Skocz do zawartości
Eustanek

Formy antykoncepcji - jakie stosujecie

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.11.2018 o 13:08, Modliiishka pisze:

Nie, nie uważam prezerwatywy za środek antykoncepcyjny.

A dlaczego nie? Prezerwatywa to najpopularniejsza metoda mechanicznej antykoncepcji, powstała własnie w tym celu a jej zaleta jako bariera przed chorobami wenerycznymi jest jakoby skutkiem ubocznym. Według WHO skuteczność antykoncepcyjna prezerwatywy to 100% przy prawidłowym użyciu a ogólna szacuje się na poziomie 98% (skuteczność porównywalna do antykoncepcji hormonalnej)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pociągnę za Kikim. Ja za to nie uważam (podkreślę DLA SIEBIE) żadnej antykoncepcji hormonalnej. To takie moje zboczenie i "zacofanie", do kompletu z nieoglądaniem telewizji i nieposiadaniem karty płatniczej.

Swego czasu faszerowałam się hormonami celem odzyskania cyklu miesięcznego. Teraz moje naturalne regularne cykle, z wszystkimi przywarami, są dla mnie pieprzoną świętością.

Z kochankami guma. I tak zazwyczaj finisz jest gdzieś na moim ciele, wedle mych upodobań - toteż ryzyko pęknięcia gumy mało mnie niepokoi. Wyjątki rozważać mogę jedynie przy relacji na wyłączność, z kompletem badań i kwitem o wazektomii.

Z Sailorem metoda, której nie polecam nikomu. Od kilkunastu lat jest to stosunek przerwany. Tak już do tego nawykliśmy, że to dla nas normalne (również przez wzgląd na mój fetysz spermy). Z dwojga złego, jeśli zajdę w ciążę przez wpadkę (tylko czemu przez tyle lat jeszcze nie nastąpiła?), będzie to jedyny sposób na nasze rozmnożenie się i jestem z tym pogodzona. 

Choć nie potrafimy zdecydować się na dzieci, niczego sobie nie podwiążemy, bo jestem jeszcze na tyle młoda, że nie wiem co mi odwali za 5 lat w kwestii instynktu macierzyńskiego.

Choroby? Sailor nie miewa kochanek, a ja badam się kilka razy w roku (pomimo  używania gumek, z racji różnych dróg możliwych zakażeń uważam to za swój obowiązek).

O. Takie ze mnie dziwadło.

Lula.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Lula jedna z moich ciąż, to wynik pękniętej gumki. A już wtedy starannie dobieraliśmy ze @skrzatem prezerwatywy, bo na jeden rodzaj talku czy czegoś tam czym były pokryte miałam mega alergię. I dodam, że w tamtym okresie dodatkowo używałam żelu plemnikobójczego. Tak więc pechunio do kwadratu. Dlatego i ja nie uważam prezerwatyw za środek antykoncepcyjny. Dla mnie to tylko ochrona przed chorobami. A i tak badania robię regularnie.  Teraz nie wyobrażam sobie sytuacji bym nie miała pełnej kontroli nad moją antykoncepcją. Cóż, nie chcę i nie mogę mieć więcej dzieci. Wpadka byłaby i dla mnie i dziecka fatalna w skutkach.

Mam inaczej niż @Lula. Nie lubię spermy na swoim ciele. No czasem na biuście, ale naprawdę muszę mieć wtedy wenę. Za to uwielbiam jak @skrzat  czy mój przyjaciel kończą we mnie. To często stymuluje mnie do kolejnego orgazmu.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Dragonfly, dlatego mówiąc o naszych metodach muszę dodać do tego cały elaborat wyjaśniający, skąd co się wzięło. To jest bardzo indywidualne. Myślę, że nie sprawdziło by się to u większości par i absolutnie nikomu nie polecam naszych sposobów. Nie będę też nikogo metod oceniać.

W zasadzie gumka wobec powyższego też nie jest dla mnie metodą antykoncepcji, skoro więcej wytrysków jest poza nią. Chyba, że bierzemy pod uwagę płyn przedejakulacyjny, który również jest ryzykowny. A to też sprawa indywidualna - niektórzy mężczyzni mocno "się ślinią", inni niemal wcale.

Nie zmienia to faktu, że z kochankiem zawsze jest prezerwatywa. Z zasady. I koniec.

Lula.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Dragonfly pisze:

jedna z moich ciąż, to wynik pękniętej gumki.

