Skocz do zawartości
Wichura

Kultura gwałtu. Czym jest właściwie i czy mamy ją w Polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Sailor&Lula pisze:

Jestem w szoku. :diablo3:

Kto daje sobie prawo do robienia takich zdjęć i umieszczania ich w sieci?

Retoryka licznych komentarzy: "sama jest sobie winna, że tak wygląda i prowokuje".

Kultura gwałtu w czystej postaci. Jakże łatwo pójść krok dalej.

Może zacznę robić zdjęcia męskich rozporków w komunikacji publicznej i założę o tym bloga? Też to będzie przyjemny temat do heheszków?

Lula.

FB_IMG_1597848831034.jpg

Moim zdaniem takie coś podchodzi już pod molestowanie więc jest karalne chociaż wysokość kar to raczej kpina.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Sailor&Lula pisze:

Jakże łatwo pójść krok dalej.

Bardzo łatwo. Wystarczy wejść do Nas, dodać zdjęcia "Żonki" która nic o tym nie wie, a kiedy to się w końcu wyda, to poprosić o (pilne!) usunięcie wszystkiego wraz z kontem. Zdarza się, wiedzą wszyscy.

12 godzin temu, Sailor&Lula pisze:

Kto daje sobie prawo do robienia takich zdjęć i umieszczania ich w sieci?

Facebook, roi się od różnych debilnych "Spotted" w których pajace robią zdjęcia przypadkowym ludziom (najczęściej tak zwani chłopcy- dziewczynom), na przykład siedzącym w autobusie, idącym ulicą, jedzącym coś w centrum handlowym, no gdziekolwiek one są, i proszą poprzez tenże Spotted, aby te "odezwały się do nich". Hej widziałem Cię dziś około 11:45 u dupy maryny, miałaś na sobie czarną mini. Odezwij się do mnie przez spotted, chciałbym się na kawę umówić. To jest dopiero kurwa, plaga. Albo ja jestem już stary i nie kumam podrywu. Zajebisty podryw, gdy koleś siedzi 10 metrów obok dziewczyny i zamiast się do niej odezwać, to robi jej zdjęcia i je publikuje na Spotted. Niby cenzurują te zdjęcia, ale nie możesz się nawet incognito pojawić gdzie chcesz, bo jakiś pojeb zrobi zdjęcie a każdy znajomy i tak Cię rozpozna po ubraniach, torebce, włosach. Albo szeryfy, fotografują źle zaparkowane auta. Syf, syf i jeszcze raz syf. I nikt tego nie usuwa, nie moderuje. Jest ruch, jest zajebiście. Potem się dziwić że w mainstreamie naszego forum tych ludzi którzy jeżdżą na zloty to jest około setki, ale Użytkowników którzy po prostu są i którym wystarcza patrzenie przez szybę, no to są już tysiące. Taki znak czasów.

• Lubię 5
  • Dziękuję 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka moich przemyśleń w temacie.

1. Nie mieszajmy dwóch systemów walutowych. Czym innym jest niewybredny żart czy zdjęcie dupy w spodniach, a czym innym ciężkie przestępstwo.

2. Zachowanie większości funkcjonariuszy świadczy o tym, jak źle szkolone (niestosowanie się do instrukcji postępowania z ofiarami) debile tam pracują, a nie o "kulturze gwałtu".
3. Cieszmy się, że nie mieszkamy (a przynajmniej większość forumowiczów nie mieszka) w multi-kulti Szwecji, gdzie gwałtów jest 15 razy więcej, niż w Polsce. Albo w RPA, gdzie statystycznie każda kobieta jest zgwałcona w życiu co najmniej raz.

4. O kulturze gwałtu można mówić w społecznościach muzułmańskich, ale na pewno nie u nas. Polecam mapę świata na stronie Zgwałcenie w Wikipedii.

5. Tak - skąpy strój czy wypity w nadmiernej ilości alkohol prowokuje do gwałtu. Tak samo, jak chodzenie po ciemnym parku prowokuje zbirów nie tylko do gwałtu, ale również kradzieży, pobicia, czy nawet morderstwa. Nie tylko na kobiecie, ale na każdym - uczyli mnie tego rodzice i milicjanci na pogadankach w podstawówce. Okazja czyni złodzieja, ale nie tylko - gwałciciela też.

• Lubię 1
  • Facepalm 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Creampie, cały Twój post świadczy o tym, że kultura gwałtu ma się w Polsce świetnie, niestety. I zapewne nawet nie zrozumiesz o co mi chodzi, też niestety. 

Nie trzeba być szkolonym, by intuicyjnie wiedzieć jak postępować z ofiarą gwałtu. Wystarczy empatia, takt i życzliwość. 

