Skocz do zawartości
Sem.

Revolut i Monese VS tradycyjna bankowość

Rekomendowane odpowiedzi

To jest kurs, gdy ja chciałbym kupić euro od Revoluta.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba by to jakoś sprawdzić bo kurs kupna jaki podałeś jest praktycznie w tej chwili przy zerowej marży na międzybanku. Pewnie już tylko duzi gracze jak Goldman itp, maja lepiej. Rocznie sprzedaje / kupuje w firmie równowartość jakieś 20 mEUR, więc jestem całkiem ciekawym klientem dla banku i kurs w tej chwili mam taki, że mogę kupić EUR za 4,2760, i to jest kurs tylko dla mnie, pewnie więksi maja jeszcze lepiej, a jeszcze inni gorzej. I to jest z marżą dla banku jakieś 40-50 pipsów. Więc ciężko mi zrozumieć że Revolut tak dobrze kwotuje. Promocja, aby jak najwiecej klientów nałapać, a potem kursy w górę?

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tego się właśnie obawiam Surferze, że to promocja "po kosztach" na wykończenie przeciwnika. Ale to w takim razie kurwa, kto by to musiał finansować i być szarą eminencją. Soros? :) Trochę się to kupy nie trzyma, z drugiej zaś strony jest to biegunowo odległe od schematu Ponziego, bo przecież nikt nie inwestuje. Pies z kulawą nogą nie zostawi w Revolucie więcej niż "ścinki" potransakcyjne, albo środki na hulaszcze wydatki, albo jakieś zakupy u chińczyków. Może target docelowy to jednak Premium Klient, który zapłaci te 29,99 PLN miesięcznie?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Artykuły o Revolut na Bankier.pl:

https://www.bankier.pl/wyszukiwarka?qt=Revolut

Odnosząc się do postu Sema, strategia takiego projektu fintech jakim jest Revolut musi być na początku swojej drogi ukierunkowana na mega szybkie pozyskanie jak największej ilości użytkowników. W czerwcu mieli około 2 mln użytkowników. Dużo i nie dużo, zakładając, że nie są bankiem i osady jakie są na kontach nie są tak wysokie jak w bankach, ponieważ ludzie używają Revoluta raczej to specyficznych, bardziej incydentalnych transakcji - wakacje, podróż zagraniczna, płatności internetowe.

Z pewnością będą dalej utrzymywali koszty i kursy po bandzie, żeby jeszcze bardziej zwiększyć bazę użytkowników i obroty, co będzie miało wpływ na wycenę i ewentualną sprzedaż udziałów.

Rynek na Revoluta uważam że ma ogromny potencjał - kosztem banków za przewalutowania za płatności kartowe w innych walutach niż waluta karty, kosztem sieci kantorów na lotniskach i innych centrach.

Jak ktoś ma okazje do kupna akcji Revoluta, to moja rekomendacja to Kupuj :) oczywiście nie biorę odpowiedzialności za swoją rekomendację ;)

A tak na marginesie, Revolut złożyli Rosjanie. Ogromna wiedza odnośnie użytkowników, za co płacą i gdzie. :)

Podsumowując, myśle, ze koszty będą niskie, aby pozyskać jak najszybciej jak najwiecej użytkowników i zwiększyć kapitalizację. Projekt na pewno przyszłościowy, i myśle że może osiągnąć duży sukces. Bankom będzie się ciężko przeciwstawić. Są ciężkie, rozproszone, bezwładne.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Revolut przetestowany. Przelewy działają bez zarzutu. Doladowania konta błysk. Z tego co zauważyłem na szybko to kursy były różne. Raz niższe niż w kantorze, drugi raz takie same. Nie porownywałem z kursami bankowymi niestety. Mogę najwyżej podać, jaki był przelicznik przy danej płatności w konkretnym dniu. 

Fakt jest natomiast taki, że nie zostałem oszukany, okradziony lub coś w tym stylu. Działa 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam podobne odczucia. Nawet się przesiadłem na plan "Metal". Nawet mi przysłali kartę wykonaną w całości z metalu grubości dwóch żyletek, która na szczęście nie tnie jak żyletka. Również nikt mnie nie okradł, wszystko działa doskonale.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...