Skocz do zawartości
Wichura

Dobre praktyki ZK

Rekomendowane odpowiedzi

Po ostatniej niemiłej sytuacji, przewrotnie mogę stwierdzić, że nie zawsze jest dobry czas na wymianę informacji i celebrację tego wyjątkowego czasu, jakim jest pozamałżeński romans.

Sytuacji nie będę opisywać, natomiast konkluzja moja jest następująca:

-Jeśli nie jesteś pewny/pewna, że w danym momencie nie wiesz jaką reakcję wywołasz w drugiej połówce opisem/zdjęciem/screenshotem - nie rób tego. Najpierw spytaj. Nasz partner/ka może mieć akurat zły dzień lub być pochłonięty takim zajęciem, tudzież humor nie dopisuje. Sytuacja dotyczy kontaktu na odległość. W sytuacji twarzą w twarz oczywiście da się wyczuć moment, ale środki przekazu elektronicznego  nie dają tej możliwości.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Coś co mnie najbardziej denerwuje tu na forum - brak informacji zwrotnej...

i żeby nie było nie dotyczy to jednej, dwóch sytuacji...wielu

pierwszy, drugi, trzeci raz to był szok i zdziwienie...teraz niby już się przyzwyczailiśmy, ale jednak...

Wchodzimy w relacje najpierw wirtualne potem realne, czasami, ktoś się wycofuje, bo dostał zdjęcie i mu nie zapasowało, bo jednak nie jesteśmy w stanie spełnić jego/jej tej konkretnej fantazji, bo jest brzydka pogoda i akurat ma nerwa...powodów jest milion...ale nagle z dość bliskiej relacji nagle tego kogoś olewamy/ten ktoś nas olewa, a wystarczyłoby jedno zdanie - dziękuję, ale nie. Nie wymagam pisania elaboratów - dlaczego nie, ale często dla mnie jest to brak kultury następuje drastyczne cięcie - koniec - a wystarczyłoby jedno zdanie. 

Ale może my za dużo wymagamy..

chociaż oboje zostaliśmy wychowanie w duchu - wychodzisz? Pożegnaj się!

dla nas od samego początku obecności na forum to jest jaka dobra praktyka, chciałoby się, żeby była wszechobecna.

to nasze wspólne zdanie

L&E

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, napisano:

-Jeśli nie jesteś pewny/pewna, że w danym momencie nie wiesz jaką reakcję wywołasz w drugiej połówce opisem/zdjęciem/screenshotem - nie rób tego.

Ja bym to nawet rozszerzył do ogólnego nie wysyłania pikantnych zdjęć, smsów, wiadomości lub dzwonienia do osób z którymi tworzymy relacje (HW, kochanek, kochanków, przyjaciół z klimatu) bez uprzedzenia lub pewności że druga osoba sobie tego życzy. Zawsze warto wcześniej zapytać lub nawiązać rozmowę na bezpieczny temat.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, napisano:

Ja bym to nawet rozszerzył do ogólnego nie wysyłania pikantnych zdjęć, smsów, wiadomości lub dzwonienia do osób z którymi tworzymy relacje (HW, kochanek, kochanków, przyjaciół z klimatu) bez uprzedzenia lub pewności że druga osoba sobie tego życzy. Zawsze warto wcześniej zapytać lub nawiązać rozmowę na bezpieczny temat.

Ruda: ja bym dopisała sprawdź dwukrotnie do kogo co wysyłasz. Kiedyś koleżanka z klimatu uraczyla mojego faceta dość pikantnym zdjęciem bo jej się pomylili adresaci. Po biedy że to był mój T, wyszło całkiem zabawnie ale no kolejny na liście na tą samą literę był już jej szefem

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, napisano:

Ruda: ja bym dopisała sprawdź dwukrotnie do kogo co wysyłasz. Kiedyś koleżanka z klimatu uraczyla mojego faceta dość pikantnym zdjęciem bo jej się pomylili adresaci. Po biedy że to był mój T, wyszło całkiem zabawnie ale no kolejny na liście na tą samą literę był już jej szefem

Luźno. Też kiedyś przypadkowo wysłałem 'nudesy" Rity.... nieklimatycznej koleżance. :mur:Szczęscie, że trafiło na taką o luźnym podejściu do wielu spraw więc też mogło być dużo gorzej...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Leta&Emiliano zgadzam się z Wami, tym bardziej, że również znalazłem się w podobnej sytuacji, chociażby tu na forum. 

Każdy (chyba) kto dostaje korespondencję i odpisuje ma prawo oczekiwać dalszego rozwoju wypadków.  

Na korespondencję kierowaną do mnie, która jest w dobrym tonie odpowiadam tym samym i nastąpępnie cisza. Jak to ujęliście - brak informacji zwrotnej 

Nie jest to fajne jak wiecie.

Zatem przydałby się Kodeks Dobrych Praktyk.

Szanujmy się wzajemnie. 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...