Skocz do zawartości
Cuckoldplace

mowa ciała

Rekomendowane odpowiedzi

Duszek
Teraz, Sailor&Lula pisze:

aka kokieteria jest pewnym wyrazem wdzięczności :D .

już nic nie mów proszę :lach: właśnie nadchodzi wyjątkowy moment w którym przestaję Cię rozumieć :lach:

lot w kosmos wyrazem wdzięczności?? Luuuuuuuuulaaaaaaaa :lach:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, iko pisze:

już nic nie mów proszę :lach: właśnie nadchodzi wyjątkowy moment w którym przestaję Cię rozumieć :lach:

lot w kosmos wyrazem wdzięczności?? Luuuuuuuuulaaaaaaaa :lach:

Lot w kosmos byłby wtedy, gdybym obróciła się na pięcie z tekstem, żeby się ode mnie odwalił. W swej mowie ciała zamykając się całkowicie. Żeby kogoś kokietować i tak muszę go polubić, poczuć nić porozumienia. Co nie znaczy, że pójdę z nim do łóżka.

Lula.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Sailor&Lula pisze:

co nie znaczy, że pójdę z nim do łóżka.

ja od początku nie rozumiem zatem po co kokietujesz skoro kierunkowskaz masz już ustawiony w jedną stronę; nie rozumiem tego - nawet w kontekście "wdzięczności" o której wspomniałaś

tym nie mniej, szanuję Twoją indywidualną postawę i nieco współczuję drugiej stronie bo wiesz doskonale, że ową kokieterię może odebrać jako wstęp do dalszej znajomości

co mi przychodzi do głowy? (nie ma we mnie oceny Twojego zachowania, w poniżej wymienionych jedynie szukam powodów takiej postawy)

kokietujesz by nie poczuł się całkowicie odrzucony

kokietujesz by połechtać własną próżność 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, iko pisze:

ja od początku nie rozumiem zatem po co kokietujesz skoro kierunkowskaz masz już ustawiony w jedną stronę; nie rozumiem tego - nawet w kontekście "wdzięczności" o której wspomniałaś

tym nie mniej, szanuję Twoją indywidualną postawę i nieco współczuję drugiej stronie bo wiesz doskonale, że ową kokieterię może odebrać jako wstęp do dalszej znajomości

co mi przychodzi do głowy? (nie ma we mnie oceny Twojego zachowania, w poniżej wymienionych jedynie szukam powodów takiej postawy)

kokietujesz by nie poczuł się całkowicie odrzucony

kokietujesz by połechtać własną próżność 

Dopiero teraz zaczęłam się zastanawiać, dlaczego się tak zachowuję. Masz rację zarowno z próżnościa, jak tym, że nie chcę kogoś mocno uderzyć. Są takie zapoznawcze spotkania, gdy rozmowa pięknie się klei, lecz ja wiem, że nie chcę toczyć tego dalej. Kokietuję, gdyż schlebia mi to, że ktoś wyraził aprobatę dla mnie. Kokietuję, gdyż rozmówca może być na tyle ciekawym człowiekiem, że pomimo mojej odmowy pozostanie w rozmowie element flirtu. Przyjemna i naturalna jest dla mnie jego kontynuacja, a przecież ta kawa z góry miała kontekst erotyczny... Totalnie zamknięta postawa wobec osoby, która jest inteligentym rozmówca jest dla mnie niekomfortowa. Zamykam się, gdy czuję się źle w czymś towarzystwie, a w końcu nie zawsze tak jest, że chce od razu kogoś wraz ze swą odmową wysłać w kosmos - w zimny, twardy sposób.

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie przybralo ostatnio gre emocji. Juz dawno tego nie robilem. Zajadalem sie oczami i nie moglem sie nasycic. Poprostu sie zawiesilem. Mysle, ze moglo to troche zle wygladac. Wydaje mi sie, ze przekroczylem wtedy te cienka granice pomiedzy pewnoscia siebie a arogancja. Ale wydarzylo sie to zupelnie naturalnie i wynikalo z mojego glodu i zafascynowania

Poczulem Jej oniesmielenie i nerwowosc, ktora zapewne wywolal moj wzrok. Przygryzala dolna warge i co chwile poprawiala wlosy. Uciekala wzrokiem. Bladzila palcami po filizance.

Mysle ze opamietalem sie w pore i rozmowa pozwolila jej sie rozluznic...

Ale wciaz mialem problem z tym jak to interpretowac? Czy byla to oznaka zainteresowania czy moze raczej zaklopotania? Ja chyba nie potrafie czytac jednoznacznie...  chyba zawsze bede mial watpliwosci... ale nie narzekam ;)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się zastanawiam właśnie jak to jest z moją mową ciała...

Wielokrotnie zdarzało mi się, że mężczyzna uznał, że nie ma czego u mnie szukać, chociaż ja byłam zainteresowana znajomością. I wydawało mi się, że aż za bardzo to po mnie widać. ;)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moja mowa ciała chyba też czasem zawodzi...

Podobnie jak @Zouza nie raz spotkałam się z sytuacją, że mężczyzna uznał że nie jestem nim zainteresowana, chociaż ja bardzo byłam ;) 

wychodzi na to, że kiepska ze mnie kokietka.

P. 

• Lubię 5
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Zouza @PennyLeonard Możliwe że objawy waszego zainteresowania były inne od kanonu znanego przez tych mężczyzn a oni woleli być ostrożni, przystopować i nie wyjść na nachalnych. Tak to już czasem jest że sygnały nie zawsze są oczywiste i nie zawsze są odbierane tak jak tego chcemy. 

/On

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno czasem  odczytać mowę ciała jak jest niespójna z językiem. Taka sytuacja z dziś. Zostałam przytulona i pocałowana a potem przeproszona za to.   Doprawdy niepotrzebnie . Akurat ten przytulajaco-całujący wcale nie musiał przepraszać. Być może też miałam minę jakbym nie była zainteresowana. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam tę minę :D

Swoją drogą mężczyźni całe swoje marne życie muszą się uczyć co mówią do nich kobiety. A gdy myślimy,  że wiemy już o was wszystko,  pojawia się ta, co mową swojego ciała wywraca cały nasz światopogląd do góry nogami! Na szczęście z reguły jest też litościwa i jak już się pobawi, weźmie za rękę i po prostu pokaże czego chce :) 

I to jest właśnie rodzaj mowy ciała całkowicie dla nas zrozumiały. 

• Lubię 3
  • Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...