Skocz do zawartości
Sem.

Log czynności po upgrade

Rekomendowane odpowiedzi

18 Października 2018

Czas by się głębiej wejrzeć w otchłań poszukiwań możliwości stworzenia "Związków" na Forum. Sęk w tym, że jeśli patrzysz w otchłań, to otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie. W tej edycji, wdrożenie tego modułu, może być długie i bolesne jak męka Pańska Chrystusowa, bo nie ma gotowych modułów.

• Zmieszany 1
  • Haha 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

18 Października 2018

Ogólnie, płeć w powiadomieniach.

Przysiądę się nad tym, aby w ogóle wykluczyć rolę płci z powiadomień o akcjach. Chujowo się czyta, że "iko dodał komentarz". Bo wiadomo że to kobieta. Z kolei dodał(a) głupio wygląda. Jakoś tak niezgrabnie, w dodatku ma się wrażenie, że jednak męska płeć górą a kobieta w nawiasie. Jeśli przerobię wszystkie powiadomienia z czasu przeszłego, na czas rzeczywisty, wtedy rola płaci nie ma znaczenia. "iko dodaje" "iko reaguje na". W czasie rzeczywistym, nie trzeba określać płci.

Sem.

• Lubię 2
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

18 Października 2018

Tak więc, zrobiłem to co mówiłem przed chwilą, że zrobię. Wszystkie powiadomienia które macie już w swoich skrzynkach i te które otrzymacie, są w czasie rzeczywistym. Reaguje, dodaje, odpowiada, publikuje, cytuje cię, a także w postach, gdy cytujecie innego Użytkownika. On nie "napisał" tylko On, lub ona, "pisze". Na przykład:

34 minuty temu, Sem. pisze:

Przysiądę się nad tym, aby w ogóle wykluczyć rolę płci z powiadomień o akcjach. Chujowo się czyta, że "iko dodał komentarz". Bo wiadomo że to kobieta.

Dzięki temu, również w postach nie ma określenia płci i jest czas rzeczywisty. Czym jest czas rzeczywisty? Coś dzieje się teraz, prawda? Ale też, może być zapisem dziennika, osi czasu. To dopuszczalna forma. W tym i tym dniu, o tej i o tej godzinie, Kasia, pisze. Adam, pisze. Ewa, pisze...

Sem.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

19 Października 2018

Niby drobne, ale jednak ważne poprawki i jednakowoż trudne były do odnalezienia i zrobienia, właśnie dlatego że to "pierdoły" ukryte głęboko w kodzie. A były to dwie sprawy połączone ze sobą w pewien sposób.

A więc, usunąłem opisy, tak zwane "Tool Tips" reakcji. Do tej pory było tak, że przy każdej reakcji na stronie, prócz jej ikony (Lubię, Dziękuję, Haha, Zmieszany Smutny) był jeszcze opis "w chmurce" dotyczący tej ikony. To był opis taki sam jak ikona, i chyba tylko kompletny imbecyl potrzebowałby wyjaśnień co dana ikona oznacza. Usunąłem te opisy, ale wcale nie dlatego by dać do myślenia imbecylom.

Otóż, podczas gdy używa się telefonu w orientacji pionowej i dodaje się na przykład reakcje do komentarzy grafik w galeriach, podczas gdy akurat tam, reakcje umieszczone są całkowicie z lewej strony,  to te "Tool Tipsy" ustawiały się jeszcze bardziej po lewej, w efekcie wystawały poza obrys ekranu i było widać tylko że coś tam pisze, ale nie wiadomo co, bo nie widać. Usunąłem "Tool Tipsy" z wszystkich reakcji. Pozostają oczywiście w statystykach, gdy wyświetlacie sobie tabelkę, kto --> jakie dał poszczególne reakcje.

