Skocz do zawartości
Specter

Nie bójmy się pisać o swoich fantazjach i przeżyciach

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jestem użytkownikiem forum od kilku lat. Cenię sobie wzajemny szacunek i otwartość ludzi, ale nie mogę zrozumieć tych, którzy uprawiają cuckold w wersji soft i oceniają, a wręcz krytykują tych, którzy bawią się w ultimate cuckold i idą o krok dalej niż większość użytkowników tej społeczności. Moim zdaniem nikt nie powinien krytykować jakichkolwiek odmian i zabaw na tym forum, bo ogranicza to tych skrajnych miłośników cuckoldu. Ogranicza ich otwartość i chęć do dzielenia się swoimi przyżyciami oraz pomysłami. Przykładowo, jakiś czas temu czytałem temat o parze, która zdecydowała się na wspólne mieszkanie z kochankiem w sytuacji, w której rogacz był całkowicie odcięty od seksu. Wcześniej podjęli oni decyzję o tym, że nigdy nie będą mieć dzieci. Nikomu więc nie szkodzą, nie przeszkadzają i są szczęśliwi w tym układzie.  Autor tematu został mocno skrytykowany. Zupełnie nie rozumiem dlaczego. Skrajne odmiany Ultimate Cuckold zakładają przecież nawet możliwość zapłodnienia przez kochanka innej rasy, życie w układzie cuckold po rozwodzie tylko w celu poniżania rogacza oraz wyłudzania od niego pieniędzy (Money Pig) i wiele innych układów. 

Proszę więc użytkowników, aby nie bali się pisać o swoich marzeniach i przeżyciach, a administrację o usuwanie negatywnych komentarzy. Nikt z nas nie jest święty i o to przecież chodzi. To co dla jednego jest nie do przyjęcia, innego kręci do granic. Sens istnienia tego forum opiera się na dzieleniu swoich pomysłów i akceptacji.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusji.

Specter

• Lubię 6
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Specter pisze:

Moim zdaniem nikt nie powinien krytykować jakichkolwiek odmian i zabaw na tym forum, bo ogranicza to tych skrajnych miłośników cuckoldu.

Moim zdaniem fora internetowe są po to, by wyrażać swoje opinie. I KAŻDY, pisząc na forum,  powinien liczyć  się z ewentualną krytyką. 

Ogranicza ich otwartość i chęć do dzielenia się swoimi przyżyciami oraz pomysłami. 

Jednak wiele osób dzieli się przeżyciami i pomysłami, niekiedy bardzo hardcorowymi. 

Autor tematu został mocno skrytykowany.

Szkoda, że nie podajesz linku.

Jakoś nie pamiętam takiego tematu,a chętnie bym się przyjrzała. Szczególnie temu, czy to autor został skrytykowany, czy opisywana przez niego sytuacja. Bo to jednak dwie inne kwestie. 

Tak dla przykładu - powiedzenie komuś "masz głupi pomysł" nie oznacza  "jesteś głupi" . Na pewno dostrzegasz tę różnicę.

1 godzinę temu, Specter pisze:

Proszę więc użytkowników, aby nie bali się pisać o swoich marzeniach i przeżyciach

Ja również o to proszę. :)

Ale nie bójcie się krytyki - przecież nigdy nie jest tak, że coś (cokolwiek by to nie było) musi podobać się wszystkim.

Wam też nie odpowiada "wersja soft", prawda? 

administrację o usuwanie negatywnych komentarzy

Od takich postulatów jest dział "Pomoc" -  to po pierwsze.

Po drugie - usuwamy komentarze obraźliwe w stosunku użytkowników, ale krytyka zjawiska nie jest na forum zabroniona. Kulturalna krytyka, choć czasem pewnie dosadna. 

Po trzecie - nigdy nie wiadomo, czym ktoś może poczuć się dotknięty. I idę o zakład, że niektórzy, czytając o Twoim określeniu "wersja soft" też zachwyceni nie będą.

• Lubię 6
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie powinien krytykować jakichkolwiek odmian i zabaw

Konstruktywna krytyka pokazuje dużo więcej niż myślisz. Każdy z nas ma jedynie swoje doświadczenia,  a przeżycia innych osób dodatkowo pokazują jakie z boku czyhają zagrożenia, czego jeszcze nie wzięliśmy pod uwagę, zmniejszają jednocześnie ryzyko popełniania tych samych błędów...

Autor tematu został mocno skrytykowany. Zupełnie nie rozumiem dlaczego.

