Skocz do zawartości
Wichura

Kultura gwałtu. Czym jest właściwie i czy mamy ją w Polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.11.2021 o 07:57, Wichura pisze:

poza RPA wyższe wartości w prezentowanych przez Ciebie statystykach zanotowały kraje wysokorozwinięte w których przeciętna świadomość w społeczeństwie oraz prawa kobiet są na dużo wyższym poziomie. Teraz pora na wyciągnięcie wniosków

Wniosek jest jeden - kiedyś były to kraje wysoko rozwinięte, teraz są multi-kulti.

• Lubię 2
  • Facepalm 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, creampie pisze:

Wniosek jest jeden - kiedyś były to kraje wysoko rozwinięte, teraz są multi-kulti.

Wow, nie dość, że negator kultury gwałtu to jeszcze ksenofob. Niezłe combo, ale jakoś szczególnie mnie nie dziwi. 

• Lubię 2
  • Facepalm 3
  • Haha 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie - po prostu nie jestem ślepy i widzę, co się dzieje na świecie.

• Facepalm 1
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.11.2021 o 02:55, Kind_of_Bear pisze:

Wow, nie dość, że negator kultury gwałtu to jeszcze ksenofob. Niezłe combo, ale jakoś szczególnie mnie nie dziwi. 

A dlaczego zaraz ksenofob ? To ty obrażasz człowieka w tym momencie . Przecież napisał prawdę . To są państwa multi- kulturowe i taki termin istnieje . Po co te nerwy?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Sisqo pisze:

A dlaczego zaraz ksenofob ? To ty obrażasz człowieka w tym momencie . Przecież napisał prawdę . To są państwa multi- kulturowe i taki termin istnieje . Po co te nerwy?

Ty chyba zdenerwowanego człowieka nie widziałeś, jeżeli uważasz, że moja wypowiedź nosi jakiekolwiek oznaki takiego zachowania. ?

Cytowany przeze mnie użytkownik w jasny sposób dał swoją wypowiedzią do zrozumienia, że w jego mniemaniu wyłączonym czynnikiem (wszak, żadnego innego nie wymienił) powiązanym ze wzrostem przestępczości na tle seksualnym w danych krajach jest to, że stały się one multikulturowe. Skupianie całości winy na konkretnej, obcej kulturowo grupie jest wybitną oznaką ksenofobii i nie da się temu zaprzeczyć. Sugeruje też, że gdyby tej obcej kulturowo grupy lub grup nie było, to problem by zniknął, co jest zwyczajną nieprawdą (chyba że ktoś, tak jak cytowany przeze mnie autor posta uważa, że np. w miarę jednorodnej kulturowo Polsce problem gwałtów praktycznie nie istnieje). 

No i parafrazując Ciebie: "Przecież napisałem prawdę. To jest ksenofob i taki termin istnieje." Co więcej, jest to termin w swoim wydźwięku całkowicie neutralny, choć opisujący negatywne zachowania.  Mógłbym, gdybym miał chęci, użyć zdecydowanie gorszych epitetów w stosunku do kogoś, kto w swoich wypowiedziach usprawiedliwia gwałcicieli poprzez pisanie, że niektóre kobiety prowokują do przemocy seksualnej swoich zachowaniem, bądź ubiorem. Właśnie tego typu stwierdzenia są obraźliwe, nie tylko dla kobiet, ale także dla rozumu i godności. 

• Lubię 2
  • Facepalm 2
  • Dziękuję 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.12.2021 o 18:50, Kind_of_Bear pisze:

Cytowany przeze mnie użytkownik w jasny sposób dał swoją wypowiedzią do zrozumienia, że w jego mniemaniu wyłączonym czynnikiem (wszak, żadnego innego nie wymienił) powiązanym ze wzrostem przestępczości na tle seksualnym w danych krajach jest to, że stały się one multikulturowe. Skupianie całości winy na konkretnej, obcej kulturowo grupie jest wybitną oznaką ksenofobii i nie da się temu zaprzeczyć.

Wzrost przestępczości na tle seksualnym w rzeczonych krajach jest spowodowany głównie tym, że stały się one multikulturowe. Jeżeli jakiś kraj przyjmuje do siebie duże grupy imigrantów z obszarów, gdzie panuje kultura gwałtu (np. Pakistan), trzeba być naiwnym myśląc, że wyzbędą się oni tej kultury wraz z przeniesieniem się do państwa obcego im kulturowo; zwłaszcza, że tylko niewielka ich część zamierza się ze społeczeństwem tego kraju integrować.