Druga sprawa, to było bezsensowne przekierowanie z powiadomienia o tym, że ktoś zacytował Twój post w komentarzu do grafiki w galerii. Powiadomienie prowadziło do włączającego się "LightBoxu" grafiki, czyli do OGÓŁU zdjęcia i jego komentarzy. Aby się zorientować co rzeczywiście Użytkownik zacytował, to trzeba sobie było tego najpierw poszukać. Bez sensu.

Wyłączyłem automatyczne włączanie się LightBoxu podczas odwiedzania grafiki w galerii. Teraz powiadomienie prowadzi wprost do napisanego przez Ciebie komentarza do grafiki. Przy okazji poprawiłem tłumaczenie cytowania, jest tam również zachęta do podjęcia rozmowy, skoro ktoś Cię cytuje. Narobiłem się przy tych dwóch rzeczach bardziej niż przy całym Musicboxie.

Sem.

• Lubię 2
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

19 Października 2018

Ostateczna wersja z ZK czatem jest jeszcze inna, niż zakładałem to jeszcze kilka godzin temu. A więc. Ostatecznie, to wersja dokowana na desktopie jak była, tak jest i będzie, ponieważ to działało sprawie do tej pory, więc po co z tego rezygnować. Na mobilu, będzie jeszcze inaczej. Ta chmurka, będzie się tam wyświetlać, bo wyświetlała się kilka lat, to niech wyświetla się dalej. Ale pod nią, nie ma już tamtej wersji mobilnej, tylko ta nowa aplikacyjna wersja na której wszystko na mobilu działa prawidłowo, która nie ma problemu z przewijaniem historii. Tak jest najbardziej optymalnie, do takiego dochodzę wniosku po kilku godzinach.

Trzeba wziąć pod uwagę, że ludziom (jesteście ludźmi :D  ) nie chce się klikać w jakieś zakładki żeby coś uruchomić. Lepiej gdy wszystko samo się. Usuwam nawet z Menu Głównego tą zakładkę "ZK Czat" bo jest ona tam zbędna. A nawet tutoriale sprzed kilku godzin z tego loga. Na desktopie moduł działa jak wcześniej, można go sobie włączyć i wyłączyć, a na mobilu, niczego nie trzeba szukać. Wymyślę w niedługim czasie jakiś fajny switch do ukrywania tej chmury na mobilu, tak, żeby to było intuicyjnie zrobione.

To tyle,

Sem.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

20 Października 2018

Uznałem że jeszcze jedno usprawnienie, nikomu nie zaszkodzi. A mianowicie, wiem że Was jednak drażni ta "chmurka" ZK Czatu objawiająca się w wersji mobilnej. Dlatego usunąłem ją ostatecznie i teraz w wersji mobilnej już jej nie widać. Ale wielu z Was, będzie ją widzieć tak długo, dopóki nie wyczyści sobie plików tymczasowych, oraz cookies dla witryny Cuckoldplace "Od Początku". Nie jest to pilne, i wcale nie musicie tego robić. Jeśli jednak ktoś chce się tego pozbyć, to musi sobie pliki tymczasowe i cookies, wyczyścić.

Dla tych Użytkowników, którzy są nowi i naturalnie, nie mogą już zobaczyć tej "chmurki" oraz dla tych, którzy wyczyszczą swoje przeglądarki, ponownie w Menu Głównym zakładka ZK Czat, której kliknięcie, otwiera mobilny ZK Czat w nowym oknie. Nic nie stoi na przeszkodzie by używać sobie tej wersji również na desktopie. Tylko po co, skoro na desktopie jest dokowany pasek na dole i on jest wygodniejszy.

Sem.

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

20 Października 2018

Nie związane bezpośrednio z Upgrade, lecz pośrednio tak, bo związane z wyższą aktywnością systemu InfoBoot, który pewne rzeczy rozsyła subskrybentom VIP, na przykład.

