Skocz do zawartości
Whipmaker_PL

Pejcze / Bicze - profesjonalnie wyplatam rękodzieło

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzucam poniżej fotki dwóch nowych biczy, ale w formie ciekawostki. Cała długości to 102cm, nie woskowane.

Otóż w niedzielę idą na testing do... sparingów w parku. Z kolegą będziemy się sparingować w formule sportowej w maskach szermierczych i grubych rękawicach. Dlaczego tutaj o tym piszę? Jeżeli pogoda się nie zepsuje, a sparing się odbędzie, wrzucę tutaj filmik z całego zajścia w formie "rozrywki i odskoczni od tematu, ale używając faktycznie bicze dedykowany BDSM" :) Warto na takim filmie zobaczyć siłę takiego sprzętu gdzie w endorfinie, adrenalinie i testosteronu będą szły grube bomby :D

IMG_20181127_222353.jpg

IMG_20181127_222435.jpg

IMG_20181127_222445.jpg

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do was, jakie macie zdanie?

Planuje dopracować floggera którego ostatnio robiłem i mam kilka różnych pomysłów. Na pierwszy strzał idą sznurki/rzemienie. Na zdjęciach ten górny sznurek jest zrobiony trochę po chamsku, bez specjalnych supłów, zaś dwa poniżej są zrobione w tej samej technice, czyli kuleczka na zakończeniu sznurka (podejście artystyczne) i supły umieszczone w równych odcinkach sznurka/rzemienia (również podejście artystyczne). Dodatkowo w środku całego sznurka/rzemienia jest poprowadzony drugi sznurek aby zwiększyć jego grubość i masę. Po wygotowaniu w wosku to już w ogóle będą pełne i sztywniejsze.

I pytanka do was, jak myślicie:

1. Czy kształt supłów ma jakieś znaczenie dla was? Czy po chamsku na łatwiznę supełek, czy skomplikowany ale nie przypadkowy wzór który ładnie wygląda, ale traci wtedy na tej smukłości, tylko tworzy się większe zgrubienie.

2. Ile takich supłów na sznurku/rzemieniu? Końcówka z kuleczką plus supły do jego połowy, czy na pełnej długości?

3. Teraz wiem że rzemień powinien być dłuższy od rączki, ale jakie są trendy albo wasze opinie? Jak bardzo długi?

4. Ile rzemieni do floggera? Te rzemienie będą miały swoją moc, więc z 10 starczy? Mógłbym tam upchnąć całą wiązkę nawet 50 rzemieni, ale to zżera mega dużo linki paracordowej i pochłania duuuużo czasu, więc ilość nie idzie w parze z jakością i skutecznością.

Wypunktowałem moje pytania, więc nawet odpowiedzi do pojedynczych moich pytań będą mi pomocne. Oczywiście wiem że każdy ma swoje gusta i guściki, ale chciałbym znać wasze zdanie.

IMG_20181130_111832.jpg

IMG_20181130_111759.jpg

IMG_20181130_111944.jpg

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie do końca w temacie, ale... za to prezentacja pejczy w sportowej formule.

I trochę historii, skąd to się pojawiło? Pejcz typu nahajka przewijał się w różnych cywilizacjach i nie był trudny ani do wymyślenia, ani do skonstruowania. Dobrym miksem wykorzystywanym w dawnych sportach, albo do realnej walki, był krótki bicz do ataków i średniej długości kij wykorzystywany do obrony (przyjmowania uderzeń). Poniżej prezentacja jak to kiedyś wyglądało i nadal w tak zwanych zacofanych ludach jest praktykowane.

PS. Wczoraj pierwszy raz użyłem tego zestawu do sparingu, więc jak na pierwszy raz nawet dobrze to wyszło. Zapraszam do oglądania :)

https://youtu.be/rD3vHXIGmqI

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...