Mówisz o gwałtach na świecie, a ja pytam - WTF??? Mamy się cieszyć, że gdzieś indziej jest gwałtów więcej? Zgwałconej kobiecie powiesz, że miała szczęście, że żyje w Polsce, bo została zgwałcona tylko raz? 

7 godzin temu, creampie pisze:

O kulturze gwałtu można mówić w społecznościach muzułmańskich, ale na pewno nie u nas.

Taaaa, a tzw. obowiązek małżeński to myślisz, że czym jest? Teraz jest znacznie większa świadomość społeczna (choć też nie wszędzie i u wszystkich). I tak wiele kobiet choć nie ma ochoty na seks to się godzi, bo... tu powodów możesz wpisać wiele. A część nawet jak się nie godzi to jest przymuszona siłą. Myślisz, że ile z takich żon zgłosi, że mąż zmusza je do seksu? A de facto jest to gwałt!

Tak - skąpy strój czy wypity w nadmiernej ilości alkohol prowokuje do gwałtu.

Gratuluję, dołączył Pan do zacnego grona wyśmiewanych wcześniej policjantów. 

Na plażach to kobiety w ogóle powinny hidżaby, czarczafy i inne takie nosić. A nieeeeee... przecież w krajach muzułmańskich gwałcą częściej. 

Jakoś nie przypominam sobie, by kobiety gwałciły mężczyzn, bo ci byli w krótkich spodenkach, czy koszulkach na ramiączkach. Ba! Nikt nie powie, że mężczyzna prowokuje. A ci, którzy uważają, że kobieta prowokuje ubiorem do gwałtu dają przyzwolenie i usprawiedliwienie dla tych, którzy nie potrafią się kontrolować. 

Myślisz, że nam kobietom nie zdarza się pomyśleć, że jakiś mężczyzna jest pociągający seksualnie? Ale ile kobiet widziałeś, które gwiżdżą na mężczyznę, które głośno (tak, by mężczyzna to usłyszał) mówią, że to fajny kutas? Ile kobiet pozwoli sobie na to, by podejść do obcego mężczyzny i klepnąć go w tyłek, obleśnie przy tym rechocząc? 

Okazja czyni złodzieja, ale nie tylko - gwałciciela też.

Tą okazją jest to, że większość kobiet jest fizycznie słabsza od mężczyzny. Panie w spodniach i golfach też są gwałcone. I te powyżej siedemdziesiątki również. 

Usiądź więc i spokojnie sobie wszystko przemyśl, bo to wstyd, by mężczyzna, w kraju ponoć cywilizowanym, głosił takie żenujące teorie. 

• Lubię 7
  • Dziękuję 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.11.2021 o 09:30, Zouza pisze:

Creampie, cały Twój post świadczy o tym, że kultura gwałtu ma się w Polsce świetnie, niestety. I zapewne nawet nie zrozumiesz o co mi chodzi, też niestety.

Mam wręcz przeciwne zdanie - i wygląda na to, że to Ty nie zrozumiałaś, co chciałem przekazać.

Nie trzeba być szkolonym, by intuicyjnie wiedzieć jak postępować z ofiarą gwałtu. Wystarczy empatia, takt i życzliwość.

Oczywiście, że normalny człowiek nie musi być szkolony, ale w policji mało jest normalnych ludzi.

Mówisz o gwałtach na świecie, a ja pytam - WTF??? Mamy się cieszyć, że gdzieś indziej jest gwałtów więcej?

Pierwszy post sugeruje, jakoby Polska była znana z tego, że obowiązuje tu kultura gwałtu - w przeciwieństwie do całego świata, gdzie gwałty prawie nie występują.

Taaaa, a tzw. obowiązek małżeński to myślisz, że czym jest? Teraz jest znacznie większa świadomość społeczna (choć też nie wszędzie i u wszystkich). I tak wiele kobiet choć nie ma ochoty na seks to się godzi, bo... tu powodów możesz wpisać wiele. A część nawet jak się nie godzi to jest przymuszona siłą. Myślisz, że ile z takich żon zgłosi, że mąż zmusza je do seksu? A de facto jest to gwałt!

Nie wiem, jak u Twoich znajomych, ale w moich kręgach nie ma czegoś takiego, jak obowiązek małżeński.

A ci, którzy uważają, że kobieta prowokuje ubiorem do gwałtu dają przyzwolenie i usprawiedliwienie dla tych, którzy nie potrafią się kontrolować.

Ci, którzy tak uważają, nie dają na nic przyzwolenia, tylko trzeźwo myślą i próbują ostrzec te, które tego nie rozumieją.

Tą okazją jest to, że większość kobiet jest fizycznie słabsza od mężczyzny. Panie w spodniach i golfach też są gwałcone. I te powyżej siedemdziesiątki również.

