Skocz do zawartości
Eustanek

Formy antykoncepcji - jakie stosujecie

Rekomendowane odpowiedzi

@rita a to jakieś antykoncepcyjne pigułki bywały kiedykolwiek nie na receptę?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Dragonfly pisze:

@rita a to jakieś antykoncepcyjne pigułki bywały kiedykolwiek nie na receptę?

Mowa o antykoncepcji awaryjnej czyli pigułce "po". Ale fakt, faktem. Poznań jest miastem które robi dużo w tym temacie. Chociażby niedawno otworzyli otwarte 24h/7 gabinety ginekologiczno-urologiczne z których każdy może skorzystać Ad Hoc z gwarancją braku klauzuli sumienia pracujących tam lekarzy.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Wichura z tego co wiem pigułka "po" nigdy nie była dostępna bez recepty, bo ona też zawiera hormony. Chyba że czegoś nie wiem.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Dragonfly pisze:

@Wichura z tego co wiem pigułka "po" nigdy nie była dostępna bez recepty, bo ona też zawiera hormony. Chyba że czegoś nie wiem.

Była przez jakiś czas. Aktualnie znów jest tylko na receptę

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A masz jednak rację. Swego czasu w Polsce dostępna była ellaOne, ale to było do ok 2016 roku, a i tak ciężko było ją dostać w aptekach w mniejszych miastach.

Swoją drogą pamiętam ile najeździłam się po nocy z przyjaciółką byśmy mogły znaleźć lekarza który w nocy przepisze receptę, a potem aptekę, która tabletki "po" ma w ogóle na stanie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jest strona gdzie mozna wpisac lek i sprawdzić w ktorej aptece jest dostępny na podstawie udostępnianych przez nich baz. Gdzielek albo podobnie. Godne polecenia i działa.

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

żona stosuje z powodzeniem wkładkę domaciczną Mirenę - tak wiec stały kochanek ku mojej radości może lać spermę strumieniami:)

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No i bomba. Zapisane tabletki zafundowały mi jeden z rzadszych skutków ubocznych, tj. niekończącą się miesiączkę. Podobno ma minąć. Po miesiącu stosowania tabletek. Przy następnym blistrze. 

Albo i nie. Wtedy trzeba zmienić tabletki. 

Czyli łącznie 32 dni okresu.

Fantastico. 

• Smutny 5
  • Zmieszany 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moja kochana. Mnie jedne tabletki zlikwidowały okres. Miałam dwa cykle stresu. A i testy ciążowe szły jak mentosy, bo tylko ich wyniki jakoś mnie uspokajały 

A czy Twój lekarz zanim zmienił Ci piguły polecił Ci zrobić profil hormonalny?

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, spytała tylko jakie lubię i powiedziałam, że nie mam preferencji, bo zawsze byłam na plastrach, więc wypisała mi najdelikatniejsze (jak wyczytałam w opiniach) jakie są. Czytałam też wypowiedzi dziewczyn, które były na tych lekach, i gro z takim skutkiem ubocznym mówiło, że im wszystko wyregulowało bycie na tych tabletkach przez cały jeden blistr i sięgnięcie po kolejny. Więc jak mi to nie minie przy drugim to zmienię.

Tak czy owak jestem zapisana do ginekolog na marzec po odbiór cytologii i na usg więc będę miała okazję z nią o tym pogadać.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...