Skocz do zawartości
Sem.

Log czynności po upgrade

Rekomendowane odpowiedzi

4 Października 2018

Wszystkie stare Grupy Dyskusyjne, takie jak Kółko Fotograficzne, Klub Motocykloowy i wszystkie pozostałe, są w tej chwili migrowane do systemu "KLUBY" na takich samych prawach dostępu jakie miały wcześniej, czyli dla VIPów. Za około godzinę, proszę szukać wszystkich tych treści w Klubach. Znikną z Indeksu Głównego.

Sem.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

4 Października 2018

Migracja topików dyskusyjnych "Grup VIP" została zakończona. Wszystkie dane, zostały przeniesione do systemu "Kluby" który Użytkownicy VIP znajdą pod tym adresem:

https://www.cuckoldplace.pl/clubs/

Lub korzystając z menu Głównego "Kluby". Te Działy, które nie wymagały żadnego członkostwa, zostały przeniesione na takich samych prawach dostępu, jako publiczne dla wszystkich Użytkowników VIP. Nowo powstałe Kluby, mają, lub będą miały takie ograniczenia dostępu, jakie narzuci im Właściciel Klubu.

Sem.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

4 Października 2018

Proszę zgłaszać do Działu Pomoc, departament "Pytania dotyczące forum" wszelkie przypadki samoczynnego wylogowywania Was z konta. Póki co, mam takie zgłoszenia tylko od jednego Użytkownika a chcę głębiej przeanalizować logi, jeśli Wam się to przydarza. W zgłoszeniach proszę pisać:

- Jaka przeglądarka oraz na jakim urządzeniu wystąpiło wylogowanie.

- Czy była aktywność, czy forum po prostu zostało otwarte w zakładce, dłużej nie używane.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

5 Października 2018

To co się działo przez ostatnią godzinę, to nie była wina żadnych prac z mojej strony, tylko akurat padły serwery dHostingu. Nie ma to jak pad serwerów tuż po upgrade, kiedy to wszyscy chcą zaglądać, i kiedy ja, wieczorem rozsiadłem się by w spokoju poprzeglądać forum.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

5 Października 2018

Mamy jakiś zaawansowany problem z PHP po stronie serwera. Zgłaszam i walczę z tym, proszę o cierpliwość. To nie jest problem skryptu, tylko serwera.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

5 Października 2018

W ramach kłopotów po upgrade:

Odbyło się usuwanie zbędnych tabel z bazy danych zaimportowanych niepotrzebnie ze starej wersji powodujących spore zamieszanie, oraz  konwertowanie tych starych  tabel, które po konwersji winny pozostać, lecz widniały jeszcze jako UTF8_general_ci do wersji UTF8mb4_unicode_ci.

W tej chwili, nie powinno być już problemów z wylogowywaniem tych Użytkowników, którzy zgłaszali ten problem. Co do okresowego "wykrzaczania się", będę monitorował procesy i podejmował stosowne akcje.

Sem.

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

6 Października 2018

Z cyklu drobiazg, lecz istotny. Usunąłem z widoku indeksu głównego pomarańczową ikonę "NOWE" która świeciła się przy każdym dziale, w którym było coś nieprzeczytanego. Usunąłem ją, ponieważ po pierwsze: O tym że w dziale jest coś nieprzeczytanego i tak informuje ta druga ikona która jest obok, a która "zapełnia się na niebiesko" jeśli jest coś nie przeczytane i "pozostaje szara" gdy wszystko jest przeczytane. Po drugie: W wersji mobilnej w orientacji pionowej, gdy ikona "NOWE" występowała, to w przypadku Działów Forum które mają dłuższe nazwy, nie wystarczało już miejsca i Nazwa Działu, najeżdżała lekko na drugą tabelę w której prezentowana jest ogólna ilość postów w Dziale. Po trzecie: Po co dwie ikony powiadomienia o tym samym, jedna obok drugiej.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

8 Października 2018

Trwa instalacja - "Linked account post as". Czyli mod dla Użytkowników VIP znany z poprzedniej edycji, który umożliwia Użytkownikom szybkie przelogowanie się na konto Partnera i używanie konta, do którego posiada się dodatkowe poświadczenia, lub gdy Partner korzysta z tego samego komputera i szkoda czasu na wylogowywanie się i logowanie na drugie konto, podczas gdy na drugim koncie ma się chęć poprzebywać tylko minutę, coś sprawdzić, albo napisać jeden post "jako". W nowej edycji ten mod, będzie działał bardziej intuicyjnie i posiadał będzie więcej opcji przełączania.

Poinformuję o zakończeniu instalacji.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

8 Października 2018

"KONTA WSPÓŁDZIELONE"

Wdrożyłem opcję "Konta Współdzielone" w nowej wersji. Lubicie. Wiem kto lubi. Miałem logi. Opcja ta dostępna jest dla Użytkowników z aktywną subskrypcją VIP, oraz Administracji. Jest to cholernie wygodne dla Par które mają oddzielne konta i nie tylko, i działa też doskonale na mobilu co przetestowałem. Bardzo się przydaje by coś szybko sprawdzić, lub napisać post na koncie Partnera. 

Linkować konto, może Użytkownik VIP, lub Administracja

Linkowane konto nie musi być kontem VIP

A tutaj takie obrazki które Wam wszystko wyjaśnią ładnie. Proszę sobie pooglądać, VIP i Administracja, pozaglądać w ustawienia swoich profili, zalinkować te konta, do których macie dostęp. Korzystać. Informuję też, że nie trzeba się przelogowywać na konto Partnera, by napisać "Nim" post. Trzeba się jednak logować, by sprawdzić inne rzeczy. Skrzynkę, itd. Wszystko w obrazkach poniżej:

0001.png

0002.png

0003.png

0004.png0005.png

0006.png

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

8 Października 2018

Powinno być i pilnie będzie, czyli to czego nam tutaj brakuje, modyfikacje które piszę, lub adaptuję, lub poszukuję w dalszym ciągu:

1. Powiadomienie o tym, że post który lubisz był edytowany (To jest nam tutaj potrzebne przy zlotach)

2. Związki (To że Użytkownik jest z innym Użytkownikiem, lub z Osobą spoza ZKF w związku i jest o tym informacja w Profilu z zaznaczeniem jaki to typ związku)

3. "Pinpost". Opcja przypinania wybranego postu tak, aby zawsze był na górze w danym temacie, bez względu na to, na której stronie tematu jesteśmy.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...