Są generalnie słabsze, dlatego powinny bardziej na siebie uważać, bo szansa, że staną się ofiarą przemocy (niekoniecznie seksualnej!) jest większa niż w przypadku dwumetrowych pakerów. Uważać, czyli np. nie chodzić po ciemnym parku, o czym pisałem w poprzednim wpisie. A jak już muszą chodzić, to nie nachlane i skąpo ubrane. I zamykać drzwi od klatki schodowej za sobą, te od mieszkania również. Dziwię się, jak można nie mieć instynktu samozachowawczego i tego nie rozumieć. Też chciałbym żyć w idealnym świecie bez przestępstw, w którym kobiety mogą bez obaw chodzić gdzie chcą i nosić to, co im się żywnie podoba, ale niestety to tylko utopia. Wszędzie - nie tylko w Polsce, w której i tak jest relatywnie nie najgorzej.

Ale ile kobiet widziałeś, które gwiżdżą na mężczyznę, które głośno (tak, by mężczyzna to usłyszał) mówią, że to fajny kutas? Ile kobiet pozwoli sobie na to, by podejść do obcego mężczyzny i klepnąć go w tyłek, obleśnie przy tym rechocząc?

Widziałem tylko mężczyzn, ale najczęściej byli to robotnicy budowlani albo drogowi na filmach z PRL-u. Według mnie takie zachowanie to już na szczęście przeszłość.

Usiądź więc i spokojnie sobie wszystko przemyśl, bo to wstyd, by mężczyzna, w kraju ponoć cywilizowanym, głosił takie żenujące teorie.

Usiadłem i spokojnie sobie wszystko przemyślałem. To wstyd głosić takie teorie jak autor wątku w trzeciej dekadzie XXI wieku. Bez względu na płeć Zouzo.

• Lubię 1
  • Zmieszany 1
  • Facepalm 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@creampie - ponieważ dwukrotnie mnie wywołałeś w swojej wypowiedzi zacytuję jedynie Zuzę z którą się tu w pełni zgadzam:

W dniu 12.11.2021 o 10:30, Zouza pisze:

Creampie, cały Twój post świadczy o tym, że kultura gwałtu ma się w Polsce świetnie, niestety.

Otwartym jedynie pozostaje pytanie czy nie rozumiesz czym jest kultura gwałtu czy świadomie (lub nie) to wypierasz. Twoje wypowiedzi są bowiem dosyć ścisłym zestawieniem punkt po punkcie przesłanek świadczących o tym, że w danym miejscu jest z tym bardzo duży problem

• Lubię 4
  • Facepalm 1
  • Dziękuję 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, creampie pisze:

Oczywiście, że normalny człowiek nie musi być szkolony, ale w policji mało jest normalnych ludzi.

Jedziesz schematami. Tam, jak i wszędzie indziej, są ludzie i osobniki nieludzkie. 

Inna sprawa, że obecnie policja bardzo traci notowania, z wiadomych powodów. 

Pierwszy post sugeruje, jakoby Polska była znana z tego, że obowiązuje tu kultura gwałtu - w przeciwieństwie do całego świata, gdzie gwałty prawie nie występują.

Nie sugeruje, że tylko w Polsce. Nie dopowiadaj sobie tego, co jest dla Ciebie wygodne.

Nie wiem, jak u Twoich znajomych, ale w moich kręgach nie ma czegoś takiego, jak obowiązek małżeński.

Może nie ma, a może o tym nie wiesz, bo mężczyźni się raczej tym nie chwalą, a i kobiety też niespecjalnie chcą o tym trąbić w środowisku, w którym się obracają. 

A nie Ty w innym temacie coś wspominałeś o przymusie ekonomicznym, czyt. kobieta mnie nie zostawi, gdy będzie miała wizję problemów ekonomicznych po rozstaniu? To niewiele się różni. 

Ci, którzy tak uważają, nie dają na nic przyzwolenia, tylko trzeźwo myślą i próbują ostrzec te, które tego nie rozumieją.

Pisząc, że to, czy śmo prowokuje do gwałtu dajesz przyzwolenie, a w każdym razie usprawiedliwiasz gwałciciela. 

Tu winny jest gwałciciel, który nie umie zapanować nad popędami, a nie krótsza spódniczka kobiety, która to kobieta ma prawo ubierać się w to, co jej się podoba. 

Widziałem tylko mężczyzn, ale najczęściej byli to robotnicy budowlani albo drogowi na filmach z PRL-u. Według mnie takie zachowanie to już na szczęście przeszłość.

Nie, to nie jest przeszłość. 

