Skocz do zawartości
Wichura

Kultura gwałtu. Czym jest właściwie i czy mamy ją w Polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

@LadyA&psina , to podziwiam , że żyjesz w tak idyllicznej polskiej bańce. Naprawdę nie widzisz co się dookoła dzieje? Nawet tu na forum np w tej dyskusji. 

Ostatnio kobieta z mojej rodziny powiedziała do mnie: "Ważne, że ja znam swoją wartość."

Krótkowzroczność jest szkodliwa i ostatnio coraz częstsza, a przez to tym bardziej niebezpieczna.

I nie chodzi mi o to, by wszystkie kobiety myślały jak ja. 

Czekam na głosy kolejnych kobiet. 

• Lubię 2
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

LadyA, po co to zmieszanie?

Poprostu czekam na kolejne kobiety, które też będą twierdzić, że w naszym kraju nie ma czegoś takiego jak "Kultura Gwałtu", bo ich to w sumieniu nie dotyczy.  Wszak sama przyznałaś, że ten jeden raz, na zlocie w Poznaniu "coś" się wydarzyło. 

Chociaż moim zdaniem nie raz, bo tu na forum widziałam w Twoją stronę "kilka" niewybrednych tekstów w wykonaniu mężczyzn i Twoje reakcje na nie. 

• Lubię 1
  • Smutny 1
  • Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Dragonfly pisze:

"kilka" niewybrednych tekstów w wykonaniu mężczyzn

Może przytocz dokładniej o co Ci chodzi bo ja takimi postami jestem "przerażony". Czyli wychodzi na to, że niewybredne teksty na takim forum zaliczają się do kultury gwałtu? Nie wiem czy nie dochodzimy do etapu, że kobiety będą musiały mieć w profilu jakiś znacznik typu: "jak mi się nie spodoba to co napisałeś, za ostro pojedziesz, to będę to uznawała za gwałt", albo z drugiej strony: "ze mną można świntuszyć", "lubię ostrzej" albo jakieś stopniowanie tego. Niedługo dojdzie do tego, że facet będzie się  bał coś od siebie napisać, bo jak się kobiecie nie spodoba to go oskarży o gwałt. Niestety z takim podejściem już się spotykałem, na szczęście nie w moją stronę i groźby były niezrealizowane. Kobieta straszyła, że jak facet coś zrobi to ona go fałszywie oskarży o gwałt. Dochodzimy do jakiś absurdów. Niedługo duża część kobiet będzie omijana przez facetów na kilometr.

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Janek12 dziękuję za głos. 

Nie, nie chodziło mi o "sprośne" komentarze itp., bo tu to norma. 

Sytuacje o których wspomniałam nie są już widoczne na forum. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Dragonfly pisze:

"kilka" niewybrednych tekstów w wykonaniu mężczyzn

To jeszcze coś dorzucę do poprzedniej wypowiedzi. Zauważyłem, że kobiety z takim podejściem w ogóle przestają być atrakcyjne dla części mężczyzn. Dochodzi nawet do tego, że część mężczyzn przestaje się interesować kobietami. Znam nawet takich, którzy tą energię przekuli na coś innego. Jeden znajomy mi się ostatnio przyznał, że kobiety już go nie interesują, skupia się głównie na robieniu kasy i to samo w sobie zastępuje mu sferę związaną z kobietami. Na forach widzę coraz więcej Trans/CD/TV, którzy szukają facetów. Coraz więcej facetów szuka innych facetów. Na innym portalu mam 37 polubień zdjęcia, w tym tylko przez dwie kobiety.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Janek12 pisze:

Coraz więcej facetów szuka innych facetów.

No i dobrze. Niech szukają. ;)

7 minut temu, Janek12 pisze:

Zauważyłem, że kobiety z takim podejściem w ogóle przestają być atrakcyjne dla mężczyzn.

Myślę że bardziej prawidzwe było by stwierdzenie "dla części mężczyzn".

• Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Druh. pisze:

No i dobrze. Niech szukają. ;)

Na coś liczysz ;) Żart :)

17 minut temu, Druh. pisze:

Myślę że bardziej prawidzwe było by stwierdzenie "dla części mężczyzn".

Dzięki za zwrócenie uwagi, poprawione.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.08.2023 o 13:18, Dragonfly pisze:

Kultura Gwałtu", bo ich to w sumieniu nie dotyczy.  Wszak sama przyznałaś, że ten jeden raz, na zlocie w Poznaniu "coś" się wydarzyło. 

