Skocz do zawartości
Sem.

Log czynności po upgrade

Rekomendowane odpowiedzi

1 Listopada 2018

Wydajność.

Ustawiłem inny "transition time" oraz "transition effect" w bocznym widżecie prezentującym ostatnie zdjęcia dodane do galerii. Im krótszy czas "transition" i jednocześnie dłuższy czas prezentacji obiektu, tym mniej procesora potrzebuje maszyna by go wyrenderować.  Ustaliłem czas przeskoku na 100 milisekund, i czas prezentacji 9 sekund. Tym sposobem z prezentacją, radzą sobie nawet starsze maszyny. Przetestowałem na chujowym jak drut MSIE 11 (Internet Explorer) oraz na jeszcze chujowszym Chrome Wersja 70.0.3538.77  64 Bit dla Windows 7. Radzą sobie dobrze. Oczywiście Mozilla Firefox, oraz Opera, radzą sobie najlepiej. W ogóle z wszystkim. Z całym internetem.

Sem.

• Haha 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

3 Listopada 2018

Nowa reakcja oraz kolejność wyświetlania reakcji.

Użytkownik @Wichura zapytał, czy nie mógłbym dodać takiej reakcji jak znany wszystkim "Facepalm". Otóż, oczywiście ze mógłbym i dodałem. Nowa reakcja jest już dostępna. Dodatkowo zmieniłem kolejność wyświetlania reakcji, ponieważ najczęściej używane są reakcje "Lubię to",  "Dziękuję" oraz "haha". Więc nie ma potrzeby omijania tych rzadziej używanych, teraz reakcje najczęściej używane, są wyświetlane w bloku reakcji, jako pierwsze.

Sem.

• Lubię 2
  • Facepalm 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

3 Listopada 2018

Zgłoszone przez @Martin87 który chciał usunąć jedną z grafik ze swojego albumu, ale nie mógł tego zrobić, bo nie miał uprawnień do usuwania swoich grafik, a jedynie do usuwania swoich całych albumów, zresztą jak wszyscy pozostali Użytkownicy. Wyszedłem jednak z założenia, że skoro dało się to zrobić w poprzedniej edycji, to i w tej też się powinno dać. Poza tym brak tych uprawnień, generuje niepotrzebne zgłoszenia do Działu Pomoc z prośbą o usunięcie wybranych grafik z albumu, podczas gdy każdy najlepiej zrobi to sobie sam. Szkoda też usuwać cały album, po to by publikować go od nowa, bez jednego zdjęcia i tracić dotychczasowe lajki i komentarze dotyczące pozostałych zdjęć. Dlatego oczywiście włączyłem każdemu możliwość kasowania pojedynczych grafik ze swoich albumów.

Przypominam że tutaj jest mowa o grafikach dodawanych do albumów, a nie o załącznikach dodawanych do postów. Ze względów czysto estetycznych, żaden z Użytkowników nie mógł, nie może i nie będzie mógł usuwać załączników dodanych do postów. W takich przypadkach postępujemy zgodnie z Regulaminem Forum, czyli usuwamy całą treść której dotyczy załącznik wraz z załącznikiem, jeżeli znajduje się w Dziale Chronionym.

Sem.

• Lubię 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

4 Listopada 2018

Jak wcześniej wspominałem, jeśli da się coś zrobić i skrypt to umożliwia nawet jeśli to jest złe a nawet głupie, to tylko czekać aż ktoś to zrobi.

Podczas tworzenia Galerii, możliwe jest dodanie OPISU do tej galerii, prawda? W edytorze tworzenia opisu, na dole jest (a właściwie to była) opcja dodawania załącznika, tak samo jak w każdym edytorze dostępnym na forum. No i niektórzy z Was, oczywiście ładowali tam zdjęcia myśląc (albo właśnie nie myśląc wcale) jakoby to były zdjęcia do tej galerii. Wyłączyłem możliwość dodawania załączników w opisach galerii oraz podczas komentowania galerii, żeby komuś nie przyszło do głowy jeszcze tam tworzyć galerię, tylko dlatego że się dało. Poprzenosiłem zdjęcia dodane w "opisach" galerii, do galerii. Jesteście mistrzami w robieniu takich rzeczy, co by mi nigdy do głowy nie przyszło żeby tak zrobić.

