Skocz do zawartości
Eustanek

Formy antykoncepcji - jakie stosujecie

Rekomendowane odpowiedzi

Ja hormony przyjmuję ponad 18 lat. Tylko jeden lekarz w trakcie tych lat bez badań wątroby i profilu hormonalnego próbował wciskać mi nowe piguły. To po nich miałam zanik krwawienia. Teraz omijam takich lekarzy szerokim łukiem. W sumie od kilku lat mam już jednego, któremu ufam i nie zamierzam go wymieniać na nowszy model. 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja homony mam włączone od 15 r.ż. Jeszcze nigdy żaden lekarz nie zalecił mi dodatkowych badań dopóki nie wystąpiły jakieś skutki uboczne, bo nie widzieli potrzeby (brak przeciwwskazań do brania). 

• Smutny 1
  • Zmieszany 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.02.2019 o 11:20, Dragonfly pisze:

To po nich miałam zanik krwawienia

Dawaj nazwę! 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Modliiishka pisze:

Dawaj nazwę! 

To był Minulet.

Tamatem lekarz polecił mi go, bo wtedy weszła ta durna klauzula sumienia i przez chwilę właściciele aptek w moim pierdzielewie pogłupieli. Ciężko było o antykoncepcyjnej pigułki hormonalne, a te jeszcze wtedy były w miarę dostępne.

Potem musiałam przejść na Rigevidon, który pomógł mi unormować cykl.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę już sobie porównać pigułki Kontracept versus Evra.

Przez pierwszy miesiąc brania pigułek mialam bez przerwy okres i to było fatalne. Ale po rozpoczeciu  drugiego listka minęło.

Mam wahania wody w organizmie a tym samym +/- 1.5kg raz w te raz we wtę ale to nie problem.

Moje libido poszybowało i to jest wspaniałe ♡

• Lubię 2
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Mnie zastanawia podejście par i Was drogie panie do gumek w trakcie całej zabawy. Jak w  temacie..możemy mówić, że gumka zabezpiecza przed ciążą, przed chorobami, ale...co z chorobami przenoszonymi przez sex oralny? Do swojego zdrowia mam podeście priorytetowe, zatem sex oralny bez zabezpieczenia także jest dla mnie ryzykowny (nie mówię tutaj o stałym układzie, gdzie jesteśmy po badaniach i wszystko o sobie wiemy). Jak Wy do tego podchodzicie? Zdarzyło mi się raz (RAZ) , że para, z którą się spotkałem miała identyczne podejście. Pani założyła gumę i dopiero zaczęła zabawę oralną. Idąc dalej, nie każdemu może odpowiadać smak itd, więc czy rezygnacja z takiej zabawy też jest dla Was rozwiązaniem?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Kochanek silesia pisze:

Jak w  temacie..możemy mówić, że gumka zabezpiecza przed ciążą, przed chorobami, ale...co z chorobami przenoszonymi przez sex oralny?

@Kochanek silesia seks oralny -czy to ja, czy to mnie- uprawiam tylko z zaufanymi osobami. Z którymi czuję się swobodnie i jestem ich pewna. Seks oralny jest dla mnie bardzo intymnym rodzajem zabaw i dlatego zarezerwowany dla ścisłego grona osób.

Editt (26.04):

Pamiętajmy też, że prezerwatywa klasyczna nie zabezpieczy mnie przed chorobami, gdy to będę miała ochotę na seks oralny z inną kobietą. Prezerwatywa damska znowuż jest zbyt gruba i dla mnie estetycznie odpychająca.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...