Skocz do zawartości
Ritta

Euforia

Rekomendowane odpowiedzi

Nastolatki które ja znam siedzą w domach i zakuwają bo się boja źe jak nie będą mieli paska na swiadectwie to nikt z nimi nie będzie rozmawiał. Jeśli Cię to pociesza,Ritto ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem i potwierdzam w całej rozciągłości. Jestem zboczek ale też przeraża mnie, co może robić młodzież... Konserwatywny jestem widać bardziej niż myślałem 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Po 3 odc. 

Serial mi sie podoba, zdjęcia na naprawdę wysokim poziomie, muzyka też - pasuje i buduje klimat. 

Podoba mi się sposób przedstawiania postaci, opisywanie ich historii już po tym jak ich poznaliśmy, jako opowieść z trzeciej osoby.

Dopiero gdy ich poznamy widzimy to co na nich wpłynęło w przeszłości oraz ich obecną, drugą twarz, która ma chyba każdy - pomaga to utożsamić się z bohaterami.

Pod zupełnie standardowym, stereotypowym nastolatkiem z stanów widzimy tą drugą twarz. Wygląda mi to na przekaz pokroju "rozejrzyj sie, każdy może kryć to co widzisz w filmie lub wiele więcej"

Jest dość ciężki, ale też dobrze rozładowuje emocje lżejszymi scenami. Pokazuje problemy, pokusy i konsekwencje.

---

Co do waszego strachu o latorośle. 

Serial pokazuje całe spektrum tego co mogą robić nastolatki ale... uspokoję rodziców - u nas w jednej szkole nie znajdziecie tego wszystkiego. Może jak by zebrać przypadki z całego kraju to by sie wszystko nazbierało. 

Nastolatki są dużo bardziej pruderyjne niż te pokazane w serialu, i sporo mniej liberalne. Może zależy od środowiska ale tak wynika z mojego doświadczenia. 

Aczkolwiek tak - są nieodpowiedzialne, nie słuchają ale to też względu na małe kłamstewka, przeinaczenia czy brak wiedzy osób, które próbują uczyć czy sam zły sposób nauki.

Straszenie zamiast wiedzy czy faktów oraz rad "redukujących szkody" 

Jedno kłamstwo na dany temat oznacza że wszystko inne również jest kłamstwem. - To głównie w temacie narkotyków.

W tym temacie powinna wystarczyć dobra edukacja i wasze dzieciaki sa bezpieczne. #redukcjaszkód

/On :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, rita pisze:

Nastolatki które ja znam siedzą w domach i zakuwają bo się boja źe jak nie będą mieli paska na swiadectwie to nikt z nimi nie będzie rozmawiał. Jeśli Cię to pociesza,Ritto ;)

Kurczę, ja mam nastolatka w domu codziennie a także jego znajomych i ostatnie co czynią to zakuwanie dla zdobycia czerwonego paska... zwłaszcza w sierpniu:lach:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To była aluzja do braku konsekwencji KK. Krytykują gender a księża mężczyźni chodzą w sukniach. Krytykują LGBT a ich naczelny biskup chodzi w tęczowej sukience. No można się pogubić :)))

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, TomekAdv pisze:

Krytykują LGBT a ich naczelny biskup chodzi w tęczowej sukience. No można się pogubić :)))

Lubię Cię, więc Cię nie skarcę za ten post. Jednakże, proszę omijać KILOMETROWYM ŁUKIEM wszelkie tematy polityczne na tym forum. To jest miejsce odpoczynku, nie rozgrywek lub komentarzy politycznych.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wciągnąłem cały sezon na bieżąco, jest kontrowersyjny i dość dosadnie pokazujący jak bawi się młodzież w stanach, w dobie mediów społecznościowych, komórek, łatwego seksu i narkotyków.  Nie będę spoilować ani dywagować czy serial jest mocno podkolorowany, bo przypadki pokazane w nim rzeczywiście występują nawet u nas na miejscu w naszym pięknym kraju, nikt tam ameryki nie odkrył. Choć pewnie z drugiej strony, może rzeczywiście w jednym miejscu, grupie ciężko było by je wszystkie odnaleźć.

Tak czy inaczej serial polecam osobom, które go jeszcze nie widziały, fajne zdjęcia, dobra muzyka ciekawa historia. Ja czekam na sezon drugi choć mam obawy, że jeśli będzie nie będzie już tak dobry.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.08.2019 o 21:22, Ritta pisze:

Oglądam go teraz myśląc o tym na co narażone są moje dzieci. 

- Czas już porozmawiać o "tych sprawach" kochanie

- A co byś chciała wiedzieć, Mamusiu?

• Lubię 1
  • Haha 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Mr.K pisze:

Czas już porozmawiać o "tych sprawach" kochanie

- A co byś chciała wiedzieć, Mamusiu?

Może i tak być... Choć dziwnie mi z tą myślą.

Na ten moment jestem po wielu rozmowach z moimi dziećmi na temat seksualności, seksu i zmian jakie zachodzą w nich w czasie dojrzewania. 

• Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Ritta pisze:

Może i tak być... Choć dziwnie mi z tą myślą.

Na ten moment jestem po wielu rozmowach z moimi dziećmi na temat seksualności, seksu i zmian jakie zachodzą w nich w czasie dojrzewania. 

Oczywiście, że dziwnie jak dotyczy własnych dzieci. Też przerabiam.

Pewne sprawy z zakresu seksualności wydają mi się z wiekiem już tak oczywiste, normalne i naturalne, że muszę się mocno wewnętrznie cenzurować żeby moje dziewczyny wprowadzać w temat w odpowiednim dla nich tempie. Dodatkowo, każda z nich ma diametralnie inny charakter i to też muszę brać pod uwagę.

Z jedną mogę już oglądać seriale z wielokątami (nie zawsze "patriotycznymi") tłumacząc bez oceniania czemu niektórych to kręci. A z drugą na razie buczymy głośne fuuu  jak tylko piękna para łączy się w niewinnym muśnięciu ustami o usta. I wiem, że ona wie, że ja wiem, że ona wie :)

PS: wiosłując do brzegu - Euforii jeszcze nie doświadczyłem ale Sex Education (Netflix) oglądałem zawsze z uśmiechem na ustach.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...