Sem.

• Haha 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

21 Listopada 2018

NAZEWNICTWO KATEGORII W GALERIACH

ORAZ APEL NA KOŃCU, CAŁKIEM PRZY OKAZJI

Kategoria Galerii "Publiczna Ornitologia" zmieniła nazwę na "Publiczne Akty z bliska". Nie chcę by ta Kategoria, była postrzegana jak "za karę". Jakby zdjęcia tam umieszczane (lub tam przenoszone), były w jakiś sposób napiętnowane nazwą "Ornitologia", która to nazwa, była no nie do końca umówmy się "ładna". Przy okazji przypominam, by czytać opisy Kategorii galerii, podczas tworzenia własnej. To naprawdę nie wymaga wysiłku, a jeszcze ANI RAZU nie zdarzyło się, aby ktokolwiek z Was, umieścił zdjęcia "ptaszka" we właściwej Kategorii. Wszystkie które tam widnieją, zostały tam przeniesione. Umieszczacie zdjęcia ptaszków w Publicznych Galeriach, pomimo tego, że w opisie tej Kategorii, jest napisane tak:

(Kliknij w obrazek by powiększyć)

pab.png

Trudno jest tego nie przeczytać przed naciśnięciem przycisku "Dodaj grafiki". Jeśli więc publikujesz zdjęcia swojego ptaszka w galeriach Publicznych, musisz liczyć się z tym, że ta galeria zostanie przeniesiona "bezkarnie" (nie przewiduję na to żadnych paragrafów Regulaminowych)  właśnie do kategorii "Publiczne Akty z bliska". 

Czy nie prościej byłoby, od razu tam umieszczać tego typu zdjęcia? Czytanie boli? Czy naprawdę, chcecie wielkich oczojebnych komunikatów wyskakujących na wysokość oczu? Mam Was potraktować jak nierozumny plebs? Wyrychtować drugi Onet z komunikatami "dzwoneczkami" wielkości boiska golfowego które będą Wam mówić przy okazji zasłaniając całe forum:  SUBSKRYBUJ NEWSY? NIE PRZEGAP ŻADNYCH NEWSÓW? Albo "Nie umieszczaj tu penisów"?

Nie, nie chcę. Zakładam, że przychodzicie tutaj odpocząć od tych ultra gównianych miejsc, w których traktuje się Was jak plebs. Zakładam, że jesteście inteligentni, "niszowi", i że w związku z powyższym, wystarczy Wam wystosować zwykły opis szarą czcionką na białym tle tuż ponad przyciskiem który zaraz naciśniecie. Opis, którego po prostu nie da się nie przeczytać, lub trzeba być naprawdę mega ignorantem by tego nie zrobić. Nie bądź mega ignorantem. Czytaj.

Sem.

• Lubię 6
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

23 Listopada 2018

Jeszcze jedna zmiana w Galeriach. Otóż, skoro i tak można tworzyć prywatne albumy (czyli takie z dostępnością tylko dla Autora lub wybranych przez Autora Użytkowników) we wszystkich Kategoriach (w tym w Kategorii Publicznych Albumów) i nie można "sprawić" żeby się nie dało, uznałem za bezsensowne, dzielenie tego na dwie osobne kategorie i nazywanie tego "Publiczne Albumy Użytkowników" oraz "Prywatne Albumy Użytkowników".

Zarówno w jednej jak i w drugiej kategorii, znajdowała się zawartość mieszana, czyli dostępna publicznie oraz prywatnie, z tej prostej przyczyny, że da się tak publikować. A skoro się da, to jak już wielokrotnie wspominałem, ludzie będą to robić, dlatego że się da.

Dlatego też zmieniłem nazwę kategorii "Publiczne Albumy Użytkowników" na "Galerie Użytkowników" i tam trafiło wszystko z obydwóch Kategorii, naturalnie z zachowaniem ustalonych wcześniej przez Autorów opcji prywatności. Podobnie się ma sprawa z galeriami "Z Bliska".  Wszystko to, co kwalifikuje się do tej Kategorii, zostało tam przeniesione (i będzie przenoszone nadal) a znaleźć tam można zarówno publiczne, jak też prywatne galerie tego typu.