Otóż, to nie jest dziewczyna. Mówię to tym, którzy piszą prywatne listy do InfoBoota. Fajne masz cycki, co słychać. Jak się masz, co u Ciebie. Daleko mieszkasz? Skąd jesteś? To jest system, bezduszny robot drodzy Panowie starszej daty. On nie odpowie. Czasem się loguję na konto InfoBoota, żeby mu wyczyścić skrzynkę. Zabawne to jest :)

Sem

• Lubię 1
  • Haha 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

20 Października 2018

Jeszcze jedna korekta dotycząca ZK Czat Mobilnego. Skróciłem wysokość aplikacji, ponieważ jej długość pozwalała na to, by po "wstukaniu się" w pole pisania tekstu,- wyjeżdżająca z dołu klawiatura podniosła okno wyżej. Przez to Użytkownik nie widział wysyłanego przez siebie tekstu, jeśli to był początek rozmowy a chmurek dialogu było zbyt mało aby były już niżej. Mogło to powodować wrażenie, że nic nie zostało wysłane, bo o tym że zostało wysłane, Użytkownik dowiadywał się dopiero gdy ręcznie przewinął okno dialogu do góry, lub gdy schował klawiaturę.

W tej chwili jest tak zrobione, że klawiatura ekranowa urządzenia mobilnego, jest zawsze niżej niż okno i nie powoduje w żadnym wypadku jego podnoszenia się lub opuszczania, gdy klawiatura jest automatycznie wywoływana lub chowana. To rozwiązanie ma jeden minus, a mianowicie, jest mniej chmurek dialogu wyświetlanych jednocześnie. Ale z kolei sprawnie przecież działa w tej wersji przewijanie historii rozmowy, więc jak ktoś się upiera by to robić na mobilu, to nie widzę przeszkód.

Sem.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

20 Października 2018

Można już nawiązywać bardzo dobre połączenia VIDEO w ZK Czat. Do tej pory ZK Czat, był połączony z kiepskiej jakości usługą TinyChat. W tej chwili podłączone są API usługi OpenTok, co umożliwia Wam nawiązywanie połączeń Video również na urządzeniach mobilnych. Dodatkowo nie potrzeba już logować się do żadnego pokoju, wymyślać żadnego tymczasowego Nicka i tak dalej, tak jak to było na TinyChat. Połączenie nawiązywane jest od razu. Nie potrzeba również żadnych dodatkowych pluginów, ani żadnego flasha. Transmisja odbywa się w czystym streamingu.

Sem.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

21 Października 2018

Poradziłem sobie z różnymi problemami w Stylach CSS z wyświetlaniem się aplikacji "Muzyka" która to aplikacja rozjeżdżała się trochę na urządzeniach mobilnych o niewielkiej rozdzielczości w orientacji pionowej. Ale już się tak nie dzieje, naprawiłem wszystkie niespodzianki w kodzie i dostosowałem do szablonu.

Poza tym, troszeczkę przeorganizowałem stronę główną naszego forum,  by była optymalna. Z nią też był niewielki, ale jednak był kłopocik. A mianowicie, trzeba było po wymuszonej zmianie rozdzielczości, (na przykład podczas manipulowania wielkością okna przeglądarki), ręcznie odświeżać stronę główną aby łapała responsywność i dostosowywała się do wielkości okna.

Na podstronach problemu nie było, dotyczył tylko indeksu głównego. Problem objawiał się w taki sposób, że po zmianie wielkości okna przeglądarki, czy to ręcznej, czy to na przykład gdy się włączyło ulubione zakładki aby się wyświetlały w panelu z boku, to wtedy cała treść z bocznych widżetów wymykała się z nich, ponieważ te bloki stawały się zbyt wąskie. Dopiero ręczne odświeżenie strony głównej lub po prostu ponowne wejście na stronę z zadaną już wcześniej wielkością okna, likwidowało te rozjazdy.

Z tym również sobie poradziłem zmieniając pewne wartości w Stylach CSS oraz poprzez edycję bloków i teraz strona główna jest auto responsywna, boczne bloki nie robią się już zbyt wąskie przy nagłych zmianach szerokości okna i reagują prawidłowo.

Sem.

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...