Skocz do zawartości
Gioffre

Fejkowe konta kobiet

Rekomendowane odpowiedzi

Tworzę ten temat tutaj, bo chcę spytać użytkowników o fejkowe konta w kontekście bezpieczeństwa sieciowego.

Wykluczając gimnazjalistów, gości których podnieca udawanie kobiety i najbardziej ordynarne wyłudzenia ("doładuj mi numer, bo nie mam jak zadzwonić") to po jaką cholerę to jest robione? Szantaż? Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ON: Ile jest osób które mają nierówno pod sufitem niestety.  Opcja że ktoś tworzy konto kobiety albo pary aby jej/im dopiec podając numer telefonu do niej/nich lub/i jej zdjęcie.

To jest chyba karalne ? Administrator danej strony powinien usunąć takie konto po powiadomieniu.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Gioffre stalking, psychopata, znudzony/a osoba, frustrat/ka i mój ulubiony, i bardzo prawdziwy tekst   @Sem.a :dobre:: "Bo można".

• Lubię 8
  • Haha 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że moja przedmówczyni "wyczerpała temat" niemalże, ale coś jeszcze pozostało do dodania. A więc jako Administrator tej społeczności spotkałem się z fajkowymi kontami Par (szczególnie) gdzie jeden mężczyzna udaje Parę.  Rzadko (bodajże dwa razy złapałem) faceta który udawał kobietę "singla".

22 godziny temu, Gioffre pisze:

po jaką cholerę to jest robione?

Niektórzy panowie robią to, aby się dowartościować "w społeczności".  Lub ukoić coś wewnątrz siebie. Chwalą się kobietą której nie mieli nigdy, lub już ją utracili ale posiadają wspólne zdjęcia z przeszłości. Czasem, celem jest łatwiejsze uzyskanie dostępu do innej kobiety, z innej Pary. Rogaczowi który "widzi parę" lepiej się konwersuje z domniemanym Bullem "z innej pary" niż samotnym Panem niewiadomego pochodzenia. Z psychologicznego punktu widzenia, jest to "zrozumiałe" dla mnie zachowanie, gdzie słowo zrozumiałe, daję oczywiście w cudzysłów, bo zrozumieć mogę jedynie przesłanki, wynikające na przykład z desperacji lub zamiarów.

Z "technicznego" jednak punktu widzenia, niedopuszczalne i rzecz jasna zabronione u Nas. Jeśli ktokolwiek zostaje przyłapany na tym ze udaje kobietę, lub parę, wtedy wszyscy wiedzą jak to się kończy. Jednak by to zweryfikować, muszą istnieć niepodważalne dowody. Zabraniam samosądów,  i brutalnie karam samozwańczych szeryfów za tego typu insynuacje lub stwierdzenia w postach.  Od oceny sytuacji jest Administracja, a do zgłaszania wątpliwości, mamy Dział Pomoc.  Niewątpliwie jednak największy odsetek nieprawdziwych kont, są to właśnie Pary Cuckold. A nie samotni panowie, samotni Rogacze, samotni Kochankowie.  I nie można z tym absolutnie nic zrobić. Jak już wałkowałem i o czym wspomniała Dragonfly, "jeśli można coś zrobić, to tylko czekać aż ktoś to zrobi". Taka jest zasada. Nie da się zmusić samotnych panów, aby nie udawali par, żadnym zapisem regulaminu.  Nie wiem dlaczego założyłeś ten temat w ZKF Komputer, przenoszę go do stosownego działu.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, onimaz pisze:

Administrator danej strony powinien usunąć takie konto po powiadomieniu.

Czyli, jeśli ktoś (kogo nie znam i nie wiem czy jest amebą, płaszczką, facetem, parą czy parowozem), powiadomi mnie, że Ty jesteś amebą a nie parą Cuckold, złożoną z Kobiety i Mężczyzny, to mam usunąć Twoje konto, tak? :D Ochłoń. Odróżnij rzeczywistość od fikcji. Donosy mogą być równie, lub nawet bardziej fikcyjne od rzeczy/ konta na którą ten donos został napisany.  Reaguję wyłącznie w przypadku niezbitych dowodów. Słowo Administrator POWINIEN przemilcz następnym razem.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kris

Nasze konto jest chyba dobrym przykładem...

No bo 99% wypwiedzi na forum jest moja. Ann w ogóle się nie udziela, glównie konsumuje treści na forum.

Więc teoretycznie ktoś mógłby pomyśleć że jestem taką internetową "amebą" podszywającą się pod parę. 

Ale jeszcze nie zdarzyło mi się, by ktoś mnie o coś takiego podejżewał.

Jest to bardzo trudne do wychwycenia.

A wydać wyrok, jest bardzo łatwo.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Są dwa sposoby, by upewnić się, że za danym kontem rzeczywiście jest kobieta: rozmowa telefoniczna lub 'face to face'. Oczywiście można też zaufać swoim znajomym, którzy spotkali się realnie z daną kobietą.

W innych przypadkach jestem sceptyczna i z góry zakładam, że dana pani nigdy nie istniała. Domniemanie niewinności w tym wypadku od lat już u mnie nie istnieje.  Podchodzę tak do tego dlatego, że często przyłapuję samotnych  mężczyzn niejednokrotnie bardzo dobrze ukrywających się za  profilami kobiet lub par. Ja tam wolę się mile zaskoczyć, gdy jednak okaże się że to kobieta nie mężczyzna, niż ponowie leczyć kaca moralnego bo "znowu dałam się wkręcić".

W sumie mnie kompletnie wisi z jakich pobudek koleś to robi/robił. Czy to samotność, czy to desperacja, nuda, ciekawość, czy sposób na podryw tak samo mnie to brzydzi.

Nigdy  nie mam też żalu, gdy ja jestem  podejrzewana o bycie mężczyzną.  Rozumiem to.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Dragonfly pisze:

Są dwa sposoby, by upewnić się, że za danym kontem rzeczywiście jest kobieta: rozmowa telefoniczna lub 'face to face'.

Jest też trzeci sposób. Korzystać z portali czy forów gdzie użytkownicy są weryfikowani poprzez system ocen, rekomendacji, komentarzy, ocen - zwał jak zwał. Tak jak u nas były to rangi a obecnie pozostało ASWU

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Wichuramiędzy innymi i tę opcję miałam na myśli, gdy napisałam:

Godzinę temu, Dragonfly pisze:

Oczywiście można też zaufać swoim znajomym, którzy spotkali się realnie z daną kobietą.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mam przeczucie że niektóre portale same tworzą konta kobiet aby się uatrakcyjnić dla panów którzy wykupują płatny dostęp itp.  Oczywiście oddzielna grupa to geje wyłudzacze i dowcipnisie.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...