Ostatnia Kategoria to "Inne". Tam proszę publikować zdjęcia, nie związane w żaden sposób z erotyką, na takich samych zasadach jak w pozostałych kategoriach, czyli to Użytkownik wybiera, czy dany album ma być dostępny publicznie, czy też prywatny, lub dla wybranych Użytkowników. Proszę pamiętać, że Administrator Główny, Junior Admin oraz Moderatorzy Globalni, widzą wszystkie albumy, bez względu na status ich prywatności.  Dlatego proszę zważyć na niżej opisany przykład działania:

Jeżeli dodasz album z "ptaszkami", nawet jako prywatny, lub tylko dla wybranych Użytkowników, ale umieścisz ten album w kategorii "Galerie Użytkowników" lub "Inne", zostanie on przeniesiony do kategorii "Akty z Bliska" z zachowaniem Twoich ustawień prywatności.  Podobnie, w przypadku innych kategorii. Możemy przenosić Wam albumy między kategoriami, jednak z zachowaniem ich opcji prywatności.

Sem.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

1 Stycznia 2019

AKTUALIZACJA SYSTEMU ASWU

Aktualizacja, polega na dodaniu możliwości edycji lub usunięcia wpisu ASWU bezpośrednio w widoku profilu Użytkownika, w zakładce ASWU. Opcja bardzo przydatna Administratorowi Głównemu, Junior Administratorowi oraz Moderatorom Globalnym którzy posiadają bezterminowy dostęp do możliwości usuwania, oraz edytowania wpisów ASWU, dzięki czemu, podczas zgłoszenia "starego" wpisu ASWU, nie trzeba już "przekartkowywać" się przez pół godziny na stronie głównej systemu ASWU, po to by odnaleźć stary wpis, bo do tej pory tylko tam była możliwość usunięcia lub edytowania wpisu.

Jednocześnie przypominam Użytkownikom VIP, którzy posiadają możliwość dodawania wpisów ASWU o tym fakcie, że Wy również możecie edytować, lub usuwać przez siebie dodane wpisy, jednak macie na to ograniczony czas, wynoszący jedną godzinę. Czas ten jednak w zupełności wystarczy, aby sprostować niechcąco popełniony błąd, bez potrzeby zgłaszania tego do Działu Pomoc z prośbą o sprostowanie, lub edycję. Dlatego Wam również przyda się możliwość edycji lub usuwania wpisów bezpośrednio w zakładce ASWU Użytkownika szczególnie wtedy, gdy jesteśmy po jakimś zlocie i wpisy pojawiają się bez przerwy, i mielibyście kłopot z odszukaniem właściwego na stronie głównej systemu, tak by odbyło się to szybko.

Pozdrawiam,

ZKF Administrator,

Sem

• Lubię 4
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

4 Stycznia 2019

KLUBY.

Aby nakłonić Was do większej aktywności w Klubach, postanowiłem wylistować je na stronie głównej, w dodatku na samej górze. W widoku tym, znajdują się wyłącznie Kluby określone przez ich właścicieli jako "Publiczne" lub "Otwarte". Ponieważ zdążyliście się już przyzwyczaić zapewne do żółtych gwiazdek informujących o znajdującej się wewnątrz danego forum nieprzeczytanej treści, takie same znalazły się w wylistowanych Klubach. Podobnie jak na "zwykłym" forum, tak i tutaj, działają, i można za ich pomocą również oznaczać całą zawartość jako przeczytaną.

Pomajstrowałem trochę, i zlikwidowałem całkowicie możliwość tworzenia "awataru" Klubu, uznałem to za zbytek łaski. W zupełności wystarczy "okładka" Klubu, oraz lepiej pozycjonowane w CSS ich nazwy (gdy znajdujemy się wewnątrz systemu Klubów).  Uwaga- Kluby świeżo założone przez Użytkowników, nie dodają się do strony głównej automatycznie. Pozostawiam sobie decyzyjność odnośnie widoku strony głównej oraz ile i które Kluby będą się prezentować w ten sposób. Póki co, znajdują się tam wszystkie "Publiczne" oraz "Otwarte" Kluby, planuję jednak w miarę upływu czasu, jeśli zaczną pojawiać się nowe, w których czynnie będziecie brać udział i będą to "ruchliwe" miejsca, wówczas będą one zastępować w widoku strony głównej te, w których ruch jest najmniejszy. Jednak wszystkie Kluby, łącznie z tymi które zostały lub w przyszłości zostaną pominięte na stronie głównej, zawsze można znaleźć pod zakładką "Kluby" Menu Głównego Forum.  Pozwolę sobie również raz jeszcze przypomnieć o różnicach, pomiędzy poszczególnymi typami Klubów:

1. "Klub Publiczny" - To Klub, dostępny dla Każdego Użytkownika VIP w którym można czytać, publikować treści i odpowiadać w tematach klubowych, bez potrzeby przyłączania się do Klubu.

2. "Klub Otwarty" - To Klub, dostępny dla Każdego Użytkownika VIP,  w którym można czytać treści klubowe bez potrzeby przyłączania się do Klubu, jednak aby opublikować własny temat, lub udzielić odpowiedzi w jednym z istniejących, trzeba przyłączyć się i stać się członkiem Klubu.

3. "Prywatny" - To Klub dostępny wyłącznie na zaproszenie. Tylko Użytkownicy VIP, którzy otrzymali zaproszenie do Klubu przez jego Właściciela, mogą w ogóle zobaczyć Klub, przeglądać treści w nim zawarte, publikować własne, lub odpowiadać w istniejących tematach klubowych. Ponadto treści z Klubów prywatnych w streamach aktywności Użytkowników, są widoczne tylko dla Właścicieli oraz zaproszonych do Klubu Użytkowników.

System Klubów, dostępny jest wyłącznie dla Użytkowników, którzy na swoich kontach posiadają aktywną subskrypcję VIP, niezależnie od tego czy jest to subskrypcja wykupiona według cennika, czy też "testowa" czterodniowa subskrypcja startowa wraz z aktywacją konta w chwili dokonania wyboru Grupy Preferencji.

Pozdrawiam,

ZKF Administrator,

Sem.

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

7 Stycznia 2019

Awatary Domyślne.

Powraca na Forum "ficzer" znany z poprzedniej wersji, polegający na tym, że "domyślne awatary" Grup Preferencji wyświetlane są zawsze gdy Użytkownik nie wgrał własnego, lub go usunął. Awatary Domyślne są te same które były na starym Forum ponieważ są Wam dobrze znane i nie ma potrzeby zmieniać czegoś co jest rozpoznawalne i funkcjonuje.  Awatary Domyślne, dotyczą wszystkich Grup Preferencji oraz Grup "VIP" i "Potwierdzony".  Jeśli nie chcesz na swoim koncie widzieć Domyślnego Awataru, po prostu wgraj swój własny.  Awatary Domyślne, nie są widoczne w usłudze ZK Czat.

Pozdrawiam,

ZKF Administrator,

Sem.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

7 Stycznia 2019

OGŁOSZENIA JAKO WYDARZENIA W KALENDARZU.

@iko odkryła, że jeden z naszych Użytkowników dodał sobie ogłoszenie jako "wydarzenie" w kalendarzu. Zgłosiła do mnie, co z tym fantem zrobić. Otóż, nic właśnie. To jest fajny sposób na dodawanie ogłoszeń i ma ten zajebisty plus, że dezaktualizuje się wraz z datą, dzięki czemu nic nie trzeba z tym dalej robić. Jestem jak najbardziej ZA taką formą dodawania przez Was ogłoszeń i celowo nie zabierałem Wam nigdy uprawnień do kalendarza i możliwości tworzenia tam wydarzeń. Widżet Strony Głównej został tak ustawiony, aby było na nim widać nadchodzące wydarzenia z ostatnich 7 dni. Prezentowanych wydarzeń, będzie zawsze pięć. Jeśli więc chcesz swoje ogłoszenie "wypchnąć" na stronę główną, nie widzę przeszkód. Proszę jednak pamiętać o tym, że boczne widżety, są widoczne jedynie w szablonie desktopowym. Na Mobilu, Smartfonie, aby zobaczyć nadchodzące wydarzenia, należy wejść w aplikację kalendarza.

kalendarz.png

Pozdrawiam,

ZKF Administrator,

Sem.

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...