Skocz do zawartości
KrissKross

De Stresso sauny Łódź

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.destresso.pl/

Kompleks saunowy w Łodzi od niecałego roku,  na obrzeżach centrum miasta, umiejscowienie nietypowe, ponieważ kiedyś był tutaj klub/dyskoteka. Parking na kilkanaście do 30 aut.

Po wejściu wita nas recepcja z gablotami z wystawioną bielizną, ręcznikami i innymi akcesoriami do saunowania.

Dalej szafki i wejście na sauny.

Same sauny to:

-jedna duża sauna fińska gdzie co godzinę odbywają się seanse naparzeniowe bardzo fajnie prowadzone przez lokalnych "wodzirejów"

-jedna mniejsza sauna fińska o nieco niższej temperaturze, tzw kwiatowa

-jedna sauna na podczerwień

-dwie sauny mokre, w tym jedna z czterema siedziskami stricte pod zabiegi z glinkami

-jedna chatka ziołowa relaksacyjna z temp w okolicy 40 stopni i zapachem ziół

Dodatkowo dwa pokoje masażu (zwykle conajmniej jeden masażysta lub masażystka zawsze na miejscu), bar z alkoholem do wyboru, do koloru,  przekąskami, kanapą i różnej maści siedziskami.

Duże jacuzzi na kilka osób w środku, dodatkowo na zewnątrz duża balia z zimną wodą, leżaki i miejsce na ognisko z kiełbaskami które czasami się odbywają :)

Na dużej antresoli po wejściu schodami pokój/przestrzeń otoczona kanapami (dokładnie to palety wyłożone poduszkami), gdzie czasami leci jakiś film./teledyski z projektora i mamy sąsiadujący z tym mały pokój z prysznicem. Skojarzenie ze swingers klubem natychmiastowe :) Jakkolwiek oficjalnie nic na ten temat nie wiadomo :) 

Noce saunowe praktycznie co tydzień, maks co dwa.

Generalnie miejsce bardzo przyjemne, kameralne, sprzyjające i poprawnemu saunowaniu, odstresowaniu. Dodatkowy punkt na saunowej mapie Łodzi i ze swojej strony gorąco polecam :)

Dziś noc naturystyczna dla chętnych :D

deStresso.thumb.png.949f1b423e3bb60a28f4cbe976e86cf6.png

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Byliśmy przy okazji zlotu w Łodzi.

Bardzo ciekawe miejsce. Latem są różne balie i baseny na zewnątrz, co służy zawieraniu znajomości z innymi saunowiczami, bo w saunie, wiadomo, przeszkadzać innym rozmową nie wypada.

Nazwa oddaje, jak się czuliśmy wychodząc :)

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czuję się zachęcony Waszymi opisami. Trzeba będzie sprawdzić kiedyś przy okazji ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.12.2018 o 10:37, KrissKross pisze:

Kompleks saunowy w Łodzi od niecałego roku,  na obrzeżach centrum miasta, umiejscowienie nietypowe, ponieważ kiedyś był tutaj klub/dyskoteka.

Witam wszystkich gorąco.
Na wstępie się przywitam (to mój pierwszy post) i przyznam, że zarejestrowałem się tutaj głównie z powodu tego wątku. (tak, widać go z poziomu bez konta).

@KrissKross - w zasadzie nic dodać, nic ująć. Bardzo dobry opis, który ewentualnie można uzupełnić o kilka szczegółów.
Od ponad roku jestem jednym z, jak to nazwałeś, lokalnych "wodzirejów" - tzn. prowadzę w destresso seanse saunowe.
Destresso powstało w październiku 2017 jako alternatywa (nie konkurencja) dla Saunarium na Fali. Ma charakter bardziej klubowy, kameralny.
Co do obiektu, to pierwotnie był to słynny pub Bazyliszek (tak, ten słynny Bazyliszek przy Górniaku), następnie siłownia z fitness clubem.
Pierwsze urodziny, oczywiście w formie nocy saunowej  wraz z urodzinowym Turniejem Saunamistrzów odbyły się 6.10. br.

W dużej saunie eventowej seanse z saunamistrzami, aromatami i muzyką odbywają się codziennie, w godzinach 19:15, 20:15, 21:15, 22:15
- wcześniej lub później "od święta", lub w noce saunowe.
Na obiekcie panuje strefa beztekstylna i obowiązują zasady poprawnego saunowania (obiekt jest Członkiem Wspierającym Polskiego Towarzystwa Saunowego).
Z tego co wiem, pokoik do masażu na antresoli, jak do tej pory w innej roli nie wystąpił :)Łącznie są trzy.
Obiekt honoruje karty MultiSport, FitProfit i OK System, można też płacić kartą.  Godziny zamknięcia są elastyczne, raczej nikt nikogo nie wygania...
Na stronie klubu (nie wiem, czy można tu wklejać linki) można znaleźć grafik, kto kiedy prowadzi ceremonie / seanse (po łódzku: naparzania :) ).

Zaznaczam, że nie jestem w żaden sposób powiązany (zwłaszcza finansowo) z Destresso - prowadzę jedynie seanse i jeżeli jest taka potrzeba/możliwość mogę

zamieszczać w przyszłości informacje o ciekawych imprezach i eventach.

PS. kolejna Noc Naturystów już w planach. Inne imprezy podobne tematycznie również.
Pytajcie - o ile będę wiedział, chętnie odpowiem.

• Lubię 4
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem dodać - organizowany jest też Sylwester. Jeżeli frekwencja będzie taka, jak na urodzinach, to jest to świetna opcja.
Dzwońcie, dowiadujcie się, rezerwujcie. Rozmawiałem wczoraj z managerem klubu - rezerwacje spływają, ale przydałoby się więcej...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Byliśmy z Wilburką wczoraj w Destresso i z przyjemnością stwierdzamy, że opis jest zgodny z tym co tam zastaliśmy. Po saunowaniu z przyjemnością odpoczywaliśmy w części zewnętrznej na leżakach na co pozwoliła piękna pogoda, a było już mocno po 20. Zastanawialiśmy się czy w przyszłym roku z okazji zlotu w Łodzi zamiast piątkowego spotkania w pizzerii nie zaproponować odprężenia się w saunie. Myślę, że temat wart jest przeanalizowania, w każdym razie my będziemy to saunarium odwiedzać. Wilburka ma ochotę na kilka masaży, pilling twarzy i ciała. Pozdrawiamy 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...