Nie jestem już młoda, nie mam figury modelki, nie przechodzę przez place budowy, a mimo to nadal się zdarzają chamskie komentarze panów. 

To wstyd głosić takie teorie jak autor wątku w trzeciej dekadzie XXI wieku.

Oczywiście! Lepiej nie widzieć, nie słyszeć, nie rozumieć. 

Ofiary są same sobie winne, bo prowokują biednych, łagodnych misiów krótką spódniczką, no i w misiach budzi się dzika bestia, którą nie rządzi mózg, a przyrodzenie. 

Żenada... 

Dopóki mężczyźni będą głosili (i święcie w to wierzyli) takie teorie jak Ty, dopóty nic w tej sprawie się nie zmieni.  

• Lubię 3
  • Dziękuję 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie podłe argumentowanie w szkołach o nieodpowiednich strojach na wf (jeżeli zabrania się spodenek to powinno dotyczyć zarówno chłopców jak i dziewcząt), doskonale świadczy o tym, że pojęcie współwiny ofiary za przestępstwa seksualne ma się w Polsce bardzo dobrze. 

• Lubię 4
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Zouza pisze:

Jedziesz schematami. Tam, jak i wszędzie indziej, są ludzie i osobniki nieludzkie. 

Inna sprawa, że obecnie policja bardzo traci notowania, z wiadomych powodów.

Miałem z nimi często do czynienia i mogę określić procentowy rozkład ludzi i osobników nieludzkich w tej profesji. Akurat uważam przeciwnie - od kilku lat jest nieco lepiej, ale i tak bardzo źle.

Nie sugeruje, że tylko w Polsce. Nie dopowiadaj sobie tego, co jest dla Ciebie wygodne.

Może Tobie nie sugeruje, ale ja tak to zrozumiałem, a autor nie wyprowadził mnie z błędu. Wolałbym zrozumieć tak jak Ty, więc wcale to dla mnie wygodne.

Może nie ma, a może o tym nie wiesz, bo mężczyźni się raczej tym nie chwalą, a i kobiety też niespecjalnie chcą o tym trąbić w środowisku, w którym się obracają. 

A nie Ty w innym temacie coś wspominałeś o przymusie ekonomicznym, czyt. kobieta mnie nie zostawi, gdy będzie miała wizję problemów ekonomicznych po rozstaniu? To niewiele się różni.

Obracam się w kręgu ludzi szarmanckich wobec kobiet, więc nie będę nikogo podejrzewać bez powodu.

Ładnych kilka lat nie pisałem na ogólne tematy, więc nie sądzę, że to ja.

Pisząc, że to, czy śmo prowokuje do gwałtu dajesz przyzwolenie, a w każdym razie usprawiedliwiasz gwałciciela. 

Tu winny jest gwałciciel, który nie umie zapanować nad popędami, a nie krótsza spódniczka kobiety, która to kobieta ma prawo ubierać się w to, co jej się podoba.

Na nic nie daję przyzwolenia, ani nie usprawiedliwiam. Wręcz przeciwnie - na samym początku napisałem, że to ciężkie przestępstwo.
Oczywiście, że winny jest gwałciciel. O prawie do ubierania się też pisałem. Czym innym prawo - czym innym życiowa mądrość i przezorność, bo nie żyjemy w idealnym świecie (co nie oznacza, że można w odniesieniu do każdej jego części mówić o panującej w niej kulturze gwałtu).

Rozumiem, że z powiedzeniem "okazja czyni złodzieja" - też się nie zgadzasz?

Nie, to nie jest przeszłość. 

Nie jestem już młoda, nie mam figury modelki, nie przechodzę przez place budowy, a mimo to nadal się zdarzają chamskie komentarze panów.

Chamy zdarzają się wśród przedstawicieli każdego zawodu, niestety. Wydaje mi się jednak, że tego typu zaczepek jest coraz mniej, chociażby ze względu na znacznie ostrzejsze w tej kwestii prawo.

Ofiary są same sobie winne, bo prowokują biednych, łagodnych misiów krótką spódniczką, no i w misiach budzi się dzika bestia, którą nie rządzi mózg, a przyrodzenie. 

Żenada... 

Dopóki mężczyźni będą głosili (i święcie w to wierzyli) takie teorie jak Ty, dopóty nic w tej sprawie się nie zmieni.  

Nie łagodnych misiów, ale bandytów, którym nie należy sytuacji ułatwiać.

Czytając niektóre Twoje zdania mam wrażenie, że albo rozmawiam z małym dzieckiem (co wykluczam), albo świadomie nie ustosunkowujesz się do najważniejszych zdań w mojej wypowiedzi tylko dlatego, że nie zgadzają się z tezą, którą sobie założyłaś.

• Lubię 1
  • Zmieszany 3
  • Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...