Skocz do zawartości
explorer9999

Portale erotyczne do poprawki :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Bardzo często na naszym forum i w internetach pojawiają się dyskusje na temat tego, że na portalach erotycznych nie ma realnych ludzi, że nie można tam nikogo poznać, itp. Nasze narodowe malkontenctwo rozwija wówczas skrzydła, jednak z dyskusji tych rzadko wynikają jakieś konstruktywne wnioski. Chciałbym to zmienić.

Za zgodą i błogosławieństwem miłościwie nam panującego Sema proszę Was o wypowiedzi na poniższe tematy. Im więcej opinii, tym lepiej. A nóż powstanie z tego jakaś praca doktorska

Przypomnijcie sobie wszystkie portale erotyczne (typu Zbiornik, Fetlife, Erodate, itp.), z których kiedykolwiek korzystaliście i odpowiedzcie na poniższe pytania. Następnie wyobraźcie sobie, że macie „tę moc” i możecie je ulepszyć

1. Czynnik ludzki

a) Co Cię najbardziej irytuje w trakcie przeglądania profili użytkowników?

b) A co Ci się podoba w ich profilach?

c) Jeśli ktoś pisze do Ciebie jako pierwszy, czy dostaje odpowiedź i po jakim czasie? Dlaczego?

d) Jeśli Ty piszesz do kogoś, czy dostajesz odpowiedź i po jakim czasie? Dlaczego?

e) Ile mniej więcej dostajesz wiadomości dziennie, a ile wysyłasz?

f) Jakie są szczególnie żenujące zachowania osób, które piszą do Ciebie lub do których Ty piszesz?

g) Czy kiedykolwiek ktoś Cię wystawił i nie przyszedł na umówione spotkanie? Dlaczego?

h) Czy Ty kiedykolwiek kogoś wystawiłeś/aś? Dlaczego?

i) Czy kiedykolwiek przeprowadzasz weryfikację drugiej strony? Jak?

2. Portal

a) Czy jeśli portal jest płatny (nawet symbolicznie), to Cię to zniechęca? Dlaczego?

b) Co Cię najbardziej wkurza od strony technicznej na portalach, z których korzystasz? (to może być wszystko, np. kolorystyka, brak powiadomień o otrzymaniu wiadomości, limit wiadomości itp.)

c) Co Ci się najbardziej podoba od strony technicznej na ww. portalach?

3. Dobra zmiana

Jak usprawnił(a)byś portale, z których korzystasz?

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dam dobry przykład i jako pierwszy odpowiem na swój apel

1a) Na profilach użytkowników wkurzają mnie następujące rzeczy:

- para ma ustawione w preferencjach, że szuka mężczyzn, a w opisie „samotni panowie nie pisać” lub w ogóle zablokowana opcja wysłania do nich wiadomości przez singla

- brak lub za dużo zdjęć. Brak jest oczywisty, ale jak może być ich za dużo? Ano może. Są profile par, na których jest kilkadziesiąt zdjęć tejże pary, w każdej możliwej pozycji z kamasutry, we wszystkich możliwych konfiguracjach z innymi użytkownikami, a np. na żadnym ze zdjęć nie widać piersi kobiety (tak, ich rozmiar i kształt mają dla mnie znaczenie )

- na zdjęciach nadzy panowie w skarpetkach. Oczywiście białych, bo pewnie dopiero co wyskoczyli z Kubotów

1b) Podobają mi się profesjonalne zdjęcia, pokazujące wszystko, co potrzeba i opisy z dokładnymi oczekiwaniami. Tym sposobem obie strony nie tracą czasu na bezcelową korespondencję

1c) Każdy, kto do mnie napisze, dostaje odpowiedź tego samego dnia, najpóźniej następnego.

