Skocz do zawartości
Sailor&Lula

Duma a uległość.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam problemu z tą "złą dumą". Zanika u mnie ale owszem - zdarza się jeszcze. Wydaje mi się, że ją zaakceptowałem jako głupią i niepotrzebną część mojej osobowości. Może to ona odróżnia nas od skamlących bezwolnych stereotypowych uległych..?

Żona skutecznie sobie z nią radzi "wszelkimi dostępnymi środkami" ;)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
17 minut temu, napisano:

Nie wiem czy w pełni zrozumiałeś jak @skrzat i ja pisaliśmy o swoich objawach "złej dumy" :) .

Zapewniam ze rozumiałem,  ale zobaczcie jak bardzo bronicie żeby tam nie grzebać;)

• Zmieszany 1
  • Facepalm 1
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, napisano:

Zapewniam ze rozumiałem,  ale zobaczcie jak bardzo bronicie żeby tam nie grzebać;)

Dlaczego spodziewałam się takiej odpowiedzi?

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
Teraz, napisano:

Dlaczego spodziewałam się takiej odpowiedzi?

Lula.

Sama wiesz dlaczego

• Facepalm 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, napisano:

Sama wiesz dlaczego

Ale powiedz mi, dlaczego miałabym tam grzebać, jak mi obecnie jest bardzo dobrze z samą sobą? I krzywdy też nikomu nie robię?

Już się nagrzebałam, uwierz.

Dyskusja o tej "złej dumie" to jest niuansik pośród tego wszystkiego...

Lula.

• Lubię 5
  • Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, napisano:

ale zobaczcie jak bardzo bronicie żeby tam nie grzebać

A grzeb sobie na zdrowie ;)

Tylko nie wiem czy znajdziesz odpowiedzi.

Ja zwyczajnie nie mam pojęcia skąd we mnie uległość, skąd ta duma, i z jakich powodów zanika.

Wiem, że jestem z nią szczęśliwy i nie mam z tym problemów.

Chętnie podyskutuję o aspektach z tym związanych, wrażeniach, doświadczeniach...

Ale genezy i terapie sobie daruję.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
Teraz, napisano:

Ale powiedz mi, dlaczego miałabym tam grzebać, jak mi obecnie jest bardzo dobrze z samą sobą? I krzywdy też nikomu nie robię?

Nic nie musisz, tym bardziej jak Ci dobrze ze sobą. Rozmawiamy o być może przyczynach "złej dumy" nawet jako niuansik. Natomiast dlaczego dyskusje odbierasz jako namowę do Twojej terapii?, Ja tylko staram się udowodnić  ze uległość nie jest normalna w świetle populacji i jest ona powodowana przyczyną konkretną.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, napisano:

Nic nie musisz, tym bardziej jak Ci dobrze ze sobą. Rozmawiamy o być może przyczynach "złej dumy" nawet jako niuansik. Natomiast dlaczego dyskusje odbierasz jako namowę do Twojej terapii?, Ja tylko staram się udowodnić  ze uległość nie jest normalna w świetle populacji i jest ona powodowana przyczyną konkretną.

A gdyby tak wszyscy byli normą w świetle populacji, czym byłaby populacja? Stadem klonów. 

Nie jest to sugestia terapii lecz co? Jakie inne sugerujesz metody poznania  przyczyn "złej dumy", hmm? ;)

Lula.

• Lubię 3
  • Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, napisano:

Rozmawiamy o być może przyczynach "złej dumy" nawet jako niuansik

No dobrze. Może to skutek jakiejś małej cząstki innego charakteru w morzu uległości. Nikt nie jest uległy lub dominujący w 100%. Zawsze jest w tym jakiś promil switcha, który być może w taki sposób się objawia. Jako próba buntu, dumy... Z reguły niesłuszna, często może dziwna i nie na miejscu. Ale w tym konkretnym ułamku sekundy silniejsza niż cała reszta naszej osobowości.

• Lubię 2
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
4 minuty temu, napisano:

A gdyby tak wszyscy byli normą w świetle populacji, czym byłaby populacja? Stadem klonów. 

Normę określa się jako ilość zachowań przeważających w populacji, normą ilorazu inteligencji jest 100, bo najwięcej ludzi ja ma, rozkład jest wg krzywej Gausa

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...