Skocz do zawartości
rita

Libido - jak podkręcić, jak zmniejszyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja raczej musiałabym zmniejszać, tylko po co...?

To tak jakby założyć okulary gorszego widzenia. Wolę jak mnie libido rozprasza, niż czuć się jak libidowa sflaczała dętka.

A ja czasem bym chętnie zmniejszyła.

Chodzenie po ścianach nie jest bezpieczne. ;)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja czasem bym chętnie zmniejszyła.

Chodzenie po ścianach nie jest bezpieczne. ;)

Gdy tak mam, to wolałabym rozładować napięcie niż jako tako zmniejszyć samo libido.

Miałam z libidem problem walcząc z zawirowaniami hormonalnymi, dlatego zarówno swe libido, jak i cykl miesięczny traktuję obecnie niczym świętość.

Problemem bywa dla mnie zestawienie libida z natłokiem myśli w głowie. Niedobrze jest za dużo myśleć wówczas, gdy libido mogłoby hasać zupełnie swodobnie.

Lula.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy tak mam, to wolałabym rozładować napięcie niż jako tako zmniejszyć samo libido.

Lula, a jak mnie nachodzi w pracy? I męczę się cały dzień...

Jak nachodzi na gruncie prywatnym to mogę rozładować. ;)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Lula, a jak mnie nachodzi w pracy? I męczę się cały dzień...

Jak nachodzi na gruncie prywatnym to mogę rozładować. ;)

Ja wówczas często chodzę do toalety :P

Pomaga chociaż trochę.

Ewentualnie wymyślać sobie tyle absorbujących zajęć, żeby jednak nieco zapomnieć.

Zdarza mi się buzującą energię seksualną przerobić na większą żywiołowiość podczas kontaktów handlowych. Taka transformacja ;).

Lula.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wówczas często chodzę do toalety :P

Pomaga chociaż trochę.

Ewentualnie wymyślać sobie tyle absorbujących zajęć, żeby jednak nieco zapomnieć.

Zdarza mi się buzującą energię seksualną przerobić na większą żywiołowiość podczas kontaktów handlowych. Taka transformacja ;).

Lula.

Nie mogę sobie na to pozwolić, niestety...

Właśnie ze względu na tempo pracy.

Tylko ja wtedy wkurzona chodzę. ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę sobie na to pozwolić, niestety...

Właśnie ze względu na tempo pracy.

Tylko ja wtedy wkurzona chodzę. ;)

Tempo rozładowań przy takim nakręceniu też jest szybkie :lach:

Lula.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Problem polega na tym, że mi się może ktoś do łazienki obok wpakować, czego pewnie bym nie zauważyła przy odlocie. ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wracam do wątku.

Jakiś czas temu nie mogłam zrealizować odpisu na receptę na plastry antykoncepcyjne i od dwóch miesięcy jestem bez nich. Dzisiaj mam iść do ginekolog po receptę.

I powiem szczerze, że różnica "z" i "bez" jest miażdżąca. Na plastrach moje libido krąży w granicach zera ze spotnatnicznymi zrywami. Zaczęłam je nosić jakiś czas po porodzie i ponieważ wcześniej też je miałam bez takich skutków ubocznych to zwalałam wszystko na zmęczenie, niewyspanie, obciążenie obowiązkami, ale wyszło na to, że to nie to. A przynajmniej już nie to, bo i nocki przespane i praca nie przytłacza.

Dziś chce poprosić o tabletki o innym składzie jak plastry. Może to pomoże.

Ale jeśli nie pomoże to mam pytanie do pań: czy któraś z Was brała coś na poprawę libido równolegle z lekami anty? Bo niby coś jest, ale to są suplementy, a z suplementami to wiadomo jak jest... 

A może jest też coś innego na rynku?

Jeśli nie ma, to czy któraś odczuwała na lekach anty znaczny spadek libida i znalazła na to sposób inny, niż odstawienie leków?

Czy ktoś mial zastrzyki kwartalne albo wszczepiany implant i porównanie z tabletkami, na ile to wzmaga/obniża libido?

Myślałam też nad spiralą ale zdecydowanie odrzucam po poznaniu jej działania.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
Teraz, rita pisze:

Ale jeśli nie pomoże to mam pytanie do pań: czy któraś z Was brała coś na poprawę libido równolegle z lekami anty?

z moich doświadczeń z antykoncepcją hormonalną (łojejej nie pamiętam kiedy zaczęłam) w tym i tabletki i plastry

najprościej by podkręcić gasnące libido jest właśnie raz na dwa - trzy lata zrobić około kwartalną przerwę w tego rodzaju antykoncepcji , dać organizmowi odpocząć  od tego "oszukanego" stanu

takie jest działanie hormonów - one wprowadzają organizm w taki stan, że libido gaśnie... jakikolwiek będziesz miała składnik w nich to i tak doprowadzi do wygaśnięcia - tak samo spirala oszukuje macicę co do jej stanu, tylko wówczas hormon ma mniejsze pole rażenia niż ten przyjmowany w plastrach czy tabletkach

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, rita pisze:

Ale jeśli nie pomoże to mam pytanie do pań: czy któraś z Was brała coś na poprawę libido równolegle z lekami anty? Bo niby coś jest, ale to są suplementy, a z suplementami to wiadomo jak jest... 

A może jest też coś innego na rynku?

Jeśli nie ma, to czy któraś odczuwała na lekach anty znaczny spadek libida i znalazła na to sposób inny, niż odstawienie leków?

Kiedyś przy tabsach brałam Asequrellę i nie zauważyłam u siebie żadnej poprawy.  Obecnie  co jakiś czas piję przez miesiąc napar z korzenia żeń-szenia i codziennie zieloną herbatę. Mnie pomaga.

Niestety nie wiem czy u mnie okresowe spadki libido, to wina antykoncepcji hormonalnej (krążek dopochwowy) czy przemęczenia wynikającego z przepracowania i stresu. U mnie może dochodzić obecnie i wiek.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...