Skocz do zawartości
gdanski_pirat

Lubrykanty analne

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Dragonfly pisze:

oliwki

Oliwki i preparaty na bazie tłuszczu to tylko w stałych związkach i to takich, gdzie "wpadka" nie byłaby końcem świata. ;) 

Niszczą lateks, więc to wolna droga dla plemników i wirusów. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Zouza, oliwki antycellulitowej Ziaja używam tylko do strapona na którego wcześniej nakładam prezerwatywę. I jak do tej pory jeszcze nigdy owa prezerwatywa mi nie pękła.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Splash&Slide. Nie klei się , długo nie wysycha. Są wersje zapachowe i specjalna wersja analna. Do stosowania z prezerwatywą lub bez.

big_eros_2811_006.jpg

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co do durexa używam i fakt jest troszkę kleisty jak wysycha ale według mnie nie jest to jakiś mega problem, co do żelu do usg to wedlug mnie pasowało by sprawdzić czy nie jest tylko do użytku zewnętrznego? 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.06.2019 o 06:45, Robal pisze:

Co do durexa używam i fakt jest troszkę kleisty jak wysycha ale według mnie nie jest to jakiś mega problem, co do żelu do usg to wedlug mnie pasowało by sprawdzić czy nie jest tylko do użytku zewnętrznego? 

A jak się robi usg waginalne albo jak w przypadku zwierząt per rectum(doodbytniczo) to myślisz że wchodzi się na sucho? 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak się robi doodbytniczo, natomiast wiem że jak z żoną byłem na usg fakt że to było usg dziecka, to widziałem dwie tuby z lubrykatem obok więc nie wiem czy były to identyczne czy dwa różne, ginekologiem nie jestem dlatego napisałem że pasowało by sprawdzić czy są one również do stosowania wewnętrznego, proszę czytamy posty ze zrozumieniem i nie bijemy piany... :) 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Robal pisze:

Nie wiem jak się robi doodbytniczo, natomiast wiem że jak z żoną byłem na usg fakt że to było usg dziecka, to widziałem dwie tuby z lubrykatem obok więc nie wiem czy były to identyczne czy dwa różne, ginekologiem nie jestem dlatego napisałem że pasowało by sprawdzić czy są one również do stosowania wewnętrznego, proszę czytamy posty ze zrozumieniem i nie bijemy piany... :)

Specjalnie zrobiłam research, i przy każdym żelu który znalazłam był dopisek „żel można stosować do badania waginalnego i rektalnego” w gabinetach często stoją dwie butelki kiedy jedna jest na wykończeniu żeby się nigdy nie skończył ;)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się że rozwiałeś moje wątpliwości.. :) 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wypróbowałam te kilka miesięcy temu żel do USG i jestem mega zadowolona. O niebo lepsze od tych niby specjalnych żeli analnych. Obecnie używam już tylko jego i dopochwowo i doodbytniczo.

Jeśli ktoś szuka żelu analnego, który by również znieczulał (dla tzw. dziewic analnych), to w zastępstwie polecam żel do cewnikowania. Ten można kupić w aptece, ale na ogół jest na zamówienie - czyli nie kupimy go od ręki. Należy pamiętać również, że żele do cewnikowania zawierają lidokainę oraz chlorhexydynę. Nie polecam ich do częstego używania.

Ja raptem użyłam go raz do zabawy przy analnym rozdziewiczaniu.  Mężczyzna był zadowolony, ale kolejnym razem użyliśmy już żelu do usg. 

• Lubię 6
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zostałam poproszona na PW o podanie nazwy żelu do cewnikowania, którego używałam.  Pomyślałam, że może ktoś jeszcze jest tym zainteresowany.

Żel którego ja używałam to CATHEJELL. Można go kupić na sztuki po 8,5g w wygodnych aplikatorach. Cena w jednej sztuki to ok. 8,50zł. Na pewno dostępny jest - na ogół na zamówienie- w Naszych  Aptekach (to taka sieciówka).

cathejell-zel-znieczulajacy-do-cewnikowania-i-wklucia-125g-25-szt.thumb.jpg.af71305e7a4b298d405c24c1e5eafeef.jpg

Żele do cewnikowana można też bez problemu kupić na Allegro np. NEO GEL. Jest on dostępny w sprzedaży na sztuki w małych poręcznych strzykawkach po 6ml, ale ja nigdy nie mam odwagi kupować takich rzeczy na Allegro. Cena ok. 6 zł za sztukę.

NEOGEL.thumb.jpg.05e1c1374259311764b3c4a414ae9a28.jpg

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...