1d) Jeśli ja do kogoś piszę, to otrzymanie odpowiedzi zależy od portalu (patrz 2b). Na Zbiorniku odpowiada 4-5% osób, do których napiszę, a mam bardzo rozbudowany profil (pewnie za bardzo, bo nikt tego nie czyta) i zawsze personalizuję wiadomość powitalną. Ci którzy odpisują, na ogół piszą, że chcą kasę za spotkanie z nimi

1e) Średnio dostaję może 0,05 wiadomości dziennie, a wysyłam 1

1f) Najbardziej żenujące są przysyłane cenniki usług oraz brak odpowiedzi

1g) Wiele razy zostałem wystawiony i druga strona nie pojawiła się na spotkaniu zapoznawczym. Większość pisała wiadomość na portalu 10-15 minut przed spotkaniem, że mieli stłuczkę i nie mogą przyjść

1h) Ja nigdy nikogo nie wystawiłem, bo jestem słowny

1i) Uważam, że najlepszą weryfikacją jest spotkanie twarzą w twarz. Wtedy nie da się ściemniać

2a) Płatne portale mnie zniechęcają, ponieważ za ceną nie idzie jakość

2b) Na portalach wkurza mnie np. to, że nie wymuszają na użytkownikach uzupełnienia profilu, przez co jest wielkie mnóstwo kont-widm. Na Zbiorniku wkurza mnie, że nie dostaję powiadomień o tych nielicznych wiadomościach, które dostaję. Na Fetlife wkurza mnie brak wyszukiwarki użytkowników.

Jednak najbardziej wkurzają mnie lipne profile zakładane przez portal w celu stworzenia pozorów atrakcyjności danego miejsca. Jeśli napisze się do takiego profilu, odpowiedź przychodzi niemal natychmiast (co już jest podejrzane ), ale dalsza wymiana wiadomości nie następuje.

2c) Podobają mi się dobre wyszukiwarki, które działałyby super, gdyby ludzie prawidłowo wypełniali profile

3. Dobra zmiana

Wszystkie portale z czasem przekształcają się w śmietnik, bo właściciele liczą tylko zyski, a nie dbają o jakość. Pierwszą rzeczą, jaką bym wprowadził to system ocen, jak na Allegro. Ktoś nie przyszedł na spotkanie – negatyw, przyszedł – kciuk w górę.

Wprowadziłbym też skuteczniejszą weryfikację użytkowników (czyli, że osoba na zdjęciu i w realu wygląda tak samo, a że para, to para, a nie erotoman-gawędziarz)

• Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To może mała zachęta

P z pary @PennyLeonard napisała w innym wątku:

Cytat

Mieliśmy ( a może nawet mamy, nie wiem czy L. Je usunął ) konto na zbiorniku. Zresztą to był pierwszy portal na który trafiliśmy. Naprawdę długo byłam cierpliwa i liczyłam, że znajdzie się ktoś na poziomie. Niestety.

Czy możesz rozwinąć temat?

@mixer22 napisał kiedyś:

Cytat

Ja mam na zbiorniku konto, bez kutasa w awatarze i nic się nie dzieje

Czy możesz odpowiedzieć na powyższe pytania?

@Zouza uświadamiała onegdaj:

Cytat

Ja Ci mogę powiedzieć kiedy my nie odpisujemy, może to będzie dla Ciebie wskazówką.

Nie odpisujemy, gdy konkretna osoba/para jest kompletnie nie takim/-ą jakiego/-ej szukamy.

Mamy dosyć dokładny opis "wymagań", a i tak mnóstwo osób go nie czyta.

A skoro nie poświęca tych 2 minut na jego przeczytanie, to dlaczego my mamy poświęcić swoje dwie na odpisanie?

Czy możesz ustosunkować się do pytań z pierwszego postu?

Z kolei @_nikt_ wspomniał:

Cytat

Miałem konto na zbiorniku ale okazało się ono tylko i wyłącznie stratą czasu dlatego konta tam już nie mam.

Możesz napisać więcej?

