Skocz do zawartości
Wichura

Kultura gwałtu. Czym jest właściwie i czy mamy ją w Polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

Wichuro, szkoda kopać się z koniem. ;)

Jak ktoś nie chce zrozumieć to nie zrozumie, kwitując wszelkie próby wyjaśnienia "to nieładnie", jednocześnie samemu sarkastycznie deprecjonując zdanie innych. Ot, takie podwójne standardy. ;) 

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.06.2023 o 19:33, Zouza pisze:

Nie, komentarze nie zabijają. Ale pokazują jak łatwo jest zaszczuć ofiarę.

Ofierze jest w tym momencie najzupełniej wszystko jedno. Na pewno wolałaby przeżyć i być tylko "zaszczuta", niż zamordowana.

Masz kobiety za tępe dzidy???

Zarówno wśród kobiet, jak i mężczyzn znajdują się zarówno osoby ponadprzeciętnie inteligentne, jak i tępe dzidy. Systematyczne pranie mózgu uskuteczniane przez media głównego nurtu powoduje jednak wzrost liczebności tych drugich.

A jak zabijają rodacy to lepiej, bo chociaż "swoi"?

Gorzej, ale nie gdybajmy, tylko mówmy o faktach. A te są takie, że Polka została zamordowana przez Salahuddina S. z Bangladeszu. Greckie media piszą o 45 minutach męki zamordowanej Polki... I to jest w całej tej przerażającej historii najistotniejsze, a nie jakieś komentarze. Jeżeli ktoś tego nie rozumie, to... nie mam słów.

ponownie proszę Cię o pozostawienie Twej ksenofobii i poglądów politycznych dla siebie.

Proszę Cię o to samo.

• Facepalm 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, creampie pisze:

Ofierze jest w tym momencie najzupełniej wszystko jedno. Na pewno wolałaby przeżyć i być tylko "zaszczuta", niż zamordowana.

Nie każda ofiara gwałtu jest zamordowana więc tym bardziej nie będzie im obojętne to jak ludzie będą oceniać sytuację której doświadczyła. Na przykład czy otrzyma wsparcie czy będzie to bagatelizowane lub wręcz zrzucana wina na nią

Gorzej, ale nie gdybajmy, tylko mówmy o faktach. A te są takie, że Polka została zamordowana przez Salahuddina S. z Bangladeszu. Greckie media piszą o 45 minutach męki zamordowanej Polki... I to jest w całej tej przerażającej historii najistotniejsze, a nie jakieś komentarze. Jeżeli ktoś tego nie rozumie, to... nie mam słów.

Dobra. To już zostawmy tą nieszczęsną Anastazję i przejdźmy do innego ostatnio głośnego tematu. Oskarżenia grupy kobiet w kierunku wokalisty Rammstein. Jeżeli nie wiesz co się dzieje w komentarzach pod tego typu doniesieniami to z pewnością możesz się domyślać lub to sprawdzić. Nie masz tam praktycznie żadnego współczucia dla ofiar czy refleksji w temacie, 99% komentarzy jest w stylu "oooo kolejne które zwęszyły kasę nosem", "taaaa teraz im się przypomniało", "no już to widzę... Najebały się to same poleciały a teraz nagle niby afera", "a o czym myślały idąc do hotelu z muzykami rockowymi? Że będą siedzieć przy herbatce" itd.

I to jest właśnie kultura gwałtu i tu widzisz ogromne przyzwolenie na nią. Nie w pytaniu o to czy kogoś można 45 minut gwałcić, torturować a na końcu zabić. Gdybyś jako twórca muzyki napisał tekst o brutalnym gwałcie to byłby on powszechnie nieakceptowalny ale gdy zamiast tego napiszesz/śpiewasz "chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić" to zabawie, śmiechom a nawet zachwytom nad tekstem nie ma końca.

Ten przekład (z Rammsteinem) dotyczy Niemca. Tak samo to wygląda jeżeli chodzi o Polaków i przy każdej podobnej aferze dotyczącej chociażby przypadków molestowania kogoś w pracy, czy bardziej medialnie ostatnimi czasy w instytucjach telewizji lub teatru. Zawsze masz dokładnie to samo. 

Proszę Cię o to samo.

Ostatnio gdzieś mi mignął artykuł o tym że Polak w Niemczech zatłukł młotkiem niemowlaka. I o czym to świadczy? O tym konkretnym gnoju, o Polakach czy o imigrantach z Polski? Nie musisz odpowiadać. Ksenofobia przy Twoich wypowiedziach pojawia się wielokrotnie i nie wierzę, że tylko Ty tego nie widzisz lub starasz się udawać. Po prostu skończ z tym i trzymaj się regulaminu

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.06.2023 o 13:48, ParaLegnica pisze:

Zabawne, ze na forum opisywane są przygody czy fantazje znacznie ostrzejsze od tych "gwałtów" ale gwałtem nikt tego nie nazywa. To jednak tak na marginesie. 