„Kultura Gwałtu” to coś co mnie nie dotyczy, szukam czegoś innego, innych doznań tu na forum, nie tylko tu i razem z @misio

To co mnie zaskoczyło i wstrząsnęło to stwierdzenie, że na złocie w Poznaniu „coś” się wydarzyło, nie przeczę, że tak było. Chciałabym tylko aby ktoś to nie uczestniczył na złocie, nie wyciągnął zbyt daleko idących wniosków, odnośnie zlotów. Uczestniczyłam w niejednym, organizowanym przez różne osoby i zawsze właśnie do tych Organizatorów można zwrócić się jak ktoś uważa, że jest coś co nam nie pasuje, bądź uważamy jakieś zachowanie jest nietaktowne. 

• Lubię 6
  • Dziękuję 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.08.2023 o 13:49, Janek12 pisze:

Może przytocz dokładniej o co Ci chodzi bo ja takimi postami jestem "przerażony". Czyli wychodzi na to, że niewybredne teksty na takim forum zaliczają się do kultury gwałtu? Nie wiem czy nie dochodzimy do etapu, że kobiety będą musiały mieć w profilu jakiś znacznik typu: "jak mi się nie spodoba to co napisałeś, za ostro pojedziesz, to będę to uznawała za gwałt", albo z drugiej strony: "ze mną można świntuszyć", "lubię ostrzej" albo jakieś stopniowanie tego. Niedługo dojdzie do tego, że facet będzie się  bał coś od siebie napisać, bo jak się kobiecie nie spodoba to go oskarży o gwałt. Niestety z takim podejściem już się spotykałem, na szczęście nie w moją stronę i groźby były niezrealizowane. Kobieta straszyła, że jak facet coś zrobi to ona go fałszywie oskarży o gwałt. Dochodzimy do jakiś absurdów. Niedługo duża część kobiet będzie omijana przez facetów na kilometr.

Tak, niechciana forma komentarza się na to "łapie". Jeszcze raz powtarzam - tu nie chodzi o realny gwałt, a o każdą niechcianą formę kontaktu, także werbalnego.

I nie trzeba mieć żadnego "znacznika", jest wyraźnie powiedziane, że wulgarne komentarze mogą być w galeriach, w których kobieta/para  wyraźnie sobie takich życzy. I co? Czy któryś z gentlemanów, który np. "wyruchalby" w ogóle się tym przejmuje, zwraca uwagę na to, że nie ma prośby o wulgarne wpisy? A może sądzi, że to świetny komplement? Bo jeśli tak to niech matki zapyta, czy poczułaby się skomplementowana takim tekstem. Ktoś zaraz powie: "przecież to hotki i same dają nagie foty". Tak, ale czy nie można komplementowac jak mężczyzna, a trzeba jak troglodyta?

Mnie tylko zastanawia dlaczego kobiety tego oficjalnie nie zgłaszają (choć w prywatnych rozmowach są zniesmaczone). Może już przywykły, że tak co niektórzy się zachowują? Takie "nic się nie stało", bo społeczna tolerancja nadal funkcjonuje.

• Lubię 5
  • Dziękuję 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Zouza pisze:

Tak, niechciana forma komentarza się na to "łapie". Jeszcze raz powtarzam - tu nie chodzi o realny gwałt, a o każdą niechcianą formę kontaktu, także werbalnego.

Tylko dla każdego jest czymś innym niechciana forma kontaktu. Może nie na tym forum ale niektóre kobiety lubią być nazywane np. suczkami czy sukami a dla innych to jest straszna obraza. Na tym forum wielu facetów pisze o klapsach a części kobiet mogą się nie podobać, mogą uważać, że to jest uwłaczające. W związku z tym, że kobiety coraz częściej piszą, że im coś nie odpowiada, jak sama zauważyłaś, powinno się coś z tym zrobić. Pomogło by to wielu facetom w wyborze a kobietom dało komfort nie przyjmowania nie chcianych komentarzy, wiadomości. Zaoszczędziło by to każdemu czas i nerwy. Wiem o czym piszesz, o pewnym wyczuciu, takcie, wychowaniu, tylko takimi wpisami nikogo nie wychowasz. A jak nawet to zawsze znajdzie się ktoś nowy, kto się nie dostosuje lub uważa inaczej, ma inne doświadczenia, wyobrażenia. Dlatego czym więcej informacji tym lepiej.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...