Skocz do zawartości
Sem.

Log czynności po upgrade

Rekomendowane odpowiedzi

25 Październik 2018

Zmuszony byłem włączyć kontrolę anty floodową na kontach Użytkowników VIP, którzy mieli tą kontrolę wyłączoną dla swojej własnej wygody. Niestety, macie czasem jakieś dziwne patenty w swoich telefonach, przeglądarkach, etcetera, że zdarza się Wam zafloodować po 10 postów pod rząd z jedną i tą samą zawartością. Od tej chwili, musi upłynąć 10 sekund pomiędzy dodaniem jednej a drugiej treści. W ten sposób nie będą powstawać podobne sytuacje.

Pozdrawiam,

Sem

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

26 Październik 2018

Zbiorczo o kilku drobiazgach.

W skrzynce wiadomości prywatnych, przywróciłem opcję z poprzedniej edycji, polegającą na tym, że gdy wszyscy uczestnicy rozmowy opuszczą ją a tylko jeden uczestnik pozostaje w niej sam, to wtedy znika edytor w którym można pisać a u góry pojawia się stosowna informacja o tym fakcie. Usunąłem również  link do wyłączania komunikatora. Aha, jeszcze coś w Klubach. Każdy Nowy Użytkownik zaproszony do Klubu, automatycznie go "obserwuje". 

PS - Skróciłem swoją wypowiedź do maksimum.

Sem.

• Lubię 1
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

26 Października 2018

Jeszcze kilka drobiazgów.

Przywróciłem kolory formatowania Grup Preferencji. Wyjustowałem tekst wewnątrz postów, w tekście rozmów prywatnych, wewnątrz bloku z Użytkownikami którzy przebywają aktualnie online widocznym na samym dole strony głównej forum, oraz wewnątrz bloku "Kto przeglądał temat" widocznym pod każdym tematem. Gdy justowanie do lewej i prawej jest w tych elementach włączone, to  całość wygląda na bardziej uporządkowaną. Lekko zabarwiłem tło cytowanej wypowiedzi, by odróżnić ten tekst od postu. Zmieniłem kolor belki nad postem w widoku tematu, by nie jebał tak po oczach, oraz kolory przycisków akcji postu z mocnego błękitu na lekki gray. W zupełności wystarczy gdy na głównej jest mocny błękit. W pozostałych blokach oraz miejscach tekst nie jest wyjustowany, bo wyglądałby wtedy źle.

Sem.

• Lubię 2
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

27 Października 2018

Aby oszczędzić procesory słabszych maszyn, przeniosłem widżet z Użytkownikami znajdującymi się aktualnie online z głównego bloku forum (z samego dołu) do bloku widżetów, wyświetlanych po prawej stronie i widocznych tylko na desktopach w pełnej rozdzielczości. Tam również, wyświetlany jest jako ostatni blok na dole. Mam tutaj taki dodatkowy zestaw do testów, i odkryłem, że starsze maszyny wyposażone w przeglądarkę Chrome, nie radzą sobie z taką ilością przetwarzanych danych, gdy lista ta znajduje się w głównym bloku, w dodatku jest włączone formatowanie Grup i jeszcze justowanie. Za to radzą sobie już świetnie, gdy lista ta znajduje się w bloku widżetów, justowanie tej listy jest wyłączone, ale formatowanie Grup zachowane.

Dodatkowo, z uwagi na to że ten blok znajduje się w polu widżetów, nie będzie wyświetlał się w wersji mobilnej i obciążał danymi słabszych smartfonów. Proszę zważyć na to, że na mobilu winno działać to co dobre i konieczne. Akurat wyświetlanie tych zasobów na mobilu, nie jest wcale ani dobre ani konieczne, ponieważ w orientacji pionowej, zajmowało bardzo dużo miejsca.

Sem.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Sem. pisze:

odkryłem, że starsze maszyny wyposażone w przeglądarkę Chrome, nie radzą sobie z taką ilością przetwarzanych danych, gdy lista ta znajduje się w głównym bloku,

A jednak znalazłem sposób na to jak wyświetlać ten blok bez nadmiernego zużycia zasobów. W ogóle to znalazłem rozwiązanie jeszcze wielu innych bolączek, ale o tym to nawet szkoda się rozpisywać, bo musiałbym napisać książkę. Przede wszystkim na mobilu nie ma już tych wszystkich bolączek z wyświetlaniem powiadomień, wiadomości prywatnych w "chmurce" z tego okna bez wchodzenia do skrzynki, i tak dalej, i tak dalej i tak dalej. Z Działem Muzycznym na przeglądarkach Chrome były problemy a teraz już nie ma. Sporo było jeszcze kwiatków. I rozjaśniłem całość trochę weselszą i jednocześnie węższą czcionką. Wygląda ładniej.