14 minut temu, Zouza pisze:

Szkoda, że nie podajesz linku.

linku nie pamiętam, ale gdzieś mi się obiło o oczy i uszy...i jeśli nie pomyliłam wątku to tam autor sam prosił o ocenę sytuacji...

a nawet jeśli nie, to sytuacje kontrowersyjne - jeśli za takową ją uznamy tym bardziej proszą się, żeby ją przeanalizować - bo chyba jednak prościej powiedzieć tu na forum, gdzie w gruncie rzeczy jest się anonimowym, aniżeli sąsiedzi w twarz wykrzyczą...przynajmniej takie jest moje zdanie, a dodatkowo ta anonimowość dodaje również nam odwagi do wypowiedzi.

usuwanie negatywnych komentarzy

może "Administracja" uważa za ok usuwanie negatywnych komentarzy - ale jedno to obrażanie innych, na co oczywiście nie ma przyzwolenia, ale drugie to tak jawne ingerowanie w wolność wypowiedzi i usuwanie tego, co komuś się nie podoba. Myślę, że Państwo w którym żyjemy i tak bardzo nam ogranicza swobodę wypowiedzi i funkcjonowania, więc nie rozumiem potrzeby do nawoływania w ograniczaniu jeszcze bardziej tego, tym bardziej jeśli nikogo nie obrażamy, albo przede wszystkim jak tego nie robimy.

2 godziny temu, Specter pisze:

Nikt z nas nie jest święty

myślę, ze na tym forum, nikt by się nawet nie pokusił o stwierdzenie o własnej

2 godziny temu, Specter pisze:

To co dla jednego jest nie do przyjęcia, innego kręci do granic

Tu chyba - przynajmniej jak dla mnie wniosek jest za daleko posunięty...są rzeczy, które nie tylko w ramach tematyki cuckold mnie nie kręcą ale ja nawet ich nie rozumiem - więc nie wypowiadam się na ich temat, nie moja bajka...i raczej nie spotkałam się po takiej lekturze na forum, że mnogość zagadnień w ramach cuckold jest w jakiś sposób jednak przez kogoś krytykowana. Każdy ma swoje potrzeby i tu chyba raczej nie bywa krytyka...przynajmniej taka jest póki co moja obserwacja.

L.

• Lubię 4
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle, ze nie ma co krytykowac autora od razu za ten tekst, bo nie o to chodzi przeciez. Podchodzac do tematu bardziej pozytywnie poprosilbym Cie @Specter abys raczej opisal wlasnie jakies Twoje marzenia lub wlasnie przezycia - obiecuje nie krytykowac.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.03.2019 o 23:34, RafalMad pisze:

Ja mysle, ze nie ma co krytykowac autora od razu za ten tekst, bo nie o to chodzi przeciez.

Ja Autora nie krytykuję, przedstawiam drugą stronę medalu.

Myślę, że nie ma co się obrażać, że ktoś postrzega jakieś sprawy inaczej.

Bo jeśli tak się stanie - to po co w ogóle forum? Wystarczy kilku klakierów. 

Nie wiem, ale dla mnie wyłącznie potakujące opinie byłoby nieszczere, a co najmniej zadziwiające.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.03.2019 o 18:19, Specter pisze:

Cześć,

jestem użytkownikiem forum od kilku lat. Cenię sobie wzajemny szacunek i otwartość ludzi, ale nie mogę zrozumieć tych, którzy uprawiają cuckold w wersji soft i oceniają, a wręcz krytykują tych, którzy bawią się w ultimate cuckold i idą o krok dalej niż większość użytkowników tej społeczności. Moim zdaniem nikt nie powinien krytykować jakichkolwiek odmian i zabaw na tym forum, bo ogranicza to tych skrajnych miłośników cuckoldu. Ogranicza ich otwartość i chęć do dzielenia się swoimi przyżyciami oraz pomysłami. Przykładowo, jakiś czas temu czytałem temat o parze, która zdecydowała się na wspólne mieszkanie z kochankiem w sytuacji, w której rogacz był całkowicie odcięty od seksu. Wcześniej podjęli oni decyzję o tym, że nigdy nie będą mieć dzieci. Nikomu więc nie szkodzą, nie przeszkadzają i są szczęśliwi w tym układzie.  Autor tematu został mocno skrytykowany. Zupełnie nie rozumiem dlaczego. Skrajne odmiany Ultimate Cuckold zakładają przecież nawet możliwość zapłodnienia przez kochanka innej rasy, życie w układzie cuckold po rozwodzie tylko w celu poniżania rogacza oraz wyłudzania od niego pieniędzy (Money Pig) i wiele innych układów. 

Proszę więc użytkowników, aby nie bali się pisać o swoich marzeniach i przeżyciach, a administrację o usuwanie negatywnych komentarzy. Nikt z nas nie jest święty i o to przecież chodzi. To co dla jednego jest nie do przyjęcia, innego kręci do granic. Sens istnienia tego forum opiera się na dzieleniu swoich pomysłów i akceptacji.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusji.

Specter

Bardzo dobrze napisane. Powinni to przeczytać co którzy krytykują innych za to że mają ochotę na pójście dalej w swoich fantazjach

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się całkiem. Choć w rzeciwistości układ Ultimate Cuckold zwykłe nie przekręca granic marzeń, lepiej mieć marzenia i mieć możliwość być otwartym i mówić/pisać o nich, niż nigdy nie spróbować nawet zrobić krok. Inną sprawą są ryzyki i doświadczenie innych ludzi. Czasem warto posłuchać krytykę. 

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...