Skocz do zawartości
husband

Kto, kogo i z kim

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Zagłębiając się w tematy forumowe, przeczytałem kilka ciekawostek, które sprowokowały mnie do przeanalizowania charakterów oraz typów osobowości w kontekście ZK. Chciałbym tą dyskusją zgłębić swój subiektywny pogląd i „ocenę”

Zanim zadam kilka pytań w celu rozwinięcia dyskusji w linku poniżej zamieszczam dla zainteresowanych jedną z lepszych ściągawek, która zawiera opisy charakterów, typów osobowości i danych cech.

http://ekominimalizm.pl/typy-osobowosci.html

Pytania dziele na dwie grupy

„ogólne” dla wszystkich

„specjalne” dla zainteresowanych tematyką.

Ogólne

1. Jaki jest Twój pożądany charakter oraz jakie są poszukiwane jego charakterystyczne cechy w kontekście ZK

2. Jakie charaktery odpychamy / eliminujemy i dlaczego?

Specjalne

3. (Osoba dominująca) Jaki typ osobowości najbardziej lubi „poskramiać” (i dlaczego)

4. (Osoba uległa) Jaki typ osobowości powinna mieć strona dominująca. (i dlaczego)

Ponieważ jest kilku „switchów” na forum, jeżeli macie ochotę na wziecie udziału w dyskusji to udzielcie podwójnej odpowiedzi na pytanie nr 3 i 4 z góry dziękuje :)

Zapraszam wszystkich do dyskusji :)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

1.3.4. - Zrównoważenie, opanowanie, słowność, dyskrecja, wiarygodność, zdecydowanie, energiczność, wykazywanie się inicjatywą, rozwaga, spontaniczność, poczucie humoru, rozsądek, pewność siebie, prawdomówność, inteligencja emocjonalna, otwartość, kultura osobista*. Takie cechy lubię w ludziach bez względu na to co mnie z nimi łączy. Lubię z takimi pracować, przyjaźnić się i też chętnie z takimi osobami wchodzę w różne układy erotyczne. Nie mam różnych "pożądanych" cech dla rożnych "ról" w ZK czy ogólnie łóżku. "Role" te wynikają bowiem dla mnie bardziej z preferencji seksualnych niż cech charakteru.

2 - cechy przeciwstawne do wymienionych wyżej.

Tak po prostu. Bez ubierania w schematy, szufladki czy klasyfikacje, gdyż to właśnie tego typu cechy stanowią dla mnie pewien fundament. To czy ktoś jest bardziej ekstrawertykiem czy introwertykiem lub czy bliżej mu do flegmatyka czy sangwinik jest dla mnie całkowicie drugorzędne znaczenie.

* pewnie czegoś tam nie wymieniłem a powyższej listy nie traktuję jako "checklisty" gdzie wszystkie warunki muszą być spełnione. Im ich jednak więcej tym lepiej

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

nie robię analizy psychologicznej :)

lubię osoby powszechnie postrzegane jako "trudne", ze skazami i ugruntowanymi poglądami

odpycha mnie pozowanie na kogoś kim się nie jest z natury, co dość szybko staje się widoczne

odpycha mnie głupota i małostkowość

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście najchętniej stosuję teorię Isabel Briggs Myers i Katherine Cook Briggs, o której mowa w wyżej wymienionym artykule. Istnieje pod to świetny test online "16personalities" (podałabym link, ale chyba mi nie wolno) dzięki któremu możemy określić swój typ, jak i lepiej poznać i zrozumieć ludzi wokół. 

Jeśli chodzi o moich kochanków, to raczej nie robię im testów :) Czasami z kimś łapię chemię od pierwszych zdań wymienionych na jakimś portalu czy kawie, a czasami nie. To jest dla mnie główny czynnik zwiastujący pozytywny rozwój wydarzeń bądź też nie. Skoro jednak sformułowano pytania postaram się odnieść. 

1. Jaki jest Twój pożądany charakter oraz jakie są poszukiwane jego charakterystyczne cechy w kontekście ZK

Poszukuję osób otwartych, autentycznych i bezproblemowych. Lubię adrenalinę i kreatywne podejście, więc nie może to być ktoś bez inicjatywy. Najchętniej mężczyźni pewni siebie, z doświadczeniem i sprawnie operujący językiem... polskim

Najlepiej dogaduję się z: dyskutantami, protagonistami, działaczami i poszukiwaczami przygód. 

2. Jakie charaktery odpychamy / eliminujemy i dlaczego?

Ponieważ lubię sex w różnych konfiguracjach (nie ograniczając się do żadnej nomenklatury i ideologii) nie lubię osób sztywno trzymających się jakichś ról. Odrzuca mnie nachalność, desperacja, podejrzliwość i cwaniactwo. 

Najtrudniej dogadać mi się ze: skrupulatnymi analitykami (typ logistyka) i animatorami (osobami hałaśliwymi z dużą potrzebą atencji). Pomijając typologię unikam także osób, które w moim odczuciu mają syndrom ofiary. 

3. (Osoba dominująca) Jaki typ osobowości najbardziej lubi „poskramiać” (i dlaczego)

Lubię uległych, po których nikt by się uległości nie spodziewał. Kiedy mam ochotę dominować to wybieram sobie w tym celu przystojnych i pyskatych mężczyzn. Nie lubię dominować nad mężczyzną, który jest na każde moje zawołanie i nadskakuje mi z każdej strony. Lubię wyzwania i lubię poskramiać. 

Tak więc najchętniej typ: dyskutanta, działacza, poszukiwacza przygód. 

4. (Osoba uległa) Jaki typ osobowości powinna mieć strona dominująca. (i dlaczego)

Ponieważ najczęściej mimo wszystko ulegam, dominujący mężczyzna powinien mieć dla mnie silny charakter niezależnie od typu osobowości. Mężczyzna, który potrafi kontrolować sytuację, wziąć na siebie odpowiedzialność, bez kompleksów i skłonności do mitomanii. 

Najchętniej: dowódca lub protagonista. 

Mała ściąga: 

post-27095-0-14077100-1537608843_thumb.png

Pozdrawiam

K. 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o moich kochanków, to raczej nie robię im testów :)

Hahahahahaha :lach:

Właśnie sobie to wyobraziłem... jedno z wymagań na początku drogi tworzenia relacji z osoba nowo poznaną (wiesz co sorry ale najpierw musisz rozwiązać test osobowościowy, później muszę go wnikliwie przeanalizować - porównać z moją preferowaną matrycą odpowiedzi...)

- nie, sorry fajna jesteś ale jeden „parametr” wyklucza całkowicie naszą wspólną drogę. Baj :lach:

Teraz na poważnie.

Każda odpowiedz, która tutaj padła mniej lub bardziej będzie wnosząca/znacząca do tego tematu nad ktorym się pochyliłam.

Od ponad miesiąca planowałem zabrać się za napisanie czegos, aczkolwiek do tego potrzebuje sporej ilości materiałów, których nigdzie nie ma. Garstka osób z forum będzie moim drogowskazem w pewnej orbicie okolotematycznej.

Wyglada na to, że w odpowiednim czasie zgłoszę się również do Ciebie w PW.

Pozdrawiam

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada na to, że w odpowiednim czasie zgłoszę się również do Ciebie w PW.

Polecam się na przyszłość i zapraszam ;) Ciekawe tematy zawsze mile widziane w mojej skrzynce odbiorczej. 

Pozdrawiam

K. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...