Sem.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

29 Październik 2018

Wprowadziłem taki kod do Stylu CSS, żeby okienka YouTube oraz zdjęcia które pojawiają się w postach nie były takie KRÓWSKA, gdy ekran na którym przegląda się taką treść, ma już rozdzielczość wyższą niż 600 pikseli. Dzięki temu, różnej wielkości zdjęcia dodawane do postów, gdzie wyglądały jakby ktoś rzucał klockami bez ładu i składu, będą się pokazywały jako równe poukładane jedno pod drugim.  Odpowiada za to taki customizowany kod:

@media screen and (min-width: 600px) {
.cPost div[data-role="commentContent"] img.ipsImage_thumbnailed {
	width: 70%;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
}
}

@media screen and (min-width: 600px) {
.ipsEmbeddedVideo {
	float: none;
	clear: both;
	width: 80%;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
	overflow: auto;
	position: relative;
}
}  

Poniżej rozdzielczości 600 pikseli nie ma potrzeby optymalizować wyświetlania tych elementów, ponieważ ekran jest na tyle mały, że i tak wyświetlana zawartość choćby nawet od krawędzi do krawędzi, jest już niewielkich rozmiarów.

Pozdrawiam,

Sem

• Lubię 2
  • Dziękuję 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

29 Października 2018

Drobiazg, ale fajny.

Ponieważ mamy formatowanie Grup Preferencji, gdzie każda z nich świeci się w innym kolorze, wiadomym jest, że najbardziej odpowiednim tłem dla wszystkich kolorów za wyjątkiem białego, jest właśnie biały. A w widoku Profilu każdego Użytkownika, oraz w "hoverze" (to ta chmurka która się pokazuje po najechaniu myszką na Login lub awatar Użytkownika), prezentowane było pod Grupą Preferencji, tło półprzeźroczyste, na którym jasne kolory wyglądały gównianie.  Zastosowałem białe, nieprzeźroczyste tło. Jednocześnie musiałem zmienić kolor prezentowania (w tym miejscu tylko!) Loginu Użytkownika, z białego na czarny.  Na białym tle, nie byłoby widać białej czcionki, co nie? Nie będę dawał zrzutów ekranu, bo tam są u każdego wrażliwe dane.

Sem.

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

30 Października 2018

Zgłoszone przez Super Moderatora @iko

Problem: Podczas tworzenia ankiety, i podczas usuwania z niej pytań, to po opublikowaniu ankiety usunięte pytania pozostają niepotrzebnie uwzględnione w numeracji tych pytań, które zostały opublikowane. W efekcie powstają pytania w kolejności przykładowej numer "1", "2", "4", "5" i tak dalej.

W kodzie szablonu PollForm.php, znajduje się wartość odnosząca się do zapisu bazy danych:

<h3 class='ipsType_sectionHead'><span class='ipsType_break ipsContained'>{$idx}. {$input->label}</span></h3>

Z której usunąłem wartość:

{$idx}. 

Ponieważ wartość ta, odnosi się do numeracji całkowitej pól wraz z ich niepowtarzalnym i unikatowym identyfikatorem, zatem uwzględnia wartości znajdujące się w tabelach bazy danych tych rekordów, których "nie można powtórzyć". Numeracja pytań ankiety w widoku publicznym ponadto, jest tak samo ważna jak zeszłoroczny śnieg. Istotne jest pytanie a nie jego niepowtarzalny ID. Usunięcie tej wartości, zdejmuje z Osoby tworzącej ankietę obowiązek "nieomylności" w tworzeniu pytań ankiety.

Pozdrawiam,

Sem

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

1 Listopada 2018

W wiadomościach przesyłanych drogą email informujących o tym, że Użytkownik wysłał Wam nową wiadomość, oraz że zostaliście dołączeni do rozmowy, można było znaleźć treść tej wiadomości. A teraz już nie można, ponieważ tym sposobem, mogliście odczytywać wiadomość, bez informowania Nadawcy o tym że ją odczytaliście. Aby przeczytać wiadomość, musisz zalogować się na forum i odczytać ją w skrzynce. Tym sposobem Nadawca zawsze będzie znał rzeczywisty status odczytania wiadomości.

Sem.

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

1 Listopada 2018

Duperele, duperele.

1. Na stronie głównej Klubów, zmieniłem font-color czcionki podany w nazwach Klubów z białej na czarną. Po prostu zapomniałem tego zrobić, jak zmieniałem tło z szarego półprzeźroczystego na białe, przez co rzecz jasna nie widać białej czcionki było, na białym tle.

2. Zegar odliczający jest teraz "stylem" dostosowany do tego jak wygląda cała reszta strony, bez tego dziwnego czarnego obramowania i szarego tła. Czcionkę też powiększyłem, przez co zegar odliczający, jest bardziej widoczny.

3. Zrobiłem trochę większe tytuły forów dyskusyjnych (działów) na głównej stronie, by je w jakiś sposób wyróżnić. Jednocześnie skróciłem nazwy niektórych działów. Nie dla hecy, skróciłem je, aby się mieściły w kontenerze gdy przegląda się forum mobilnie, i nie najeżdżały na drugą stronę, gdzie już są informacje o ilości postów. Ekrany mobilne są przecież znacznie węższe. Poza tym opis każdego działu i tak przecież znajduje się pod nim, a tam, można już napisać znacznie więcej, mniejszą czcionką.

Sem.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...