@Dragonfly twierdziła:

Cytat

Mam bardzo konkretnie w opisie zaznaczone kogo i w jakim celu szukam. Dlatego już nawet nie wysilam się na odpisywanie zwykłego "Nie jestem zainteresowana" osobom, które nawet nie pofatygowały się, by dowiedzieć się jakie są moje upodobania i wymagania. I to one zazwyczaj potem ponownie mnie zaczepiają tekstem w stylu "Czyli nie jesteś realna?", "Sokor nie odpowiadasz, to po co się ogłaszasz?" itp.

Podzielisz się innymi spostrzeżeniami?

Lula z pary @Sailor&Lula bawiła się w młynarza

Cytat

Po kilku latach wróciłam na Fetlife. Poprzednie konto skasowałam.

Jak wszędzie - odsiewać trza mozolnie ziarno od plew.

Opowiesz więcej?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@explorer9999 chciałam zrobić to jutro, ale wezmę udział w tej dyskusji dzisiaj.

W dniu 5.01.2019 o 21:38, explorer9999 pisze:

Przypomnijcie sobie wszystkie portale erotyczne (typu Zbiornik, Fetlife, Erodate, itp.), z których kiedykolwiek korzystaliście i odpowiedzcie na poniższe pytania. Następnie wyobraźcie sobie, że macie „tę moc” i możecie je ulepszyć

Jestem na 5 portalach erotyczno randkowych (Zbiornik, Fetlife, BDSM.pl itd. ). Tego forum nie liczę, bo traktuję je jako forum, a nie miejsce do poszukiwań osób do zabaw.  I w sumie żadnego z tamtych miejsc nie mam ochoty zmieniać, bo mnie aż tak nie przeszkadzają występujące niedogodności. Chyba w tym wypadku jestem mało wymagająca.

1. Czynnik ludzki.

Irytuje mnie brak konkretnych oczekiwań - zero lub znikome wiadomości w profilu. Wnerwiają mnie też zakłamane opisy  dotyczące preferencji typu hetero, biseksualny/a, homoseksualny/a.

Konkretne i rzetelne opisy w profilach. Zdjęcia są raczej niezbędne. U mężczyzn: oczekuję zdjęcia sylwetki, ornitologia jest zbędna. U kobiet: oczekuję zdjęcia sylwetki oraz dłoni i stóp. Nie znoszę silikonów w piersiach, golenia cipki na zero i długich pazurów. A stopy lubię u kobiet zadbane.

c) Jeśli ktoś pisze do Ciebie jako pierwszy, czy dostaje odpowiedź i po jakim czasie? Dlaczego?

Wszystko zależy od tego kto pisze i co pisze. Jeśli widać, że ktoś nawet nie pofatygował się, by przeczytać kogo i w jakim celu szukam, to  ja nie czuję się zobowiązana, by  tracić czas na odpisywanie takiej osobie. Wyrzucam wiadomość do kosza, a gdy ta osoba dalej mnie nagabuje blokuję ją.

W innych przypadkach odpisuję, gdy tylko mam sposobność.

d) Jeśli Ty piszesz do kogoś, czy dostajesz odpowiedź i po jakim czasie? Dlaczego? 

Jak do tej pory nie zdarzyło mi się, by osoba do której pierwsza napisałam nie odpisała mi. Ale to chyba dlatego, że jestem kobietą i  dokładnie wiem czego chcę. I w sumie tylko takie osoby  "zaczepiam", które wydaje mi się, że dokładnie wiedzą kogo szukają.

Nie wiem, nie bywam na tych portalach codziennie. Nie obchodzą mnie też tego rodzaju statystyki, więc ich nie prowadzę.

f) Jakie są szczególnie żenujące zachowania osób, które piszą do Ciebie lub do których Ty piszesz?