Pewnie dlatego że gwałt, zaczyna się w momencie kiedy jedna osoba komunikuje innej/innym że STOP i faktycznie chce żeby było STOP, a to jest wtedy ignorowane. I gwałtem w rozumieniu emocjonalnym jest również molestowanie (choć to znacznie "łagodniejsze" słowo). A więc głaskanie po kolanie, czy pocałunek gdy druga strona tego nie chce, RÓWNIEŻ JEST GWAŁTEM.

A 'kultura gwałtu', to takie przyzwalanie, bagatelizowanie, czy też tłumaczenie tych którzy to robią, i właśnie zrzucanie "winy" na tą bardziej bezbronną w danej sytuacji osobę.

A przygody które są opisywane u nas, raczej dzieją się, bo osoby które w tym uczestniczą tego chcą, więc definicja gwałtu nie zostaje tu spełniona.

• Lubię 5
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Wichura pisze:

Ten przekład (z Rammsteinem) dotyczy Niemca. Tak samo to wygląda jeżeli chodzi o Polaków

A Amerykanów, Brytyjczyków, Francuzów, Nigeryjczyków nie? Możnaby tu podać dowolny kraj. Tylko o czym to świadczy? 

1 godzinę temu, Wichura pisze:

Ostatnio gdzieś mi mignął artykuł o tym że Polak w Niemczech zatłukł młotkiem niemowlaka. I o czym to świadczy?

Nie widzę związku tego artykułu z "kulturą gwałtu". Skoro jednak off-topic sobie rozmawiamy, to wklejam statystyki zabójstw według krajów. Widać, jakie kontynenty przodują w tych niechlubnych statystykach. I o czym to świadczy? 

Natknąłem się też na artykuł o krajach z największą liczbą gwałtów. Władze niektórych przestrzegają kobiety przed samotnymi spacerami po zmroku, przyjmowaniem drinków od nieznajomych itp.

20230625_091214.jpg

20230625_091150.jpg

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, creampie pisze:

A Amerykanów, Brytyjczyków, Francuzów, Nigeryjczyków nie? Możnaby tu podać dowolny kraj. Tylko o czym to świadczy? 

O niczym. Cieszę się, że w końcu przyznałeś, że narodowość nie ma żadnego znaczenia.

49 minut temu, creampie pisze:

Natknąłem się też na artykuł o krajach z największą liczbą gwałtów.

W takich statystykach dotyczących gwałtów jest jeden poważny problem którym jest to co nazywamy gwałtem. W przypadku zabójstw sprawa jest dosyć oczywista ale gdy mówimy o gwałcie już taką nie jest. Przykładowo więc bez trudu znajdziesz podobne zestawienia gdzie wysokie miejsca będzie zajmować np Szwecja. Tyle, że przypadki które "kwalifikują się jako gwałt" w Szwecji nie będą klasyfikować się ani w Mozambiku ani w... Polsce

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.06.2023 o 09:49, Wichura pisze:

O niczym. Cieszę się, że w końcu przyznałeś, że narodowość nie ma żadnego znaczenia.

Nie do końca - istnieją wszak statystyki.

• Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A może to kwestia wychowania? Pewne kultury jak się naoglądają filmików to np. myślą że kobieta z piersiami prawie na wierzchu już chce. Ile razy ja sam "zgwałciłem oczami" kobiety które mijałem. To tylko moje "marzenie" i tyle. Poszedłem dalej. Po prostu gdzieś w wychowaniu musi być wykształcony nawyk że kobieta jest "nietykalna". :) Dlaczego arabowie zasłonili swoje kobiety?  Ale jak są w EU to dostają pierdolca. "Pogwałcić"  to mogę kobietę z którą jestem.  Oj na pewno mi w myślach Ku...wrzuca. :) Ale walić i powiesić za jaja facetów którzy gwałcą kobiety!!

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moderacja.

Od siebie, bo dopiero teraz miałam czas przeczytać zaległe wpisy w tym wątku. Jutro odniosę się merytorycznie do treści owych wpisów i w temacie.  Czyli: Kultura gwałtu. Czym jest właściwie i czy mamy ją w Polsce?

I proszę trzymać się tego tematu.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Dragonfly pisze:

Moderacja.

Od siebie, bo dopiero teraz miałam czas przeczytać zaległe wpisy w tym wątku. Jutro odniosę się merytorycznie do treści owych wpisów i w temacie.  Czyli: Kultura gwałtu. Czym jest właściwie i czy mamy ją w Polsce?

I proszę trzymać się tego tematu.

Walka z wiatrakami czy z końmi jak ktoś nie rozumie tematu i problemu. Narodowość i związałe z tym naleciałości determinują złożoność problemu.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...