Inne czynniki (np. wzrost świadomości społecznej, postęp techniczny działający odstraszająco na część potencjalnych sprawców) powodują raczej spadek liczby tego rodzaju przestępstw, a nie ich wzrost. Także nie sugeruję, że problem by zniknął, tylko że sukcesywnie zmniejszałby się. Nie jest to żadna ksenofobia, tylko stwierdzenie faktu.

cytowany przeze mnie autor posta uważa, że np. w miarę jednorodnej kulturowo Polsce problem gwałtów praktycznie nie istnieje

Bzdura - nigdzie tak nie napisałem. Wręcz przeciwnie - pisałem o tym, że ponieważ istnieje, trzeba starać się go swoim zachowaniem ograniczać. I właśnie dlatego

pisanie, że niektóre kobiety prowokują do przemocy seksualnej swoich zachowaniem, bądź ubiorem

(a nie wypieranie tego) jest potrzebne, żeby wszyscy (a zwłaszcza kobiety) mieli tego świadomość. Tak - prowokują (co w najmniejszym stopniu nie umniejsza winy ani odpowiedzialności sprawcy).

Gdybym miał chęci, też mógłbym obdarzyć Cię kilkoma epitetami, ale nie będę się zniżał do Twojego poziomu.

• Lubię 2
  • Facepalm 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, creampie pisze:

Nie jest to żadna ksenofobia, tylko stwierdzenie faktu.

Jeżeli to jest fakt to proszę o jego podstawę/dowodu. W przeciwnym wypadku jest to wciąż Twoja subiektywna opinia

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Wichura pisze:

Jeżeli to jest fakt to proszę o jego podstawę/dowodu. W przeciwnym wypadku jest to wciąż Twoja subiektywna opinia

Daj spokój, jesteśmy na forum, nie w sądzie. Wydaje mi się, że tu każdy może mieć swoje racje i nazywać je faktami. Mnie osobiście również jak koledze @creampie, bliżej jest do ksenofoba nacjonalisty, niż do barwnego wielokolorowego multikulturalizmu. Bycie ksenofobem jak słusznie zauważył kolega @Kind_of_Bear jest po prostu określeniem i nie ma się na co obrażać. Jedni chcą być niebinarni inni są ksenofobiczni. Tak czy inaczej, przemawiają do mnie również te wyjaśnienia o grupach imigrantów z Pakistanu. Myślę że nie wysłałbyś tam Żony na randkę.

I mamy Polskojęzyczne forum dla Polaków, lub obcokrajowców którzy dobrze, lub bardzo dobrze potrafią mówić po Polsku, jednocześnie są zdolni by się z nami zasymilować, prawda? Jak mi tu ktoś zaczyna coś pierdolić w zgłoszeniu aktywacji konta w innym języku to go stąd wyrzucam nie kasując go nawet za konto. Tak tu jest od 15 lat i tak pozostanie, wszystkim na zdrowie. 

Są fakty z którymi fajnie jest się zgodzić bo miło jest się zgadzać z ludźmi których się zna, z którymi się pije alkohol i zajada schabowe, a trudniej stać w opozycji. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że nie jesteśmy w sądzie i też nikt tu nikogo nie oskarża ani nie każe mu czegokolwiek udowadniać. Jesteśmy na forum dyskusyjnym skupiającym osoby o różnych poglądach i opiniach przez co właśnie mamy o czym dyskutować i dopóki owa dyskusja jest prowadzona w cywilizowany sposób i 'ad meritum' wszystko jest ok. Być może niefortunnie się wyraziłem pisząc o "dowodzie" - chodziło mi jedynie o to aby subiektywnych opinii nie nazywać faktami a jeżeli rzeczywiście nimi są to dobrze by było je czymś merytorycznym podeprzeć. O nic więcej ;) 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Idąc w Turcji na wakacjach z żoną możesz doświadczyć komentarzy wszelkiej maści , gwizdów śmiechów itp. Mimo że jesteś obecny nikt zbytnio nie zawraca sobie Tobą głowy. Jasne że są u siebie i wiedzą że dając któremuś w pysk możesz narobić sobie wielu kłopotów . W końcu muzułmanie. Analogicznie to samo w Polsce i również nie jesteś w stanie nic zrobić bo ksenofob ,rasista i Bóg wie co jeszcze . Czasem rzygać się chce od tej poprawności politycznej ,a  inni to  wykorzystują.  

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...