Skocz do zawartości
Małgosia

Jakie cechy charakteru albo może też wyglądu przeszkadzają Wam / utrudniają funkcjonowanie w cuckoldowym życiu?

Rekomendowane odpowiedzi

Temat dość trudny, bo chętnie się chwalimy, ale trudniej nam mówić nazwijmy to o własnych ułomnościach.

Jakby gdzieś z boku temat był poruszany przez @Aine Wady i zalety…ale po przeczytaniu wątku nie do końca znalazłam odpowiedź na nurtujące mnie pytanie, a jakby rzecz troszkę wczoraj wywołała @Dragonfly pisząc, że jej charakter bywa męczący. Zazwyczaj nasi partnerzy o tym wiedzą najlepiej. Dlatego w tym wątku nie o cechach Kochanka, Hotki, Rogacza, ale o nas samych…

A żeby nie było za prosto to nie będziemy mówić o zaletach a o wadach (chociaż myślę, że słowo wady jest tu bardzo mocno subiektywnie osadzone)

Jakie cechy charakteru albo może też wyglądu przeszkadzają Wam / utrudniają funkcjonowanie w cuckoldowym życiu?

Żeby zachęcić do wypowiedzi to zlinczuję się sama najpierw:

Jestem nieśmiała, boję się kontaktów międzyludzkich w realu.

Moja mimika twarzy – jest masakryczna – nic nie jestem w stanie ukryć, szczególnie jeśli chodzi o złe rzeczy, o to co mi się nie podoba.

Mam wysportowane łydki, chciałabym, aby były delikatne, niestety od zawsze za dużo biegałam, ćwiczyłam….

W kontaktach międzyludzkich czasami pojawia się blokada – zostanie rzucone słowo klucz przez rozmówcę i dla mnie już jest koniec, nie jestem w stanie normalnie rozmawiać, bo pojawiło się TO słowo. I jest po prostu koniec…

Czasami nie umiem przestać był złośliwa…może nie do końca…ale lubię cięte riposty, a nie z każdym należy….i nie umiem filtrować z kim można a z kim nie – bo jakoś zbyt mocno to we mnie wrosło.

Więcej grzechów nie pamiętam, nie wiem czy żałuję, bo to po prostu ja…

Taka zła kobieta jestem

L.

• Lubię 7
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszkadzają  mi chyba 2 cechy.  Pierwsza jest typowo fizyczna. Wiele osób mówi mi że mam spojrzenie złoczyńcy planującego niecny czyn albo prokuratora . A druga to niekonsekwencja rozumiana jako zbyt szybka rezygnacja przy banalnych trudnościach. 

• Lubię 4
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, aragorn pisze:

mam spojrzenie złoczyńcy planującego niecny czyn

niecny czy? wręcz bym to momentami jako zaletę postrzegała :D 

L. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To oczywiście tak może być odczytane-).  Ale co innego jak ktoś mnie zna a co innego gdy mówimy o pierwszym kontakcie.  Oczywiście  u wyznawców cuc.. należy spodziewać się niższego progu strachu

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
43 minuty temu, Leta&Emiliano pisze:

Taka zła kobieta jestem

dobra, to się licytujemy :D

1. jestem egoistką (tak to oceniają inni),a ja uważam tylko, że wiem czego chcę i nie będę się naginać

2. jestem  niezarządzalna jeśli nie ma we mnie choćby grama ciekawości

3. jestem przedumna - jeśli tylko poczuję, że ktoś mnie nie szanuje a może to być brak odzewu przez drugą stronę w określonym przez nią samą terminie - choćby to była rozmowa o wstępnym zarysie tygodnia roku w którym się  spotkamy na kawie  i ta strona przepada i pojawia się po 2 tygodniach lub później - nie ma bata, dostaje komunikat "nie szanujesz mnie i nie będę z Tobą już rozmawiać" - nie zapominam... to zła cecha

4. nie umiem zmilczeć gdy mi coś przeszkadza - jak to nazywam, że mam w sobie subtelność tarana :D

5.  nie umiem flirtować (taran rządzi :D )

6. a co najśmieszniejsze, w rozmowach, dyskusjach owszem jestem konkretna, mam swoje zdanie lecz gdy spotykam osobę, którą chcę poznać bliżej i ewidentnie po niej widzę, że ona chce mnie poznać bliżej to zmieniam się w zawstydzoną dziunię, pełną defetyzmów i braku wiary w swój urok osobisty :facepalm: 

7. brak mi tolerancji dla takich cech jak: małostkowość, głupota i przedmiotowe podejście do kobiet - bardzo mi trudno zmienić o kimś zdanie, jeśli je sobie wcześniej choćby na podstawie wypowiedzi forumowych wyrobiłam jakieś tam 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, iko pisze:

1. jestem egoistką (tak to oceniają inni),a ja uważam tylko, że wiem czego chcę i nie będę się naginać

2. jestem  niezarządzalna jeśli nie ma we mnie choćby grama ciekawości

3. jestem przedumna - jeśli tylko poczuję, że ktoś mnie nie szanuje a może to być brak odzewu przez drugą stronę w określonym przez nią samą terminie - choćby to była rozmowa o wstępnym zarysie tygodnia roku w którym się  spotkamy na kawie  i ta strona przepada i pojawia się po 2 tygodniach lub później - nie ma bata, dostaje komunikat "nie szanujesz mnie i nie będę z Tobą już rozmawiać" - nie zapominam... to zła cecha

4. nie umiem zmilczeć gdy mi coś przeszkadza - jak to nazywam, że mam w sobie subtelność tarana :D

5.  nie umiem flirtować (taran rządzi :D )

6. a co najśmieszniejsze, w rozmowach, dyskusjach owszem jestem konkretna, mam swoje zdanie lecz gdy spotykam osobę, którą chcę poznać bliżej i ewidentnie po niej widzę, że ona chce mnie poznać bliżej to zmieniam się w zawstydzoną dziunię, pełną defetyzmów i braku wiary w swój urok osobisty :facepalm: 

7. brak mi tolerancji dla takich cech jak: małostkowość, głupota i przedmiotowe podejście do kobiet - bardzo mi trudno zmienić o kimś zdanie, jeśli je sobie wcześniej choćby na podstawie wypowiedzi forumowych wyrobiłam jakieś tam 

Zła i straszna kobieta.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, iko pisze:

7 minut temu, aragorn pisze:

Zła i straszna kobieta.

a ja myślę, ze tych złych  kobiet jest więcej i jest szansa, że się nie pozabijamy :D 

13 minut temu, iko pisze:

nie umiem flirtować

mi się też tak wydaje, że u mnie jest identycznie...aczkolwiek wiele osób moje złośliwości i cięte riposty odbiera jako formę flirtu :lach:

L. 

• Lubię 1
  • Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
36 minut temu, aragorn pisze:

Wiele osób mówi mi że mam spojrzenie złoczyńcy planującego niecny czyn albo prokuratora

no ja do takich spojrzeń to lgnę jak gupia :D 

54 minuty temu, Leta&Emiliano pisze:

Moja mimika twarzy – jest masakryczna – nic nie jestem w stanie ukryć, szczególnie jeśli chodzi o złe rzeczy, o to co mi się nie podoba.

mnie zdradzają oczy - zwłaszcza w sytuacjach gdy kogoś za durnia postrzegam (w intymnych też ale to nie o tym temat :D... prawda jest taka, że nie staram się nad tym panować, bo wychodzę z założenia, że 

55 minut temu, Leta&Emiliano pisze:

to po prostu ja…

38 minut temu, aragorn pisze:

A druga to niekonsekwencja rozumiana jako zbyt szybka rezygnacja przy banalnych trudnościach. 

być może to bardzo popularna cecha u mężczyzn :D nie wiem nie wnikam, lecz kilku ode mnie usłyszało "nie będę z Tobą dalej rozmawiać, oczekuję szacunku do swojego czasu, wstępnie określasz kiedy możemy się spotkać a potem znikasz i pojawiasz się po  niezobowiązująco deklarowanym terminie jak gdyby nigdy nic " i nie chciałam, słuchać żadnych tłumaczeń, że wiatr w oczy czy co tam go zatrzymało :D  

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Leta&Emiliano pisze:

ja myślę, ze tych złych  kobiet jest więcej i jest szansa, że się nie pozabijamy

I całe szczęście. Ale wracając do tematu to wyznam, że z wiekiem coraz mniej mi przeszkadzają dziwactwa u innych . chyba z uwagi na rosnące moje

• Haha 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
20 minut temu, aragorn pisze:

I całe szczęście. Ale wracając do tematu to wyznam, że z wiekiem coraz mniej mi przeszkadzają dziwactwa u innych . chyba z uwagi na rosnące moje

to i tak można odebrać, że z wiekiem szlachetniejesz :D

ja natomiast jestem coraz gorsza i straszniejsza ponieważ staję się jeszcze bardziej radykalna i nieprzekonywalna :D mnie cudze dziwactwa, owszem bardzo drażnią ale nie na tyle by je przeżywać i jakoś świat naprawiać na swoją modłę, po prostu zawężam grono znajomych - jednym chirurgicznym cięciem

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...