Jesteś wyjątkowa, załapałaś się w 2% przedział nieskuteczności a zważywszy na ilość sprzedawanych prezerwatyw rocznie to znacznie więcej niż jedna na milion :D Rozumiem, że taki przypadek jest niefortunny i weryfikuje wiarę w skuteczność niemniej prezerwatywa nadal pozostaje najpowszechniejszym środkiem antykoncepcyjnym. Decyduje o tym koszt, dostępność i wspomniana skuteczność a także dodatkowe korzyści, o których już wspominaliśmy.

Niestety nie ma innych nieinwazyjnych środków antykoncepcyjnych dostępnych dla mężczyzn. Ja bym takie stosował, dla siebie, dla własnego komfortu. 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Kiki, tak jak Sailor i ja jesteśmy wyjątkami w kwestii skuteczności stosunku przerywanego ;) . Według statystyki, już wiele razy winnam zajść w ciążę. Składa się na to jednak wiele czynników: Jego opanowanie, skąpość płynu przedejakulacyjnego, no i w zasadzie brak wiedzy, czy w ogóle jesteśmy płodni.

Lula.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Sailor&Lula pisze:

Sailor i ja jesteśmy wyjątkami w kwestii skuteczności stosunku przerywanego ;) ...Składa się na to jednak wiele czynników: Jego opanowanie, skąpość płynu przedejakulacyjnego, no i w zasadzie brak wiedzy, czy w ogóle jesteśmy płodni.

Brak wiedzy o płodności powoduje, ze nie możecie rozpatrywać stosunku przerywanego w kontekście statystycznej skuteczności.  Kiedy potwierdzisz Waszą płodność (oby jednocześnie nie było to potwierdzenie nieskuteczności) wtedy faktycznie statystycznie będziecie stanowić wyjątek.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Kiki pisze:

Brak wiedzy o płodności powoduje, ze nie możecie rozpatrywać stosunku przerywanego w kontekście statystycznej skuteczności.  Kiedy potwierdzisz Waszą płodność (oby jednocześnie nie było to potwierdzenie nieskuteczności) wtedy faktycznie statystycznie będziecie stanowić wyjątek.

Owszem, ale czy w badaniach dotyczących metod antykoncepcji biorą udział wyłącznie pary, których płodność jest bezsprzeczna? 

Lula.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Sailor&Lula pisze:

czy w badaniach dotyczących metod antykoncepcji biorą udział wyłącznie pary, których płodność jest bezsprzeczna? 

Tak. Inaczej takie badania pozbawione byłyby sensu. Wszelkie formy farmaceutycznej czy mechanicznej antykoncepcji są "testowane" w oparciu o potwierdzoną płodność. Uproszczona statystyka jest stosowana jedynie w przypadkach gdzie rzetelność danych nie jest istotna (dla przykładu organizacje katolickie promujące kalendarzyk).  Sądzę jednak, że chciałaś zapytać czy w danych statystycznych odnośnie skuteczności konkretnej metody są ujęte jedynie osoby o potwierdzonej płodności. Nie,  w tym wypadku taka precyzja jest niemożliwa. Niemniej wielkość próby statystycznej pozwala ten parametr przesunąć w obręb błędu statystycznego.

Dlatego w Twoim i  Sailora wypadku aby mieć pewność, ze nie jest się błędem statystycznym a wyjątkiem należałoby potwierdzić płodność.  Z drugiej jednak strony... po co być wyjątkiem statystycznym jak już się jest osoba wyjątkową... wyjątkowo wyjątkową:list:

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Kiki pisze:

Jesteś wyjątkowa, załapałaś się w 2% przedział nieskuteczności a zważywszy na ilość sprzedawanych prezerwatyw rocznie to znacznie więcej niż jedna na milion:D Rozumiem, że taki przypadek jest niefortunny i weryfikuje wiarę w skuteczność niemniej prezerwatywa nadal pozostaje najpowszechniejszym środkiem antykoncepcyjnym.

Uwierz, że te ileś laty temu wcale nie czułam się wyjątkowa,a wręcz przeciwnie. Test ciążowy robiłam chyba z 5 razy tak nie mogłam wierzyć w tę swoją wyjątkowość :-/

Ja rozumiem, że dla ogromu ludzkiej populacji prezerwatywa to środek antykoncepcyjny, ale ja od tamtego czasu już jej tak nie traktuję. Bywają w moim życiu okresy, gdy na ok. 3 miesiące muszę odstawić antykoncepcję hormonalną . Używam wtedy prezerwatyw, ale kompletnie im nie ufam. Jestem też wtedy mega znerwicowana i non stop robię testy ciążowe, a i seks tak mi nie smakuje, bo w trakcie myślę o ryzyku.

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...