A to jest temat rzeka. Główne od mężczyzn: "Jestem bi, ale jeszcze tego nie odkryłem. Seks z dojrzałą kobietą przy obecności, ale bez udziału  jej mężczyzny pomoże mi się otworzyć", "Jestem uległy, zeszmać mnie i wypierdol straponem"- częsta wiadomość  od panów, którzy mienią się Masterami, Dominantami itp, i podobno szukają suk do wyruchania, "Nie jesteś dominująca, po prostu nikt (nie mylić z @_nikt_ :D) cię porządnie nie wyruchał" - o tym  już wspominałam w innym wątku

A od kobiet: "Tak, jestem biseksualna, ale spotkam się tylko pod warunkiem, że będziesz uprawiać seks z moim Panem - mężczyzną."

To takie główne, które najczęściej dostaję.

g) Czy kiedykolwiek ktoś Cię wystawił i nie przyszedł na umówione spotkanie? Dlaczego?

Pies, kot, chomik się rozchorował. Byli i tacy co już jechali i prawie dojechali i nagle cisza, a konto znika z portalu. Na szczęście ja nigdy się na to nie spinam i w zanadrzu mam alternatywę.

i) Czy kiedykolwiek przeprowadzasz weryfikację drugiej strony? Jak?

Przed zapoznawczym spotkaniem zawsze prowadzę rozmowę telefoniczną. Inne formy weryfikacji już raczej nie dotyczą tematu, więc nie będę o nich wspominać.

2. Portal.

a) Czy jeśli portal jest płatny (nawet symbolicznie), to Cię to zniechęca? Dlaczego?

Nie, nie zniechęca mnie to. Przyjmuję do wiadomości, że jeśli chcę się tam rejestrować, to akceptuję warunki i koszta.

b) Co Cię najbardziej wkurza od strony technicznej na portalach, z których korzystasz? (to może być wszystko, np. kolorystyka, brak powiadomień o otrzymaniu wiadomości, limit wiadomości itp.)

Patrz powyżej i : "żadnego z tamtych miejsc nie mam ochoty zmieniać, bo mnie aż tak nie przeszkadzają występujące niedogodności. Chyba w tym wypadku jestem mało wymagająca."

Poza tym jestem zdania, że tu nie chodzi o to jak te portale są prowadzone i administrowane, a o podejście samych użytkowników owych portali. Idiotów nie zmienisz. Żadne przepisy czy opłaty ich nie powstrzymają. Dlatego nauczyłam się w tej materii cierpliwości.

• Lubię 11

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym najchętniej wszystkie te portale zaorała na rzecz miejsca, do którego można przyjść wypić kawę i pogadać z ludźmi o zbliżonych preferencjach - wybierając uprzednio z menu zestaw cech i potrzeb, które są kompatybilne z moimi. Niestety, ponieważ takie miejsca nie istnieją, pozostaje Internet i przedzieranie się przez setki profili, żeby znaleźć choć jedną, tlącą się w oddali iskierkę pożądania. 

Co bym zmieniła?

Wprowadzić obowiązkowe testy psychologiczne i psychiatryczne na "dzień dobry" ;) wówczas możnaby ludzi lokować na odpowiednich dla siebie poziomach z możliwością zejścia na niższe poziomy ale bez możliwości wchodzenia na wyższe. Żeby się ta patologia późnej nie miksowała z resztą. 

Wybacz poziom abstrakcji i że nie odpowiem kolejno na pytania. Kiedyś jeszcze mi się chciało coś zmieniać na lepsze w takich miejscach, teraz już mi się nie chce. Za dużo mnie to kosztowało.

• Lubię 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, explorer9999 pisze:

Lula z pary @Sailor&Lula bawiła się w młynarza

Wydaje mi się, że zabawa w młynarza jest nieodzownym elementem funkcjonowania na portalach erotycznych, jeśli szuka się na nich realnych znajomości.

