Skocz do zawartości
cuckoldzik

Byłe związki/kochankowie żon podniecające ?

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, Kiki pisze:

Przypisanie aktywności w sferze seksualnej miana związku to tylko zabieg semantyczny, w rzeczywistości określa jedynie sposób funkcjonowania w jednej płaszczyźnie i nadal stanowi jedynie formę spełnienia. Osoby tworzą związek, cuckold czy ultimate jest tylko metoda realizacji, odmienna do monogamii klasycznej ale jedynie formą nie istotą.

Spłycenie nr 1 i duży błąd logiczny ale nie po mojej stronie. Sprowadzasz związek cuckold do preferencji seksualnych a to całkowicie bezsensowne. Preferencje seksualne do zabaw w ZK mam i ja a swojego związku nie nazwę związkiem cuckold i nie jest on nim. Są jednak tacy którzy w takich związkach są właśnie dlatego, że cuckold nie jest dla nich jedynie "aktywnością w sferze seksualnej". 

Kolejne spłycenie to rogacze "bojący się realnych doznań". Nie każdy się boi i nie u każdego strach czy niepewność jest powodem braku realnych doznań. To kolejne duże uogólnienie.

Podtrzymuje więc swoje zdanie, że w tym wypadku mówisz mądrze ale patrzysz wąsko

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Zouza pisze:

Jednak "rogacz" to głównie stan umysłu. Spełnienie zależy od partnerki. 

Acha to teraz sobie pozmieniamy definicje by pasowało. Jak dotąd operowaliśmy dwoma mianami czyli rogacz i osoba o rogatej duszy wyraźnie widząc różnicę. No ale ok... ja ma swoje reguły, które operują konkretnymi pojęciami bo są precyzyjne ale jak chcemy się rozmywać i zmiękczać to ja nie mam już nic do powiedzenia.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Kiki pisze:

Co według mnie oznacza osoby, które są rogaczami formalnie spełnionymi a nie tylko posiadają takie pragnienia. 

A jakiej definicji "rogacza" używasz ? Czy np facet którego żona zdradziła powiedzmy 2 razy (za jego wiedzą) i stwierdziła, że to nie dla niej jest rogaczem czy nie ? I czy wobec tego temat go dotyczy ? Próbujesz złapać ramy których nie ma

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Kiki pisze:

Acha to teraz sobie pozmieniamy definicje by pasowało. Jak dotąd operowaliśmy dwoma mianami czyli rogacz i osoba o rogatej duszy wyraźnie widząc różnicę. No ale ok... ja ma swoje reguły, które operują konkretnymi pojęciami bo są precyzyjne ale jak chcemy się rozmywać i zmiękczać to ja nie mam już nic do powiedzenia.

Kiki, no weeeeeź. Kogo, jak kogo, ale Ciebie o takie słowa bym nie podejrzewała.

Przecież doskonale zdajesz sobie sprawę, że operuję skrótami myślowymi. 

No ale jak uważasz, nie zamierzam naciskać na Ciebie. Tylko ciut zawiedziona jestem. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Wichura pisze:

Spłycenie nr 1 i duży błąd logiczny ale nie po mojej stronie.

Proszę czym jest zatem związek cuckold? Jaki ma wymiar formalny, jaki stopień społeczny i jak przekłada się na sfery rodzicielstwa, aktywności zawodowej i społecznej? 

6 minut temu, Wichura pisze:

Kolejne spłycenie to rogacze "bojący się realnych doznań". Nie każdy się boi i nie u każdego strach czy niepewność jest powodem braku realnych doznań. To kolejne duże uogólnienie.

Zdecyduje się uogólnienie czy spłycenie to dwa różne terminy i dwie różne konsekwencje. Niechęć partnerki to wypadkowa strachu, tak to uogólnienie pewien sposób systematyki.

8 minut temu, Wichura pisze:

Podtrzymuje więc swoje zdanie, że w tym wypadku mówisz mądrze ale patrzysz wąsko

A ja nadal nie mam pojęcia o czym mówisz.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że każdy ma prawo wypowiedzieć się i przedstawić swój punkt widzenia, niezależnie od tego czy ma dusze rogacza, jest rogaczem z małym doświadczeniem, czy tez rogaczem z dużym. A definicja ma za zadanie wyjaśnić zagadnienie i stworzyć podstawy do jej dalszego rozwijania.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Zouza pisze:

Kiki, no weeeeeź. Kogo, jak kogo, ale Ciebie o takie słowa bym nie podejrzewała.

