Skocz do zawartości
Wichura

Dobre praktyki ZK

Rekomendowane odpowiedzi

W wielu miejscach, społecznościach czy "klimatach" na podstawie własnych (lub cudzych) doświadczeń oraz pewnych regulacji międzyludzkich z czasem wytwarzają się zbiory "dobrych praktyk". Działają one jako nieformalne i bardzo luźne schematy czy zasady postępowania w danym temacie lub społeczności które są dobrze widziane przez pozostałych.

Zastanawiam się czy podobny zestaw dobrych praktyk funkcjonuje dla Was w ramach ZK i czy w ogóle możliwe jest stworzenie takiego zestawu który w dużej mierze można by było nazwać uniwersalnym ? Jeżeli tak to jakie zachowania czy zasady dotyczące zarówno kochanków, rogaczy, HW czy par wskazalibyście do takiego zestawu ;) 

A może stworzenie takiego "zbioru dobrych praktyk ZK" nie jest możliwe lub sensowne z racji na zbyt dużą indywidualność w nas samych, naszych potrzebach, podejściu i oczekiwaniach ? 

Zapraszam do dyskusji ;) 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
23 minuty temu, Wichura pisze:

zasady postępowania w danym temacie lub społeczności które są dobrze widziane przez pozostałych.

hmmm.... ciekawe :)

ja wysoko sobie cenię osoby i postawy czy w wypowiedziach czy kontaktach osobistych, które cechuje:

- brak małostkowości

- umiejętność wyrażenia własnego zdania, choćby odmiennego od ogółu lecz całkowicie własnego i szczerego z umiejętnym rzeczowym przedstawieniem swojego stanowiska

28 minut temu, Wichura pisze:

może stworzenie takiego "zbioru dobrych praktyk ZK" nie jest możliwe

nie jest możliwe bo gro ludzi to zamknięte w swojej małostkowości barany :D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, iko pisze:

nie jest możliwe bo gro ludzi to zamknięte w swojej małostkowości barany :D

Ale jednak takie np prozaiczne "zawsze miej na spotkaniu gumki (dotyczy wszystkich)" może już być uznane za dobrą praktykę. "Toż to podstawy i oczywistość" powie ktoś i będzie miał rację ale przecież "dobre zasady" postaw nie wykluczają - wręcz przeciwnie

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

"2. Myj się" ;)

• Lubię 2
  • Haha 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Taką praktyką mogło by być np. grzecznosciowe podziękowanie za seks/wspólnie spędzony czas, hotce jak i rogaczowi...?

Myślę spokojnie można stworzyć taką uproszczoną listę:)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.05.2019 o 19:27, switch pisze:

Dla mnie dobrą praktyką jest chęć pujscia na przysłowiowe piwo. Tak po prostu by się poznać 

To akurat dobra praktyka, popieram

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W odniesieniu do kochanków: 

- Sprzątnij po sobie zużyte prezerwatywy. Ja wiem, że w hotelu mogę je zostawić, nie takie rzeczy już tam widzieli. Jednak je wyrzucam do kosza. Ja też nie chciałabym sprzątać gumek po kimś, kogo nawet na oczy nie widziałam.

-  Weź ze sobą ręcznik, szczególnie gdy spotykasz się w hotelu z parą, że o GB już nie wspomnę. Jeśli ukrywasz się przed żoną i nie chcesz brać tych domowych, to zawsze możesz kupić po drodze jakiś niekoniecznie wielki, a niedrogi, ale będzie TWÓJ, choćby na jeden raz. Pytanie po seksie:  "a w co mam się wytrzeć?" jest... niefajne. Przed seksem to już w ogóle może zdyskwalifikować.

• Lubię 8
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.06.2019 o 19:38, Zouza pisze:

Sprzątnij po sobie zużyte prezerwatywy. Ja wiem, że w hotelu mogę je zostawić, nie takie rzeczy już tam widzieli.

Popieram całym sobą! Ja rozumiem że mają w hotelach płacone za sprzątanie, ale zostawianie po sobie prezerwatyw, porozrzucanych śmieci po całym pokoju, butelek po alkoholu itp. Że o toalecie nie wspomnę...

Strasznie mnie mierzi. Osobiście nie wyszedł bym z pokoju, bez zostawienia po sobie względnego porządku.

On

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy coś podobnego nie było, ale gwoli przypomnienia:

1. Kultura osobista i higiena. Zawsze i wszędzie. Trzeba to pielęgnować i nie spoczywać na laurach ;)

2. Jakaś informacja zwrotna po spotkaniu. Nic nie zaszkodzi podziękować, dodać coś od siebie, powiedzieć, co leży na sercu, jeśli chce się przedłużyć relacje ;) 

3. W razie długiej przerwy w wiadomościach (rozmowach między sobą) podanie przyczyny dlaczego zaistniała lub zaistnieje przerwa. Niby nic to nie kosztuje, a jak można zaplusować ;) Oczywiście grunt to szczerość, jak coś nie pasuje, to powiedzieć i skończyć temat.

4. Trzymać się zasad, jeśli zostały wytyczone między osobami. Nie przekraczać granic, które zostały nakreślone. Zniweluje to zgrzyty, które ewentualnie mogłyby powstać w przyszłości. 

5. Nie konfabulować, nie przeinaczać, nie manipulować, nie wkręcać. No temat rzeka. Odnośnie różnych spraw wszelakiej maści. Czy odnośnie wyglądu przed spotkaniem, odnośnie relacji, celu spotkania itp. i itd.

6. Nie to nie. Grzeczne, stanowcze i z kulturą powiedziane "nie" powinno poskutkować i każda kulturalna osoba powinna owo "nie" uszanować. 

7. Dbać o to, aby wszyscy na spotkaniu czuli się dobrze. Nikogo nie pomijać, każdemu poświęcić odpowiednią ilość czasu.

8. Więcej luzu, mniej spięć i stresów. Niby łatwo powiedzieć, ale spotkanie to nie rozmowa rekrutacyjna czy proszenie szefa o podwyżkę. Grunt, aby było fajnie.

9. Ważne aby pozostać w zgodzie z samym sobą. Nie zgadzać się na coś, czego nie czujemy, a druga strona chce, nawet delikatnie i wyczuciem, przeforsować. Uniknie się przez to niepotrzebnych "moralniaków" ;) 

10.  Wiedzieć czego się chce, nie owijać w bawełnę, więcej konkretów i działania mniej akcji typu "seksuolog-gawędziarz amator teoretyk" ;)

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...