Nie mam dużego obycia w portalach erotycznych. Lubię nasze ZKF ze względu na pilnowanie porządku dyskusji oraz przejrzystość. Poznałam na żywo mnóstwo ludzi stąd, w większości przypadków jeśli podłapałam z kimś flow dążyłam do jak najszybszej weryfikacji znajomości w realu. Myślę, że mimo wszystko nieduża ilość bezsensownych wiadomości od fantastów i erotomanów gawędziarzy wynika stąd, iż nigdy nie opublikowałam tu żadnego swego zdjęcia...

Żałuję, że na ZKF obecnie wyczerpał się target ludzi, których poszukuję, bo naprawdę dobrze mi się tu funkcjonuje... stąd konieczność mojego pojawienia się na portalu o nieco innej tematyce.

Na Fetlife wróciłam po wielu latach nieobecności. Onegdaj grupa użytkowników z Polski była bardzo kameralna. Teraz większość polskich grup dyskusyjnych to burdel na kółkach, więc nie piszę tam nic, bo nie warto. Niemal każda dyskusja (nawet sensownie rozpoczęta) kończy się gównoburzą, ich poziom bywa rynsztokowy. Czytanie tego szajsu przyprawia mnie o ból głowy. Z racji, że wiele użytkowników stamtąd zna się z imprez fetyszowych (na które nie chadzam), odnoszę wrażenie, że w realu to oni tylko intrygi sieją i obgadują się za plecami. Chaos straszliwy. Trudno znaleźć ciekawą i zweryfikowaną pod względem bezpieczeństwa osobę, która nie byłaby skażona tym "polskim klimatem".

Lubię za to czytać dyskusje i artykuły z grup zagranicznych, a także pooglądać ładne galerie zdjęć - najlepiej takie, gdzie nikt się nie licytuje kto jest większym tru hardkorem. Tu na ZKF odstręczają mnie fotki kutasów na tle umywalki, natomiast na FL moją zmorą są wystawki zbitych tyłków itp.

Każdy portal może być fajny, jeśli ktoś go pilnuje pod względem kultury i porządku. Idioci zarejestrują się wszędzie. Najważniejsze, by się za bardzo nie wyróżniali.

Lula.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Na portalach erotycznych o jakich tu mowa nie mam obecnie kont gdyż do niczego ich nie potrzebuję natomiast na podstawie kilkuletniego prowadzenia naszego konta za Zbiorniku:

1. Czynnik ludzki

Brak opisów, brak konkretów, opisy typu "jestem jaki jestem", ornitologia, brak wykazania odrobiny czasu i uwagi na fajny opis czy zdjęcia

Fajne zdjęcia i konkretne opisy

Jeżeli wiadomość =jest na poziomie i świadczy o przeczytaniu mojego profilu to dostaje - raczej bez zwłoki. W przeciwnym wypadku szkoda mi klawiatury.

Dostaję odpowiedź na 95% moich wiadomości.

Nigdy tego nie liczyłem ani nigdy nie miało to dla mnie żadnego znaczenia. Jeżeli kogoś aktualnie szukam to przeglądam profile i do wybranych osób spełniających kryteria piszę. Zwykle było to więc kilka nowych wiadomości raz na kilka miesięcy (nie liczę wiadomości w ramach prowadzonych już rozmów). Sam otrzymywałem kilka-kilkanaście nowych miesięcznie

Brak kultury, brak ogłady, nie czytanie ze zrozumieniem tego co napisałem w profilu (nagminne)

Nie

Nie

2. Portal

Nie. Bardziej nawet zachęca bo odsiewa osoby którym nie chce się nawet symbolicznej opłaty zrobić weryfikując się często przy tym dodatkowo

3. Dobra zmiana

Jak usprawnił(a)byś portale, z których korzystasz?