Przecież doskonale zdajesz sobie sprawę, że operuję skrótami myślowymi. 

Skróty myślowe są oczywiste, Zatem wydawało mi się, że oczywistym jest rozróżnienie rogacza od osoby o takich preferencjach. Ja takie definicje i wartości znaczeń przyjąłem ale jeśli operujemy znaczeniami o innym zakresie, tak szerokim, że łączącym obie te grupy to moje zdanie tu już przedstawione jest zwyczajnie nie trafione.  Właśnie przez złą interpretację definicji. Cały czas zakładałem, że rozmawiamy o osobie zrealizowanej w ZK, tzn posiadającej realne doświadczenie i realne doznania z tym związane. napisałem również, że sądzę iż takie zainteresowanie w szczegółach uważam za typowe dla osób, którym tej realizacji potrzeb brakuje. 

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Kiki pisze:

Zdecyduje się uogólnienie czy spłycenie to dwa różne terminy i dwie różne konsekwencje.

Czepianie się za słówka - nie wciągam się w to. Inteligenty facet z Ciebie i wiesz doskonale co miałem na myśli.

4 minuty temu, Kiki pisze:

Proszę czym jest zatem związek cuckold?

To brzmi jak zaproszenie do napisania definicji a tej Ci nie dostarczę. Dla mnie "związek cuckold" ma miejsce wtedy kiedy relacja jest oparta głównie pod zdradę kontrolowaną totalnie - od preferencji, przez aktywność, po następstwa i konsekwencje. Jest to oczywiście widoczne w ujęciu związków "cuckold ultimate" i tam łatwiej zaznaczyć różnicę. "Związki cuckold" jako takie też bym tu jednak wyróżnił jako coś pośredniego między "zabawą w ramach ZK" a "ultimate". Jeszcze innym przykładem który być może rozświetli różnice: "Związki maledom/femdom". Też spłycając temat można powiedzieć, że chodzi o aktywność seksualną i takie też preferencje jednak w tym przypadku rzutują one także na nieerotyczne elementy życia i dlatego można właśnie tej definicji użyć. Jeżeli zaś chodzi o to...

8 minut temu, Kiki pisze:

Jaki ma wymiar formalny, jaki stopień społeczny i jak przekłada się na sfery rodzicielstwa, aktywności zawodowej i społecznej?

...to każda para ustala to indywidualnie.

9 minut temu, Kiki pisze:

A ja nadal nie mam pojęcia o czym mówisz.

Wybacz, ale nie wierzę :) 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Wichura pisze:

Czepianie się za słówka - nie wciągam się w to. Inteligenty facet z Ciebie i wiesz doskonale co miałem na myśli.

Napisałem Tobie w ostatniej linijce bardzo konkretny komunikat... Nie, nie wiem co masz na myśli.

2 minuty temu, Wichura pisze:

To brzmi jak zaproszenie do napisania definicji a tej Ci nie dostarczę.

To w ramach czego operujesz, jakim zakresem znaczeń w uniwersalnie pojętej komunikacji chcesz się porozumieć?

3 minuty temu, Wichura pisze:

Dla mnie "związek cuckold" ma miejsce wtedy kiedy relacja jest oparta głównie pod zdradę kontrolowaną totalnie - od preferencji, przez aktywność, po następstwa i konsekwencje. Jest to oczywiście widoczne w ujęciu związków "cuckold ultimate" i tam łatwiej zaznaczyć różnicę.

Dla Ciebie... tu masz rację! Natomiast jakoś nie zauważasz oczywistej prawidłowości, pozwól, że to wyjaśnię obrazowo:

Związek to przedmiot Cuckold to forma i tak samo zwiazek homoseksualny, otwarty czy ultimate jest doprecyzowaniem formy a nie istoty związku. Dla niech wszystkich okreslenie odnosi się jedynie do formy spełnienia w określonej płaszczyźnie... rozumiesz?

10 minut temu, Wichura pisze:

...to każda para ustala to indywidualnie.

Oczywiście... bo forma jest swobodna a związek fundamentalny...

• Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, ale czy tylko ja mam wrażenie że ostatnie 3 strony dyskusji, nie mają za wiele wspólnego z tematem przewodnim tego wątku???

I wyszła z tego analiza kim jest "rogacz" a kim "mężczyzna o rogatej duszy". Bo to nie jest tak oczywiste jak by się chyba wydawało.

I nadaje się to na osobny temat:)

On

• Lubię 1
  • Facepalm 1
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...