Skocz do zawartości
Whipmaker_PL

Pejcze / Bicze - profesjonalnie wyplatam rękodzieło

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem whipmakerem, czyli osobą która profesjonalnie wyplata bicze używane w sportach, combatach, freestyle, ale od niedawna również w klimatach BDSM.

Profesjonalnie podchodzę do tematu, więc zależy mnie na wiarygodności, od niedawna prowadzę Instagram gdzie można znaleźć zdjęcia moich prac @whip_sport_pl , oraz zobaczyć moje filmy ze sparingów i przekonać się, że moje bicze nie rozlatują się przy użytkowaniu w rękach, tylko one dobrze działają www.youtube.com/channel/UC5hOc-6IP_VfeH3YbpHE8Rg

W załączniku wrzucam dwa przykładowe zdjęcia. Moje bicze / pejcze nie są chińszczyzną, tylko rękodziełem. Jeżeli chodzi o komponenty, wszystkie są wykonywane z paracordu (wybór kolorów jest duży), zaś aby uzyskały swoje pożądane właściwości (giętkość, twardość, masę), wykorzystuję kulki łożyskowe, sztuczne ścięgno, włókno szklane, dakron, taśmę hokejową, skórę do wykonywania turków, w ostatnim etapie gotowane są w wosku.

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania techniczne, z chęcią udzielę odpowiedzi. Jestem rzemieślnikiem, więc jeżeli jest to możliwe, potrafię się dostosować pod konkretne oczekiwania.

Z takich najważniejszych jeszcze informacji... za 8 miesięcy będzie mnie czekać przeprowadzka, tam już będę wstanie tylko i wyłącznie skupić się na wyplataniu pod sport/combat, oraz równolegle pod BDSM. Obecnie prowadzę treningi i mam stałą pracę, więc proszę o wyrozumiałość jeżeli ktoś szybko by chciał coś konkretnego u mnie zamówić. Jeżeli będzie w tym temacie zainteresowanie, mogę wrzucać fotki tego co mam i nad jakimi nowymi konstrukcjami obecnie pracuję.

Moja pierwsza oferta została wystawiona na allegro i tam można przeczytać szczegółowe informacje i dowiedzieć się ceny: https://allegro.pl/bat-pejcz-bicz-rekodzielo-woskowany-bdsm-i7675243420.html Po za allegro mogę trochę zejść z ceny i zaoferować większą ofertę już skończonych pejczy / biczy.

IMG_20181116_112845.jpg

IMG_20181116_113131.jpg

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy część z tych informacji nie powinna się czasem znaleźć w dziale ogłoszeń, zamiast tu. 

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Lula: Jestem nowy, więc może faktycznie nie w tym miejscu dałem to ogłoszenie, szukałem działu jednoznacznie wskazującego BDSM. Szukałem po tematach i znalazłem tylko sex ogłoszenia, a to chyba nie o to chodzi.

Może ktoś mi zaproponować konkretny dział jeżeli taki jest, wtedy ten skasuję, a zrobię nowy, albo moderatorzy przeniosą tam gdzie powinno być.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Sailor&Lula pisze:

Nie wiem, czy część z tych informacji nie powinna się czasem znaleźć w dziale ogłoszeń, zamiast tu. 

Lula.

Temat jest w dobrym dziale.

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Druh. pisze:

Temat jest w dobrym dziale.

Ok, przepraszam za zamieszanie :D .

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ciekawostkę umieszczę bo dziś mam wolne od pracy:

Jestem w trakcie robienia tego typu pejcza (pierwszy raz robię taką konstrukcję. Poniżej pierwsze zdjęcie z początkowym etapem produkcji - tak właśnie to wygląda. Drugie foto to w tym klimacie będzie efekt końcowy - ale jeszcze długa do tego droga. Jako ciekawostka, co ja tam do tej pory użyłem:
- gwóźdź do krokwi 20 cm

- kulki łożyskowe (tutaj mało)

- linka z paracordu

- sztuczne ścięgno

- linka dakron

- taśma hokejowa

323.jpg

1221.jpg

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mam do wykończenia sznurki/frędzle i do założenia turka przy końcu rączki. Na sam koniec do zawoskowania :)

IMG_20181121_132832.jpg

IMG_20181121_155221.jpg

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziałem, że jest taka dyscyplina sportowa jak napierdalanie się na bicze

No cóż... Człowiek całe życie się uczy a i tak głupi umrze.

• Lubię 1
  • Haha 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dr. Lecter: Jeżeli chodzi o ludzi jak rozmawiam w realu, to zawsze jest pytanie jak to się nazywa, zawsze mówię "napierdalanie się biczami". Albo niektórzy mnie się pytają, czy to jest "napierdalanie się biczami". Sądzę, że śmiało można tak nazwać ten sport w przyszłości, jeżeli wyjdzie do ludzi i zrobi się z tego jakaś profesjonalka.

Poniżej wrzucam trzy fotki skończonego pejcza nowej dla mnie konstrukcji. Wszystko co nowe jest problematyczne, więc następnym razem jak będę robił podobny to kilka rzeczy pozmieniał, aby lepiej był ułożony i bardziej wydłużyć sznurki. Za półtorej miesiąca idzie jeszcze do gotowania w wosku aby nabrał więcej masy, twardości i do zakonserwowania.

Długość rączki 28 cm, sznurki 22 cm, całość 50 cm. Dość ciężki.

IMG_20181122_212142..jpg

IMG_20181122_212153.jpg

IMG_20181122_212200.jpg

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...