Aktualnie nie korzystam z żadnych natomiast nigdy pod tym kątem do portali nie podchodziłem. Jeżeli gdzieś wchodzę i mi się nie podoba to wychodzę i zmieniam lokal a nie szukam właściciela aby uszczęśliwić go swoimi pomysłami na to co bym zmienił. Jeżeli mi sie podoba to zostaję. To samo dotyczy także portali Internetowych. Lubię tu przejrzystość stylu strony, dobre wyszukiwarki. Wszystko jednak i tak rozbija się finalnie o to kto z danego portalu korzysta i na ile ciekawe oraz wartościowe osoby można tam poznać.

• Lubię 5
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, SplitKiM pisze:

Ja bym najchętniej wszystkie te portale zaorała na rzecz miejsca, do którego można przyjść wypić kawę i pogadać z ludźmi o zbliżonych preferencjach - wybierając uprzednio z menu zestaw cech i potrzeb, które są kompatybilne z moimi. Niestety, ponieważ takie miejsca nie istnieją, pozostaje Internet i przedzieranie się przez setki profili, żeby znaleźć choć jedną, tlącą się w oddali iskierkę pożądania. 

Co bym zmieniła?

Wprowadzić obowiązkowe testy psychologiczne i psychiatryczne na "dzień dobry" ;) wówczas możnaby ludzi lokować na odpowiednich dla siebie poziomach z możliwością zejścia na niższe poziomy ale bez możliwości wchodzenia na wyższe. Żeby się ta patologia późnej nie miksowała z resztą. 

Wybacz poziom abstrakcji i że nie odpowiem kolejno na pytania. Kiedyś jeszcze mi się chciało coś zmieniać na lepsze w takich miejscach, teraz już mi się nie chce. Za dużo mnie to kosztowało.

Testy psychologiczne to świetny pomysł!

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, explorer9999 pisze:

Testy psychologiczne to świetny pomysł!

Ta... i z pewnością wynik takich testów byłby rzetelnym i wiarygodnym  kryterium podług którego  Administracja wkładałaby użytkowników w odpowiednie dla nich szufladki :lach:

Widzę, że  nie odpowiedziałam na jedno Twoje pytanie. Już to naprawiam

Tak, jeden raz.  Umówiliśmy się z pewnym panem na zapoznawczego drinka w konkretnym lokalu przy trasie. Gdy dojeżdżaliśmy do celu pan wysłał nam wiadomość, że czeka na nas w pobliskim lesie i podał nam swoją dokładną lokalizację.  Na moje oświadczenie, że przecież inaczej się umawialiśmy pan orzekł, że "szkoda czasu na drinki i gadanie".  Mnie natomiast szkoda było czasu na  tłumaczenie mu dlaczego nie mamy już ochoty go poznawać. Ba, nawet mu nie powiedziałam, że nas w tym lesie nie będzie. Napisałam "Jedziemy",  a on zrozumiał, że  jedziemy do niego. I z tego co wiem czekał na nas dobre 30 min.  jak nie więcej. I oczywiście potem na PW dostałam stek wyzwisk. Dodam, że kontaktowaliśmy się  z nim z konta pary, ale wyzwiska adresowane były tylko do mnie :D

Poza tym jestem zdania, że w każdej chwili mam prawo zrezygnować ze spotkania. Bywało, że umawialiśmy się z kimś i tuż przed terminem spotkania dana osoba coś "odwalała" lub nagle napisała coś po czym zapalał mi się alarm w głowie. Wtedy rezygnowałam ze spotkania, ale zawsze szczerze i bez ogródek oświadczaliśmy dlaczego do spotkania jednak nie dojdzie.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Dragonfly pisze:

.. i z pewnością wynik takich testów byłby rzetelnym i wiarygodnym  kryterium podług którego  Administracja wkładałaby użytkowników w odpowiednie dla nich szufladki :lach:

Mnie i tak pewnie wrzucono by do czubków, więc trochę strzał w kolano, ale przynajmniej bym miała ubaw jak się wszyscy burzą o swoje wyniki i próbują dowieść, że jednak są normalni i mają na to sryliard zaświadczeń ;)

• Haha 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...