skoro jest popyt i to się sprzedaje...

Ja mam PS Plus a bardzo rzadko gram w multi. Wydatek 160zł raz na rok to nic (gdy jest promocja), bo co miesiąc dostaje się dostęp do dwóch gier. Ogólnie ze sprzętów "nawróciłem się" kilka lat temu na konsole. O wiele tańsza opcja i bezproblemowa.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak, trzeba sobie policzyć co komu się bardziej opłaca. Kupując konsole masz pewność że wszystkie gry są tak zoptymalizowane by działały płynnie, za to płacisz abonament. 

Mając PC gry są tańsze ale nie we wszystko sobie pograsz płynnie i w fullHD czy 4K. I wymagania są kosmiczne co zmusza do modernizacji kompa o nowszą kartę grafiki przynajmniej koszt od 1000 do 2.5 tys. Złotych. A przy konsoli jak.napisane było wcześniej 160zł na rok. Kris

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, napisano:

A przy konsoli jak.napisane było wcześniej 160zł na rok. Kris

Tyle, że tego nie trzeba płacić jak się nie chce w multi grać. No i na konsolach mamy gry w pudełkach, które potem można sprzedać czy wymienić. Na PC tylko gry w formie "wypożyczenia jej użytkowania".

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, napisano:

Na PC tylko gry w formie "wypożyczenia jej użytkowania

Nie no jak? Co prawda od dwóch lat nie kupowałem gier na kompa ale ja zawsze kupowałem wersje pudełkowe ewentualnie cd-key.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, napisano:

zawsze kupowałem wersje pudełkowe ewentualnie cd-key.

No tak, można jeszcze kupić grę w pudełku, ale często już w środku nie ma płyty ale np sam CD-Key. A nawet jak jest płyta to i tak aby zagrać musisz wklepać jednorazowy klucz.

Dla mnie porażką.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku Xboxa jest obecnie wraz z abonamentem usługa Game Pass gdzie jest bardzo dużo fajnych gier, ostatnio np. zostały wrzucone nowe Gearsy 5 na premierę, teraz jest Gta 5, wiedźmin 3 czy nowy PES. Do tego jest np usługa EA Access za 80 zł za rok gdzie dostaje się dostęp do gier EA jak Fifa, Star Wars itd. Mając te 2 usługi naprawdę nie trzeba już kupować innych gier poza jakimiś hitami na które się poluje. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A kto gra w planszówki? Bo Polski rynek od kilku lat się ładnie rozwija i jest w czym wybierać.Tak pierwsze lepsze z brzegu  Ktoś coś w Descent, 51 stan, Dracula , Valhalla , Władca Pierscieni LCG,  Eldritch Horror ?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...