Skocz do zawartości
Monty_Python

Kryzys "wieku średniego"......u kobiety.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!W większości mówi się że to mężczyźni mają tzw. "kryzys wieku średniego" ale jak sprawa ma się u kobiet?Czy w ogóle Panie przechodzą taki okres w swoim życiu?

Moja żona na ogół stateczna i zrównoważona 38-ośmio latka której od kilku dni zaczęło "odpierdalać"!Zakomunikowała mi że idzie na operację/zabieg pomniejszenia warg sromowych,zmienia kolor z blond na ciemny,będzie chodzić bez majtek a wczoraj jak byliśmy w galerii handlowej to śliniła się na widok każdego napakowanego byczka :)

Ja osobiście winę zwalam na upały - po prostu się przegrzała i dlatego taki stan :)

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

ooo :) super temat

tylko ciekawe czy znajdą się odważni mężczyźni, którzy podzielą się obserwacjami zachowań swoich partnerek :)

z ciekawością poczytam, nie obiecuję, że nie będę kąsać :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

większości mówi się że to mężczyźni mają tzw. "kryzys wieku średniego" ale jak sprawa ma się u kobiet?Czy w ogóle Panie przechodzą taki okres w swoim życiu?

Tak. Nazywa się "Menopauza" ;)

A tak na poważnie to temat faktycznie ciekawy i chętnie poczytam. Sam z racji na brak stałej partnerki w wieku który możnaby było zakwalifikować do opisywanego zjawiska mam niewiele do powiedzenia. Potrzeba zmian jest u każdego - u jednego większa, u drugiego mniejsza. Jeden zmieniałby coś co chwilę a inny do większych zmian "dorasta" latami. Ale czy to od razu kryzys... Pytanie pozostawiam otwarte
  • Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Nazywa się "Menopauza" ;)

A tak na poważnie to temat faktycznie ciekawy i chętnie poczytam. Sam z racji na brak stałej partnerki w wieku który możnaby było zakwalifikować do opisywanego zjawiska mam niewiele do powiedzenia. Potrzeba zmian jest u każdego - u jednego większa, u drugiego mniejsza. Jeden zmieniałby coś co chwilę a inny do większych zmian "dorasta" latami. Ale czy to od razu kryzys... Pytanie pozostawiam otwarte

O nie Wichuro, menopauza to już jest zupełnie inny moment w życiu kobiety. Natomiast potrzeba zmian zdarza się kobietom często... "la donna e mobile" - w końcu:)

Faktem jest, że i kobiety przeżywają ten "kryzys" - w końcu mówi się o "szalejących czterdziestkach". To w tym wieku kobiety chętniej sięgają po młodszych partnerów, chcą zaszaleć, idą na siłownię (lub zaczynają biegać), zmieniają image, chcą nadrobić czas jaki minął kiedy były matkami i zachowywały się grzecznie (bo dzieci są już odchowane i samodzielne).

No i w tym czasie są najbardziej aktywne seksualnie i są najbardziej gorącymi kochankami... jak mi mówi doświadczenie.

Mówię o ogóle - bo są wyjątki i sądzę, że do tych wyjątków należą nasze forumowiczki, którym do przysłowiowej "40" jeszcze daleko.

PS

Mam wrażenie, że kobieta, która tego kryzysu nie przeżywa bardzo szybko "babcieje".....

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Poruszyliście bardzo ciekawa tematykę.

Wichura odwołał się do menopauzy, Grzesznik do "szalejących czterdziestek".

Jednakże czyż nie jest to zwykłą chęć do jakiś zmian? A może to po prostu zauważenie iż życie przecieka im przez palce i chcę z niego skorzystać. Nie od dziś wiadomo iż kobiecie potrzeba adoracji, która buduje jej poczucie wartości. Oczywiście jest to zapewne wyświechtane sformułowanie i iko zaraz zacznie kąsać w tej kwestii :) Jednakże, czyż zabieganie o kobietę czy też wskazanie jej tego iż jest partnerowi czy kochankowi z nią dobrze nie powoduje jej większej pewności siebie oraz zadowolenia? I nie chce tutaj dzielić nikogo na mężczyzn i kobiety co zapewne zaraz ktoś uczyni.

Reasumując w mojej ocenie, to zwykła chęć zmiany, poczucia nadal bycia atrakcyjną i pożądaną. I nie dotyczy to tylko kobiet w wieku 40+. Każda kobieta tego pożąda, i jeżeli tego nie ma w sposób dla niej satysfakcjonujący to szuka tego. I nie myliłbym tego z brakiem miłości do partnera, tylko z poczuciem samozadowolenia z siebie.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

a tak generlanie to iko,  mogłabyś obiecać że będzie ta przyjemność bez ząbków, to może można by liczyć na więcej wypowiedzi :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

a tak generlanie to iko, mogłabyś obiecać że będzie ta przyjemność bez ząbków, to może można by liczyć na więcej wypowiedzi :)

nie mogę obiecać bo bym skłamała :) jednak bardzo się postaram by nie kąsać i dlatego polubiłam Twoje wypowiedzi

bardzo bardzo się postaram tym razem tylko czytać ;)

edit: inaczej, poczekam aż się wątek rozwinie a potem kłapnę na raz :) to mi łatwiej wyjdzie :P

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!W większości mówi się że to mężczyźni mają tzw. "kryzys wieku średniego" ale jak sprawa ma się u kobiet?Czy w ogóle Panie przechodzą taki okres w swoim życiu? Moja żona na ogół stateczna i zrównoważona 38-ośmio latka której od kilku dni zaczęło "odpierdalać"!Zakomunikowała mi że idzie na operację/zabieg pomniejszenia warg sromowych,zmienia kolor z blond na ciemny,będzie chodzić bez majtek a wczoraj jak byliśmy w galerii handlowej to śliniła się na widok każdego napakowanego byczka :) Ja osobiście winę zwalam na upały - po prostu się przegrzała i dlatego taki stan :)

Jaki tam kryzys? W swojej wypowiedzi trafnie to nazwałeś. Ot zwykłe "odpierdalanie".

Menopauzę pomijam bo to ważki temat związany ściśle ze zmianami hormonalnymi. Ale to o czym piszesz zapewne wynika z tego, że się Panie za dużo naczytają, naoglądają i zapominają o tym co mają i co ważne.

Podobno jest ostatnio taki trend, żeby sobie robić operacje tak, żeby wyglądać jak na obrazkach ze snapczorta (bez product placementu jakby co). W tym kontekście dobrze byłoby zobaczyć co tam wybranka wrzuca w media społecznościowe ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego ja jeszcze nie mam tego kryzysu? Czekam aż nadejdzie. Zacznę ćwiczyć, przefarbuję się i coś tam sobie zafunduje nowego. Cycki, kochanka albo konia.

• Lubię 10

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego ja jeszcze nie mam tego kryzysu? Czekam aż nadejdzie. Zacznę ćwiczyć, przefarbuję się i coś tam sobie zafunduje nowego. Cycki, kochanka albo konia.

Widocznie musisz jeszcze poczekać na osiągnięcie tego "wieku średniego" ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...